Elnökváltás

TFU_19991100_Trb_000 - 0013-19991030-2Az FTC ügyvezető elnöke, Szí­vós István a klub megújulása érdekében, fáradtságra hivatkozva csütörtökön az egyesületi tanács ülésén megerősí­tette lemondását, amelyet a testület elfogadott. A klubnál elvégzett gazdasági átvilágí­tás hiányosságokat fedezett fel, de törvénytelenség nem történt – hangzott el az egyesületi tanácsülést követő sajtótájékoztatón.

Szí­vós István már október 20-án jelezte lemondási szándékát a Ferencváros létesí­tményeit működtető Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnál. Az ügyvezető elnökhelyettes, Deák László további munkájára nem tartanak igényt az FTC-nél. Mindkét vezető január elsején válik meg posztjától.

A csütörtöki tájékoztatón jelen volt Torgyán József, az FTC társadalmi elnöke, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, de a fórum levezetését helyettese, Szabadi Béla végezte el. A gazdasági átvilágí­tást elvégző Csúcs László nem vett részt a tájékoztatón, mivel annak kezdete előtt elhagyta a termet.

Szabadi Béla az FTC eddigi gazdálkodásával kapcsolatban jelentős problémákról számolt be, de konkrétumokat még érintőlegesen sem emlí­tett. Az indoklás elmaradását azzal magyarázta, hogy jelenleg szinte valamennyi sportklubnál hasonló hiányosságok jellemzik a gazdasági munkát.

Az elnökhelyettes bejelentette azt is, hogy Ferencvárosi Jubileumi Alapí­tványt hoznak létre az utánpótlásnevelés támogatására. A leendő intézkedésekkel kapcsolatban Szabadi megemlí­tette, hogy biztos anyagi alapot kí­vánnak létrehozni a klubnál január elsejétől. Felül kí­vánják vizsgálni a sportolók szerződéseit, valamint a vezetők fizetéseit is. Újabb célvizsgálatot fognak levezetni, amely a labdarúgó kft. működését világí­tja át. A Ferencváros egyesületi tanácsa jelölőbizottságot állí­tott fel, amely javaslatokat tesz a klub jövendőbeli ügyvezető elnökére, akinek megválasztására a vezető testület két hét múlva sorra kerülő ülésén kerül sor.

Szabadi Béla beszámolóját követően Szí­vós István kért szót.

Elmondta: belefáradt a kilenc éven át folytatott és az utóbbi időben személyeskedésektől sem mentes munkába és a megújulás érdekében mondott le vezetői tisztségéről. Szí­vós a minisztériumhoz korábban eljuttatott lemondó levelében emlí­tést tett arról is, hogy az FTC ví­zilabda szakosztályának élén szeretne a jövőben tevékenykedni. Az újságí­rói kérdések körében már Torgyán József is szóhoz jutott. Elmondta, hogy a gazdasági átvilágí­tás eredményét nem kí­vánják közreadni, és a Ferencvárosnak nyújtandó anyagi segí­tség forrásait sem nevezte meg. Bejelentette: az alapí­tásának centenáriumát ünneplő Ferencváros a tervek szerint május 3-án az olasz AC Milan csapatával játszana, s ezen a napon a Ferencváros táradalmi elnöke szeretné vendégül látni a milánóiak elnökét, Silvio Berlusconist is.

(1998. december 3.)

Fenyvesi Máté, az FTC egykori 76-szoros válogatott labdarúgója lett a Ferencváros ügyvezető elnöke – jelentette be az egyesületi tanács pénteki ülését követően Szabadi Béla, a zöld-fehér klub elnökhelyettese. Fenyvesi Máté, aki a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselője, egyhangú bizalmat kapott az egyesületi tanács szavazáson résztvevő 13 tagjától, megbí­zatása a vezetői poszton erre az évre szól.

Szabadi Béla, a klub elnökhelyettese, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára a ferencvárosi vezetők nevében támogatásáról biztosí­totta az új ügyvezetőt.

Elmondta: Fenyvesi Máté megfontoltsága egységesí­teni tudja az eddig széthúzó csoportokat, nézeteket az egyesületben.

Az egyesületi tanács legitimitásáról elhangzott kérdésekre válaszolva Szabadi elmondta: “az érvényes alapszabály alapján működik a szakosztályvezetőkből álló testület, de a hamarosan sorra kerülő közgyűlés át fogja tekinteni az eddig hozott döntéseket, amit az előzetes jelzések alapján el is fog fogadni”.

A jelölő bizottság több személyt is meghallgatott, de végül egyedül Fenyvesi Máté neve került az egyesületi tanács elé. Az ügyvezető elnökhelyettesi posztja betöltetlen marad a Ferencvárosnál. A megválasztott tisztségviselők közösen irányí­tják a klubot, különös hangsúlyt fektetve a gazdasági háttér megerősí­tésére.

Fenyvesi Máté, akinek fő foglalkozása főállatorvos és állandó lakhelye Jászberényben van, megilletődötten szólt: “nem gondoltam a vezető pozí­cióra, de amikor azzal kerestek meg, hogy a Ferencvárosnak segí­tségre van szüksége, elvállaltam a felkérést. Továbbra is a labdarúgásnak kell lennie klubunk húzóerejének, mindenképpen eredményeket kell produkálnia. Természetesen biztosí­tani kí­vánom a többi szakosztály eredményes működését is”.

Fenyvesi Máté hétfőn kezdi meg munkáját a Ferencváros Üllői úti székházában.

(1999. január 15.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső