Erőltetett menet

Megkérdeztük az edzőket


Novák Dezső:

— Hogy milyen volt a felkészülés, arra végül is a tavaszi idény gyakorlata adhatja meg az igazán pontos választ. Volt már nekünk olyan felkészülésünk, amelyről azt hittük, jobb és sikerültebb nem is lehetett volna — aztán tavasszal mégsem úgy mentek a dolgok, ahogy vártuk. Ellenkezőleg, előfordult az is, hogy — rajtunk kívül álló okok miatt — nem a terveknek megfelelő volt a téli munkánk, a végén mégis ragyogó tavaszi hónapok következnek. Most sok játékosunkat nélkülöznünk kellett, de tudomásul kell venni: a VB évében a válogatott kötelezettsége az elsődleges.

Máskülönben úgy ítélem meg, hogy mind a hévízi kéthetes alapozás, mind pedig a jugoszláviai mérkőzéssorozat jól szolgálta terveinket. Játszottunk élcsapatokkal — a bajnokság harmadik helyén álló, öt válogatottat felvonultató Hajduk Split remek együttesétől 3-1-re kikaptunk —, s legyőztünk másodosztályú ellenfeleket. A hangsúly azonban mindig a játékon és nem az eredményeken volt.

Tavaszi célunk: dobogón akarunk végezni, függetlenül attól, hogy hány pontot szerezhetünk vagy szerzünk.

— Két válogatott játékos, Szokolai és Tepszics csereember… Sőt, lehet, hogy az előbbi a középcsatár helyén csak a harmadik számú jelölt? Nem fenyeget a Mészöly-féle helyzet, vagyis: ők is távozni akarnak-fognak?
— Nyílt a verseny néhány helyért, és így a középcsatár mezéért Szokolainak éppúgy meg kell küzdenie, mint egy vagy két másik fiúnak. Aki jobbnak bizonyul, az a kezdőember. Ami Tepszicset illeti, ugyanúgy számítok rá, mint a többiekre — a sűrített tavaszi műsorban nyilvánvalóan sor kerül játékára. Persze, tőle is sok függ!

(Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
    Húsvéti...
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 04.30. 19:30 FTC-MOL VIDI FC (TV:M4)
Következik: 04.27. 19:30 Honvéd-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST