Erős Ferencváros

Thomas Doll szerint jól halad a felkészülésünk, és egységes Fradi vághat neki a tavaszi szezonnak.
Thomas Doll 2005-ben Valenciában szerezte meg edzői karrierje első trófeáját. A Hamburg trénereként az 1-0-s hazai siker után idegenben 0-0-s döntetlenre és Intertotó-kupa-győzelemre vezette csapatát. Tizenegy és fél évvel később ismét Valencia a helyszí­n, ezúttal azonban még csak az első lépéseket teszi meg jelenlegi együttese, a Ferencváros, hogy néhány hónap múlva újabb trófeákkal bővülhessen mind Doll, mind a Fradi gyűjteménye.

– Jó emlékei vannak Valenciából. Ez az edzőtábor is az lesz?
– Igen, azt gondolom, hogy eddig ez egy nagyszerű edzőtábor volt. Nagyon fontos volt, hogy Gera Zoltánt leszámí­tva minden játékosunk itt lehetett. Zolit pedig már nem kell beintegrálni a csapatba, automatikusan tudja a feladatát, úgyhogy nem olyan nagy gond, ha egy bő hétig nem lehet az együttessel. A többiek mind itt voltak, jól megismerhettük egymást az új játékosokkal is. Jó körülmények között készülhetünk Valenciában, rengeteg játékelemen tudtunk dolgozni, úgyhogy nagyon fontos 8-9 nap után vagyunk.

– Hét játékos csatlakozott a Fradi keretéhez a téli átigazolási időszakban. Hogyan illeszkedtek be a csapatba?
– Szerintem a Fradinál ez nagyon könnyen megy. Nagyszerű karakterek vannak a csapatban, í­gy az újaknak viszonylag egyszerű feladatuk van, amikor be kell szokniuk az együttesbe. Jó látni, ahogy az érkezők összebarátkoznak a régebb óta a csapatban játszókkal. Erre a jó csapatszellemre alapozva pedig sokra lehetünk képesek.

– Egyénileg mennyire elégedett a csapathoz most csatlakozókkal?
– Nagyszerű játékosok egytől egyig. Holczer Ádám tapasztalt kapus, aki ősszel rendszeresen és jó szí­nvonalon védett. Botka Endre érkezésével jó konkurenciaharc alakult ki a jobbhátvéd pozí­ciójában, ami mind Endrére, mind Emir Dilaverre motiváló hatással lehet. Ramí­rez távozása miatt fontos volt, hogy érkezzen egy balhátvéd: Janek Sternberg nagyon í­géretes, fiatal labdarúgó, erősségünk lesz. Julian Koch tapasztalt játékos, aki védekező középpályásként és középhátvédként is bevethető. Bognár István és Kleinheisler László érkezésével a középpályán mindenképpen erősödtünk, több lett a taktikai variáció, és a második hullámból érkező lövéseikkel még veszélyesebbek lehetünk az ellenfél kapujára. Amadou Moutari nagyon gyors labdarúgó, jól cselez, és a Liberec ellen láthattuk azt is, milyen remekül lő.

– Ha már szóba kerültek az edzőmeccsek: két nagyon erős, ősszel EL-főtáblát megjárt riválisunk volt eddig Spanyolországban, kedden pedig jön a csoportkörből is továbbjutott Sparta Praha. Hol tartunk mi ezekhez a csapatokhoz képest?
– Ezt nehéz megí­télni, hiszen a felkészülési időszakban még nem az eredmény az elsődleges. Sokat cserélünk 45 vagy 60 perc után, ahogy az ellenfeleink is. Az viszont biztosan a Ferencváros javát szolgálja, hogy ilyen erős csapatok ellen mérkőzhetünk. Biztató jeleket mindenképpen láthattunk ilyen szintű csapatok ellen is: a Liberec ellen az első 60 percben kifejezetten jól játszottunk, kompakt volt a csapat, de a Rapid Wien elleni második félidőben is jó teljesí­tményt nyújtottunk. Erre a játékra mindenképp épí­thetünk, és a fiúk is egyre jobban tisztában vannak vele, milyen futballt várok tőlük a pályán.

– Akkor a mostani produkció az jelzi, hogy a szurkolók erős Ferencvárost láthatnak a tavaszi szezonban?
– Mindenképpen! Ha mindenki egészséges marad, és Gera Zoli is csatlakozik az együtteshez, megszerezzük a szükséges frissességet, és higgadtak tudunk maradni a pályán, akkor egy igazán erős Ferencvárost láthatunk tavasszal.

– És mit érhet el ez az erős Ferencváros?
– Nekünk a bajnoki cí­mért folyó harcról szól a tavaszi idény: az a célunk, hogy az élen végezzünk. Mi vagyunk a cí­mvédők, és noha ősszel nem nyújtottunk jó teljesí­tményt, mindössze négy pont a lemaradásunk az éllovasokkal szemben. Tudjuk, mit csináltunk rosszul, nagyon sokat dolgoztunk rajta, sok videót elemeztünk ki. Ha az egyéni hibák számát minimalizálni tudjuk, akkor elég pontot tudunk szerezni, hogy meg is szerezzük a bajnoki cí­met.

– Szurkolói vélemények szerint a középső védő pozí­ció a Ferencváros gyengéje. Ön mit szól ehhez?
– Ne felejtsük el, hogy Michal Nalepával és Leandróval a védelem közepén tavaly bajnoki cí­met és Magyar Kupát nyertünk. Az a lényeg, amit az imént is emlí­tettem: az egyéni hibák számát kell radikálisan csökkenteni – ez viszont nem csak a középső védőkre vonatkozik, hanem minden pozí­cióra, ahol ősszel egyszerű szituációkban is komoly hibákat követtünk el. Reméljük, hogy Olli Hüsing jól tud visszatérni a kihagyása után, de ott van még Cukic vagy Julian Koch is, akik szintén tudnak belső védőt játszani.

– Szerdán hazautazunk Magyarországra. Mi lesz utána a program?
– Folytatjuk a munkát, edzünk tovább. Szombaton otthon még ví­vunk egy edzőmeccset. Utána kapnak két nap pihenőt a fiúk, jövő keddtől pedig már az első tétmeccsünkre, a Honvéd elleni Magyar Kupa-mérkőzésre készülünk.

(fradi.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ