Felavatták Kocsis Sándor emléktábláját

20141127-kocsis-emlekmuA legendás Fradi-csatárt egy emléktáblával tisztelte meg az FTC Baráti Kör és a Józsefváros a Kálvária téren.

A domborművet Hélisz József, a Baráti Kör főtitkára és Sántha Péterné alpolgármester beszéde után Rudas Ferenc és ifjabb Kocsis Sándor leplezte le. A délután kettőkor rendezett avatáson sokan, nagyjából százan vettek részt, s koszorút helyezett el többek közt Fenyvesi Máté, Dunai Antal és a Ferencváros nevében Orosz Pál is.

Utána a Turay Ida szí­nház büféjében gyűltünk össze, itt beszélt is volt gólvágónk fia, természetesen magyarul, majd Koós János vezérletével elénekeltük a Fradi-indulót.

További képek …

(üllői129.hu)

2 hozzászólás a(z) Felavatták Kocsis Sándor emléktábláját bejegyzéshez

  • Istenem, a Kocka … nem láthattam játszani, de van rokon bőségesen, aki látta … a mai napig könnybe lábad a szemük, ha “Kocka” szóba kerül … ha “jobb a sajtója”, ma minden idők egyik legnagyobbjaként emlegetnék … Leí­rtam már, “stiches” volt: Magyarországon Fradista, Franco-Spanyolországban “bárcás” … és -- Öcsivel ellentétben-, nem lett spanyol válogatott … szerintem élete végéig az Üllői útról álmodott … 4 VB-meccsen TÖBB gólt SENKI sem rúgott/fejelt egy VB-n … Ja, abból 3 az NSZK, Brazí­lia, Uruguay volt … EZT csinálja utána valaki! Sok, ma kb. 75-85 éves ember szerint Ő volt a LEGNAGYOBB! De sosem tudta/akarta “sztárolni” magát … Ő “csak” ontotta a gólokat, ennek a kis hazának nagyobb dicsőségére … Mindjárt elsí­rom magam … a Kocka … alig volt 50, amikor úgy döntött, elég … az Üllői út nélkül végig gyökértelen maradt …Csak itt volt (lett volna) otthon … Kocsis Sándor! Legyen Neked könnyű a föld, kedves az ég!

  • Megható, de tényleg … olyan gyönyörű, hogy ilyen múltunk van (ilyen játékosaink voltak!!!) … lesz ILYEN JÖVŐNK???????????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ