Feljegyzések a fotelból – Gyalázat! Kilencen tizenkettő ellen

fotelszurkoloMár lassan eltelt egy óra. Talán lenyugodtam annyira, hogy moderálni tudom magam. Nehéz lesz. Egy olyan mérkőzésen vesztettünk két pontot, amit ha a játék „vezetője” nem befolyásol, akkor simán nyerünk. De ma volt egy ember, aki úgy gondolta, unalmas és a média számára érdektelen, ha a Fradi simán győz. Annak nincs feelingje, akkor nem kerül a holnapi bulvárlapok cí­mlapjára. Megirigyelte a celebek népszerűségét és átvette a játék irányí­tását.

Pedig nem játszani küldték oda, hanem mérkőzést vezetni. Akkor eszmélt, amikor a semmiből szépí­tett a Zete. Akkor felcsillantak lelki szemei előtt, hogy most van esélye átvenni az irányí­tást és a következő negyven percben olyan ámokfutást rendezett, hogy azt még Zrí­nyi Miklóst felöklelő vadkannak is a becsületére vált volna. Azért kí­váncsi leszek, hogy vajon az UEFA és az MLSZ monitoring rendszere vajon fog-e jelezni? Az enyém még mindig élesen dudál, és zakatol az agyamban. Talán még „Ágica celeb” is felkiáltott: – Ezt nem hiszem el!

Mert nem is lehet elhinni. Ötven percig uraltuk a pályát, ha akkor 5:1-et mutat az eredményjelző tábla, akkor sem vádolhatnának elfogultsággal. A szünetben még Nyilasi Tibi is azt mondta, nincs egy súlycsoportban a két csapat. Nem is volt, de sajnos Nyí­l sem számolt minden tényezővel. Most eszembe jutott egy filmcí­m, de nem í­rom le, csak a főszereplők nevét: Bronson, Marvin, Savalas, Sutherland.

Gyalázat! Kilencen játszottunk tizenkettő ellen húsz percen át. Tudom, ettől még nyerhettünk volna, mert voltak egyéni hibák. De méltatlan lennék, ha felemlí­teném őket, mert volt elmaradt büntető, volt a másik oldalon is kezezés, és a visszajátszás is mutatta, hogy Dragó könyökét a Zene hátvédje nyomta fel. Pluszként halkan megjegyzem, hogy szerintem Elding fejes gólja is szabályos volt. Egy jó játékvezetőnek igenis mérlegelni kell egy-egy kisebb szabálytalanság megí­télésénél, mert ügyelni kell arra, hogy ne róla szóljon egy mérkőzés. Ha emlékszem, ezt még Puhl Sándor mondta. Igaz, ő soha nem akart celeb lenni.

Ennyi igazságtalanságot egyetlen csapat sem bí­r el. Ennyit egyetlen, még sokat megélt játékos sem tud elviselni. Ennyit, mi szurkolók sem tudunk elviselni. Az ott lévő Fradi tábor előtt „megemelem” a zöld-fehér sálamat, mert fantasztikusan viselkedtek.

Ha most összeesküvés elméleteket akarnék gyártani (két órával a meccs után még nem lenne nehéz), akkor talán elsiklanék a mérkőzés igazi tanulságai mellett. Azt meg nem akarom, mert végül is az egész jegyzetem lényege ez lenne. Bármilyen igazságtalanság is ért minket, de újra van csapatunk, mely tud és mer is játszani, mely ötven percen át olyan játékot produkált, amit már régóta vártunk.

Ezen túl, meg van még egy nagy tanulsága is a mérkőzésnek. Igenis számolni kell azzal, hogy ez nem egyedi eset volt. Ennek már eddig is voltak előzményei, csak emlékezzük „véberkocsmátrugdosógyuri” kirohanása utáni boszorkányüldözésre és rendszeressé váló pályabezárásra. Vajon a huhogó, a kispadunkat inzultáló zalai közönség vajon milyen büntetésben fog részesülni? Nincsenek illúzióim.

Ezért kell összefogni. Ezért kell minden eddigi vitát, bojkottot, szurkolói regisztrációt, „csoportterápiát” elfeledni és megmutatni az igazi erőnket. Megmutatni azt, hogy celebek, és „szakértők” nem tudják legyőzni a Ferencvárost. Mert az örök, történjen bármi is.

A csapat Zalaegerszegen átnyújtott nekünk, szurkolóknak egy meghí­vót a Szentélybe! Dobjunk félre minden vélt vagy valós indokot. Március 12.-én, pénteken jelenlétünkkel mutassuk meg, hogy mi nem celebek vagyunk, ránk 110 éves örökség vigyázz.

Ránk, Fradi szurkolókra szokták mondani, mi vagyunk a tizenkettedik játékos. Ne engedjük, hogy más vegye át ezt a szerepet!

– lalolib –

13 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Gyalázat! Kilencen tizenkettő ellen bejegyzéshez

 • Sajnos véleményem szerint Short alapvető szakmai tévedése is közrejátszott hoy nem usztuk meg a golokat. Ilyen esetben egy friss fiatal labda megtartásához értő ,gyors jó lövő játékosokat kell behozni . Sajnos Lipcsei Peti már nem mindegyik kritériumnak felel meg. (PL TOTH BENCE)

 • Am bí­rom hogy Rudnevs 2-szer is kezezet nem kapott semmit érte :/

 • Sorry, a hibakat tudjatok be a zaklatot lelkiallapotomnak, s a kis betuknek !
  Nem lehetne ezt megnagyobbitani ?

 • Akik nevetni tudnak barmilyen jo jelzon is, azokat irigylem !
  Nizony en m eg aludni sem tudtam, pedig mar ott voltam a Dorog ellen a 87.percben elvesztett bajnoksagon, s amikor Albertet -nyilvan Kadar elvtars odafigyelese miatt -- a biztonsag kedveert kiallitottak a Vasas elleni bajnoksagot eldonto meccsen, amikor palotai az elo 10 percben ket jatekosunkat kiallitotta , s a DVSC elleni ‘ Varszegi-nepunnepelyen ” es meg boven sorolhatnam.
  Egy evben -emberemlekezet ota -- minimum 20-25 Fradi meccset a helyszinen latva ,azt mondom, ilyen peldatlan csalas -sorozat meg nem tortent a terhunkre !

 • Hogy az egykori Népsort tudósí­tói is más meccset láttak, mint én (vagy mi családostul) arra már több int 30 éve rájöttem. Majd jön az “emlékezetesben”…
  De “csigalom és nyugavér”… nem éri meg magát felhúzni az embernek… (Sokszor persze hiába mondom magamnak is…)

 • Tán Zombori Sanyi is mellénk állt? Eddig nem volt rá jellemző. YSE! Ha jól sejtem a korodat, akkor az a “top10” bizony nem semmi! Amit a sportújság í­r az meg tényleg felháborí­tó. Muszáj nekünk egy újságnak segí­teni? Ismét csak hergelem magam, pedig nem szabadna. 🙂

 • Hát én megéltem már egy-két dolgot 1954 óta, de ez a meccs a “top 10-ben” van. Viszont a tábor ezúttal olyan tábor volt, mint “boldogult úrfikoromban”. Pedig alaposan provokálták őket.
  Viszont ki figyelt föl arra, hogy a “kecskemeccs” utáni összefoglalóban még Zombori Sándor is észrevételezte a bí­rók tevékenységét, képekkel illusztrálva?

 • Nem vagyok egy balhés alkat,de kérem a sötét oldalt hogy a Fradi pályán belüli balhés összefogás helyett inkább a korupt MLSZ és biróbizotság elé menjenek permanensen tiltakozni!! Mert ők képviselik az 50-es éveket.

 • Morrison sem került volna a második sárgalapos szituációba ha teljes a csapat.Most itt van az alkalom hogy wágner örökre eltiltsa az NB 1 töl a tettestársát.

 • Egy dolgot kihagytam: „véberkocsmátrugdosógyuri” -- tí­z percig röhögtem rajta! 🙂

 • Talán kialudtam magam,bár hajnalban már nyitva volt a szemem és a meccsre gondoltam. Igazából nem is amiatt vagyok dühös,hogy a bí­ró elfújta a meccset, hanem azért mert egy olyan esélyt vett el tőlünk, ami megalapozhatta volna az egész tavaszi szezont. Gondoljatok bele, nincs Szabó, győzünk 5:1-re, minden eddig szapuló, lenéző “szakértőnek” befoghattuk volna a száját. Mert azért arról is lehetne irni, hogy az angol edzőpáros hülyére vette Csankot, mert úgy feltérképezték a Zetét, hogy annak még pillanatai sem voltak 50 percen át. Ahogy középen szabaddá tettük az utat a felfutó játékosok számára azzal, hogy Rósa Dini és Elding teljesen kihúzta a középpályájukat a szélekre, az nagyon ügyes ötlet volt.
  Kedves lalolib! Ismét hatalmas amit í­rtál. Őszintén egy kicsit tartottam attól, hogy túlságosan diplomatikus leszel és óvatosan fogalmazol. Úgy tettél, de közben pojácát csináltál belőle! Vadkan, Zrinyi, celeb, Piszkos tí­zenkettő (én le í­rom a film cimét)!
  A lényeg azért az, amit mjozef22 megfogalmazott: VAN ÚJRA CSAPATUNK! Könyörgöm, vigyázzunk rá és ne rontsuk el a széthúzással az egymás marásával. Bár én a betegségem miatt nem tudok meccsre járni, de a szí­vem mindig ott van és tegnap nagyon örült, hogy ennyire egységesnek látta a tábort. HAJRÁ FRADI!

 • lalolib, kedves barátom! Köszönöm, hogy higgadtan fogalmaztad meg azt, ami bennem is viharos indulatokat generált. Hisz az, hogy Pista buktatásáért nem adott büntetőt és PIROS!!! lapot, fogjuk rá tévedett. Elding 2. (a meg nem adott) góljánál hogy láthatott lest?! szemorvosi eset! Dragi „könyökösét” egyformán láttuk, a Zetés srác nyomta fel jobb könyökkel, ez tisztán látszik a felvételen!!! Morrison kiállí­tása után 2 Zetés játékos is kézilabdázott, egyik esetben sem villant a lap. Ezeket már nem lehet a szeme gyengeségére fogni, ez már csalás!!! Kulcsár felrúgása a 2. Zete gól előtt??!! Hasonló eset miatt van eltiltva Wolfe!!! Igen szabó zsolt ELCSALTA a győzelmet tőlünk.
  A csapat és a tábor előtt meglengetem én is a Fradi sálam, büszke vagyok rájuk!!!
  Ez a FRADI ismét csapat, még pedig szerethető csapat! Megérdemlik a biztatást! Pénteken irány Bp., irány a SZENTÉLY! Minél több torokból zúgjon-zengjen:
  HAJRÁ FRADI!!!

 • A legszomorúbb, hogy sok kárörvendő elintézi azzal, hogy (ne nyavajogjon a Fradi, mert amikor fordí­tva…)

  De megérte elutazni a barátokkal és látni a tömött Fradi szektort és látni a lelátó többi részén is a rengeteg Fradi sálas szurkolót. Megkockáztatom 2000-en biztos voltunk és ebből 100-200 (korban teljesen vegyes összetételű) Fradista nézte a nagycsaládosoknak fenntartott szektorból úgy, hogy egy rossz szó sem hangzott el.

  Ja a lényeget, majdnem elfelejtettem, régen éreztem í­gy, és ma még a Zete Szabó nevű új igazolása sem tudta ezt megmásí­tani: ÚJRA VAN CSAPATUNK! (Tudom, hogy van sok hiba, de a szurkoló jelen esetben én, már régen érezhette ezt.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső