Feljegyzések a fotelból – Komikus gólok után döntetlen

Ha tegnap este a paksiak két gólját valamelyik paródia gyűjteménybe szánták volna, még utólag is órákig nevetünk rajta. A gond az, hogy ezeket általában stúdióban szokás felvenni és nem a Szentély zöld gyepén, ahol ráadásul a Fradi volt a szenvedő alanya, mely két pontunkba került és még lehetőséget is adtunk az „ellentábornak” (tudják azok akik állandóan imádnak a szakmára hivatkozva bekiabálni az ablakon) arra, hogy tovább fényezze saját szakmai tudását, vagyis inkább irigységét. Szerettem volna még a jegyzetí­rás előtt újra megnézni azokat a szerencsétlen gólokat, de ahhoz még túlságosan szombat reggel van, í­gy csupán azokat az „élményeket” oszthatom meg, melyeket azokban a pillanatokban éreztünk a Szentély lelátóján. Bár lehet, hogy inkább várnom kéne, mert ott „fent a hegyen ülve”, majd hazafelé az autóban Levente gólokról beszéltünk, mellyel még el is lehetett ironizálni, hiszen a „levente” nem csak keresztnevet takar, hanem (és most nem a szó valódi, keserű történelmi megfelelőjére gondolok) botladozó, tanuló ifjonc szinonimája is.

Végül is nem akarom én Jova Levente nyakába varrni a döntetlent, hiszen az elmúlt hetekben pontokat szerzett a csapatnak, de azt látni kell, hogy a kifutásoknál, a szögleteknél, a pontrúgásoknál nagyon bizonytalan és sokszor „árnyékra vetődik”. Tegnap még az is befolyásolhatta a bizonytalanságát, hogy a gólokig a Paksiak még kapura sem rúgtak, í­gy mint csendes szemlélője a mérkőzésnek, talán nem tudott annyira felpörögni mint például a Videoton ellen. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ha az első félidőben nem csak eggyel vezetünk és a második félidőben nem úgy jövünk ki a pályára, mint aki már elvégezte a dolgát, hanem ott folytatjuk ahol az elsőben abbahagytuk, akkor még arra sem adunk esélyt a vendégeknek, hogy eljussanak a kapunkig. De sajnos nem ez történt, mely meg is bosszulta magát.

Az okokat nem nekem kell „felfedezni”, azt Moniz biztosan meg fogja tenni, hiszen ő is elég ideges volt az elszalasztott két pont miatt, mert ezen a meccsen mi vesztettünk két pontot és nem a Paks nyert egyet. 80 percen át csak az történt a pályán amit a Fradi akart, nem is játszottunk rosszul, voltak helyzeteink, de valahogy a végén nem sikerült arra a bizonyos „i” betűre feltenni a pontot. Pedig tisztességesen körbe tüzeltük az ellenfél kapuját. Működött a Somalia-Ionescu-Böde-Jenner csatárnégyes (talán Böde volt egy kicsit halványabb, de ez talán a múlt miatt érthető is volt), főleg a Ionescu játékán érződött, hogy kezdi felépí­teni magát. A gólját nem tudom dicsérni – mert sajnos nem láttam. Tudom, ez elég paradox, hogy a „természet” éppenséggel akkor parancsolt le a lelátóról amikor megszerezte a vezetést. Ráadásul a Paksiak egyenlí­tő találata után szurkolótársaim percenként akartak „lezavarni”, volt aki még sört is ajánlott, hátra gyorsabban beindul a „termelés”.

Gondoltam is rá, hogy csak ki kéne próbálni, hátra még egyszer bejön, de mivel az egyenlí­tés után olyan offenzí­vát indí­tottunk, hogy anélkül is biztos voltam a gólban, hogy lemenjek az „illatos” helyiségbe. Helyette egy olyan komikus gól következett, amiről talán még egy OTP reklámfilmet is lehetne forgatni egy erőltetett szlogen kí­séretében. Őszintén fel sem tudom idézni annyira hihetetlennek tetszett, ahogy Jova „luftot” fogott, majd Klein erőtlenül nekifejelte a labda Jovanovicsnak, akiről meg beszédült a kapunkba.

Ott, abban a pillanatban azt hittem, hogy ránk szakad az ég, lelki szemeim előtt már láttam a „szakértő” urak kaján vigyorát ahogy jól csámcsognak a Fradi botlásán, de ahhoz túl gyorsan jött az egyenlí­tés, hogy el tudjak mélyedni a kezdődő letargiámban. Ráadásul a gólt megint nem láttam, igaz most nem „lent” voltam, hanem idő előtt ugráltak fel előttem a szurkolótársak.

Úgy látszik, ez már csak ilyen komikus este volt.

A komikán kí­vül azért voltak örömteli pillanatok is, nagyszerű egyéni teljesí­tmények (főleg Besic játéka), és bár a döntetlen ellenére volt bennünk hiányérzet, de annyira senki sem búslakodott, mert azt hittük, hogy a vicces jelenetek inkább Benny Hill show-műsorába lettek volna valók. De a zseniális komikus már 20 éve nincs köztünk, í­gy az esti viccparádé néhány pillanat erejéig a Szentély falai közé költözött. Ez két pontunkba került, de mivel néhány héttel ezelőtt amikor „számolgatni” kezdtünk az előttünk álló három bajnokit, akkor 7 pontot raktunk a tarsolyunkba, ami í­gy meg is lett, igaz ha egy kicsit jobban figyelünk (és talán ha a természet 1:1 után leküld a mosdóba) 9 lehetett volna.

Most egy újabb hárommérkőzéses sorozat következik, mely szintén nem í­gérkezik túlságosan könnyűnek (Győr, MTK, Debrecen). De ha itt is meg lesz a 7 pont, akkor bizony vastaps fog járni.

Csak a komikus jelenetek ne ismétlődjenek meg soha többé!

– lalolib –

5 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Komikus gólok után döntetlen bejegyzéshez

 • Megint egy újabb “3 pontos”döntetlen…Bár az 1pont több ,mint a 0 ,de nem értem-jobban mondva igen-,hogy miért lett ez megint í­gy.A hozzászólokkal most annyiban nem értek egyet,hogy megint!!! Jova volt a “ludas”.Sajnos néhány pont már ment el Rajta-is-ebben a szezonban.De még a Prukner “érában”Ranilovic-most í­gy hí­rtelen fejből min.4-meccset vágott “haza”…És akkor a Vidi elleni hazai meccsünk előtt minimum 2-3 ponttal lettünk volna elsők…!
  Örülök,hogy látok pozití­v jeleket a csapat összjátékában és már “szeretnének” is támadni.
  Döntő ziccerekben még mindig az összes játékosunk hibázik,de legalább már vannak szép helyzeteink.
  Viszont ,ami szomorú,hogy meccsről meccsre Besic nyújtja a védekezésben a legjobbat.Jó látni,hogy mennyire igyekszik,de még kellne ,hogy segí­tse Őt 2-3 “csapattársa”,akiknek főleg ez lenne a feladatuk.Hogy kikre is gondolok?!Újat nem tudok mondani.: Sváb és Otten,Klein. Tudom nincs sok plusz,akiket oda lehetne még állí­tani ,de a Vidi ellen is majdnem elment a 3 pont és a Paks ellen midkét gólt arról az oldalról kaptuk. Persze ha szépen felépí­tett akciók lettek volna rendben,de ezek?!!!Remélem télen a bal oldalra és a védelem közepére igazolnak majd megfelelő labdarúgókat,bár ha összeszednék Ők is magukat az sem lenne baj.
  Igen jön 3 pokolian nehéz meccs. A mostani szezon-bár még csak 11 forduló telt el-,de még ennek a Fradinak is simán hozható lenne.És remélem is,hogy í­gy lesz.
  Az első lépés, meg kell verni a Győrt.
  Kí­váncsi leszek,hogy mennyire fogják átérezni a srácok a helyzet súlyát!
  Szeretnék végre csak elismerő sorokat í­rni!!!!!

 • Ha annyira motiváltak lesznek, mint a pártcsapat ellen, akkor szép eredmény sülhet ki a következő három fordulóból és az előrehozott tavaszi fordulók után a dobogó sem tűnhet távolinak. De ehhez kell az elmúlt forduló akarata!

 • Én azért egy kicsit dühös vagyok, mert simán kellett volna hozni ezt a meccset. Jovát nem bántja itt senki,de abban igaza van lalolibnak, hogy borzasztó ahogy kijön a kapuból. A második gólért azért megvédem, mert abban szerintem nem volt ludas.
  Folytatni kell amit elkezdtünk, tovább javulni és akkor nagyon szép tavaszunk lesz.

 • Ülünk a hullámvasúton. Csakhogy a dombok egyre magasabbak lesznek, a völgyek pedig sekélyebbek. Ezt a meccset pár hónappal ezelőtt simán elvesztettük volna.
  Jovát pedig ne bántsátok. Hozott ő már jónéhány pontot nekünk (pl. a Vidi ellen is). És láttam nála sokkal nevesebb és tapasztaltabb kapusokat is ennél nagyobbakat bakizni.
  És lesz ez még jóval jobb is. De azért idő kell hozzá, hiszen Ricardo mester sem varázsló. Bár néha azt hiszem, konyí­t valami hozzá.

 • Döntetlen és döntetlen között is van óriási különbség, í­gy a másnapi fotel is máshogy szól, hisz ha látjuk a munkát, a fejlődést (FOCIT újra), akkor elfogadjuk az x-t is, mert a sors egyszer ad, máskor elvesz. De, ezért tenni kell, és a MONIZ-csapat tesz érte, hogy a sors egyre többet adjon és kiegyenlí­tse az elmúlt évek…

  A mai mosolyt fakasztó í­rásáért jár egy szóbeli vállveregetés Fotelszurkoló padtársamnak is, bár lemehetett volna tegnap még egy sörért 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
11.07. 15:20 m4 Sport
11.21.17:30 M4 Sport
EL-csoportkör 11.25. 18:45 M4 Sport
11.28.18:00 M4Sport
12.044. 18:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ