Feljegyzések a fotelból – Szomorkás mesedélután

Jegyzetí­rás előtt voltam már nehéz helyzetben eddig is. Ilyenkor csak nézem az előttem villogó kurzort, próbálom az agyamat munkára fogni, de most tényleg lestoppoltam. Szeretnék magyarázatot találni a látottakra, de még annyira a vereség hatása alatt vagyok, hogy csak okoskodni tudnék. Annak meg semmi értelme, í­gy az lenne a legjobb, ha abbahagynám az egészet. Csak közölném a száraz tényeket, hozzátenném, hogy nagyon csalódott vagyok és kész. Csak hát a mérkőzés rövid összefoglalóját szerkesztőtársam már kitette, aztán a csalódottságom is csupán az eredmény miatt van. A játékkal most sem volt gond, kivétel a hátsó alakzatot, mely ismét összehozta a szokásos mesékbe illő gólokat. Elől meg ismét kihagytuk azt is, amit talán a mesékben sem szabadna, hiszen a végén mindig a jónak kéne győznie. Legalábbis a Grimm testvéreknél ezt szoktuk meg.

Hiába uraltuk szinte az egész mérkőzést, hiába alakí­tottunk ki főleg az első félidőben számtalan helyzetet, az MTK-nak elég volt néhányszor átjönnie a térfélen, és ha már ott tartózkodott, akkor a hathatós segí­tségünkkel gólt is tudtak lőni. Ez még úgy is igaz, hogy a második félidő eleje nem sikerült fényesen, sajnos Ionescu elfáradt a sáros, mély talajon és helyette Moniz nem tudott behozni senkit. A kispad nagyon is fapados, hiszen sem Orosz, sem Peric beállí­tása nem lendí­tett a csapaton, sőt az addigi játékunk szétesett és inkább gyömöszöltük a labdát, ami meg már kedvezett az MTK-nak. Azon már mosolyogni sincs kedvem, hogy ismét a 91. percben kaptunk gólt és utána még Jova is megpróbált egyenlí­teni, aminek meg egy újabb kabaréba illő gól lett az eredménye. így meg elég kegyetlenül hangzik a 2:4, és mondhatjuk itt a magunkét a helyzetekről, a labdabirtoklásról, a komikus gólokról, de az évkönyvekbe a 201. örökrangadó eredményeként az MTK győzelem fog bekerülni.

Ami néhány perccel a vége után eléggé mesébe illő és eléggé valószí­nűtlennek tetszik. Mert tegyük csak a kezünket a szí­vünkre: nem ezt vártuk. Az elmúlt heti remek teljesí­tmény után talán még kijózaní­tó pofonként is lehetne értékelni a vereséget, de akkor lennék igazságtalan a csapathoz, ha í­gy tennék. Pedig a rám telepedett szomorúság és düh megpróbálta kipréselni belőle a bí­rálatot, de most nem hagyom magam. Biztos vagyok benne, hogy jó úton járunk, csak valószí­nűleg sokkal lassabban fog megépülni a Via Appia, mint ahogy egy hete még gondoltam. Szolidnak és visszafogottnak kell lenni, és már most el kell kezdeni szétnézni a játékospiacon, mert télen kell néhány játékos ahhoz, hogy kilépjünk a Grimm mesék világából.

Ahová saját magunkat kényszerí­tettük a buta hibák sorozatával és a helyzetek kihagyásával. Ilyenkor azt is szokás mondani, hogy í­gy ki lehet kapni, de ezt én nehezen tudom elfogadni. Sőt, valójában kifogásnak érzem, mert még ötvenen túl sem vagyok képes „normális aggyal” elfogadni egy vereséget. Persze látom én is, hogy mennyit léptünk előre, a vereség ellenére is voltak olyan periódusai a mérkőzésnek ami még tetszett is, mert úgy folyt a labda mint a régi szép időkben, de ez igazán most nem tud vigaszt adni.

Annyi erőt azért ad, hogy már most készüljek a jövő heti Debrecen elleni mérkőzésre. De egy valamiben biztos vagyok. Ha most befejezem és rányomok a „küldés” gombra, biztosan körbejárom a szobákat és minden mesekönyvet leemelek a könyvespolcokról. Nem vetem őket tűzbe, nem vagyok egy spanyol konkvisztádor, ezért csak becsomagolom őket és odaajándékozom az egyik városi óvodának.

A meséknek ott a helyük és nem a focipályán.

– lalolib –

8 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Szomorkás mesedélután bejegyzéshez

 • Tisztelt szurkolòtí rsak

  Ùjbòl egy Fradit lí ttam, melynek nem volt szerencséje. Azonban gyôzni akart és a Fradi-indulòban „fô a gyôzelem“.

  A taktika most az MTK-ní l ví lt be mint sikeresnek és a „szìv“ maradt alùl.

  Nem akarok az MTK libí jí nak kiszí mìtottsí got tulajdonìtani.

  Külföldrôl nézve a barí ti légkör azonban meghatò volt és az „örök-rangadò“ valamit érzékeltetett abbòl amit elôdeink még érezhettek teljesebb – mert még bizakodòb mòdon a jövô elé nézve (az 1900-as évek elejére gondolok) – mint mi ma.

  Sajní ltam az MTK sorsí t, azonban ez a Fradival is megtörtént (habí r nem sají t hibí jí bòl) ez, és ìgy ebben is sorstí rsak. Nem is tudok tùlsí gossan haragudni rí juk, ha ki is kapott a Fradi. A sorstí rs mégis valami közös büszke mùltnak a tí rsa is.

  A Gedeon liba (büszkén mondom ki, a Fradi zöld sas példí jí ra) készülhetett. Ebben is közelséget éreztem az örök ellenféllel szemben.

  Sajnos a Fradiban olyan sok elôkészìtô jí ték folyt, aki nem talí lt befelyezô egyénisége, aki be is rùgta volna a labdí kat. Elôkészìtô jí tékosokbòl sok van jelenleg a csapatban. En is ùgy lí tom – ahogy eggyes szurkolòtí rsak – hogy kellene egy egyéniség, aki befejezô munkí t is tudna teljesìteni.

  A Gedeon liba most megcsìpte a zöld sast, azonban a sas nem lenne sas, ha nem tépné meg legközelebb a libí t is alaposan.

  Kedves szurkolòtí rsak, a legközelebb FTC-MTK összecsapí s alkalmí bòl a Fradi fogja felhùzni a „retròs“ mezét.

 • Megbocsájtható vereség! Rosszul játszottak, de hajtottak, fölényben voltak, nem jött össze semmi. Természetesen a hiányposztok változatlanul megvannak, de tavaszra megoldódik ez a probléma. Hajrá Fradi!

 • Bár a többi Tisztelt Véleményí­ró életkorát nem ismerem,de rendszeres í­rásaikból azt veszem ki,hogy nem olyan “ifjak” ,mint én-30év-,de most a tapasztalatot és tiszteletet félretéve, senkivel sem tudok egyetérteni pozití­v momentumok terén.-A múlt héten azért nem í­rtam a Győr elleni meccs után,mert bí­ztam a tegnapi meccsben,-a “fiúkban”- és azt hittem hosszas szép sorokat í­rhatok Róluk,nem csak 1-1 meccsre szólokat,de csalódnom kellett sajnos.Már megint…-Az első pillanatoktól kezdve éreztem,hogy nem lesz ennek a mai napnak jó vége.Az első gólt is helyezkedési hiba előzte meg.Ezt ma is megállapí­tottam,mert megnéztem a Sport 2-n az ismétlést, hamár a Kisfiam ebéd után pihent.Én bolond meg erre vetemettem, bí­zva tegnap egy másik meccset néztem volna…
  De nem , szóval mit is láttam én?!Mentek előre a játékosok,amí­g valakibe bele nem vezették a labdát.Senkitől sem láttam egy kreatí­v megoldást.Pl.: 1 az 1-ben a védőket simán átjátszák, vagy lendületes í­veslések.Kiszámí­tható játék,a passzok között mindig megállí­tották a labdát majd úgy tovább, semmi “maga elé teszi az ember és úgy rohamoz”.Nagy nehezen egyenlí­tettünk és aztán a védelem megint segí­tett vezetést szerezni az ellenfélnek.Bár én úgy gondolom ,hogy Jova ha kirobban és agresszí­van odateszi magát,akkor nem lett volna gól.De Ő nem az a tipus.Sajnos!A második félidő sem hozott semmi változást mentek előre ,de egy normális lövés nem volt csak ilyen “kapuig elcsorgós”.Somalia még most a kaput sem tudta körbelőni,de mindenki pocsék teljesí­tményt nyújtott.Ha lenne igazi helyzetbe kerülő és gólt tudni rúgó- és plusz 3-4 szervezni tudó játékosunk ,akkor ezt az Mtk-t kb.-és mondjuk akkor is kaptunk volna 4-et,de rúgtunk volna 7/8-at.Igen abban egyetértek az előttem hozzászólokkal,hogy kellenek új játékosok.Minimum 5 igazi játékos.2 csatár,3 igazi védő,mert Besic tényleg jó vásár volt,de Klein,Otten ,Jovanovics-lehet, hogy nem az Ő posztja-Sváb nem valami hatásos.Bár gólhelyzetbe hozzák a csapatot,csak sajnos rossz értelemben.És kellene szerintem egy jó kapus.Mondjuk a Paksból….Mert 20 éve Szűcs , Hajdú, Balogh és még-talán- Szeiler-en kí­vűl nem volt a kapuban igazi vezéregyéniség.Az előtti időszakról pedig sajnos nincs sok “megmaradt élményem…”
  Igen,mint igazi fradi drukker várom a Debrecen elleni meccset és bí­zom benne,hogy nyerünk,bár ha í­gy játszunk kapunk egy “5-öst” simán.
  De bí­zakodó vagyok.
  Szí­vesen kérnék í­rásban elnézést a Srácoktól,ha a hátralevő fordulókat mind megnyernék és azt mondhatnám, mégsem kellene télen egy új garnitúrából megint egy új csapatot épí­teni.Bár pénz nem is lenne rá!

 • Egy kicsit félve í­rom le, de remélem, hogy a Debrecen lesz a nagy zakós.

 • Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban sehogy. Amikor az MTK iramát “vettük fel”, nézhetetlen volt a produkció. A keret továbbra is vékony, sok a hiányposzt.
  Minőségi cserénk alig van, olyan aki lendí­teni tud a támadásokon egy sincs.
  Ennek ellenére előbb-utóbb valaki nagy zakóba fog beleszaladni.

 • Múlt héten a mennyországban éreztük magunkat, ma meg visszazuhantunk a földre. Nem voltunk rosszak ez tény, de amig nem tudjuk lehozni a védekezést, addig minden meccsben benne lesz a vereség. Elől meg pontosabban kéne játszani. Ennyi helyzetet sem szabad kihagyni.
  Sajnálom a csapatot, Monizt és a szurkolókat. többet érdemeltünk ma.

 • Kedves Lalolib!
  Teljes mértékben egyetértek az általad leí­rtakkal, a teljes valóságot í­rtad le, és mai meccs után hasonló lelkiállapotban vagyok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK: FC Hatvan-FTC 09.19.15:00 M4 Sport
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ