Feljegyzések a fotelból – Egy lépéssel közelebb

Mielőtt belevágnánk a kissé lassú tűzön főzött matyói lecsóba, a hét lassan “divattá” váló Fradi jelenségét próbálom annak ellenére nem a homokba dugni, hogy az elmúlt napokban annyira lerágott csonttá vált, hogy még a kóbor kutyák is inkább elásták keserűbb napokra. Ígérem nem fogom csócsálgatni a tényt és nem is fogok az igazságosztó szerepében tündökölni, de szurkolóként egy kissé értetlenül állok a történtek felett. Böde Dani után Lanzafamét is a sarokba kell állítani? Annak ellenére, hogy voltam katona, azt a fajta fegyelmet nagyon nem kedvelem még akkor sem, ha tudom, egy háborút a pénz, pénz, pénz hármas mellett a parancsok gondolkodás nélküli teljesítése nyeri meg. És bár a harmadik csillag elérése lassan egy “állóháborúvá” nemesedik, nem lehetett volna a kialakult helyzetet csendben, a szobák négy falai között, békésen rendezni? Pletykákra nem adok, a Fradi egy nagyok szűk szavú közleményt adott ki azok után, hogy valaki(k) merő jószándékból egyből rohantak a kattintásvadász hírportálokhoz., így azon kívül, hogy Lanza valamit rosszat dobott a tűzre, mást nem tudni. Nem akarok a Bayern Münchennel példálózni, ott “csak” két játékos vitatkozott (verekedett) össze az edzésen, de utána nem lett bünti, nem kellett kukoricán térdelni és főleg nem kellett a következő bajnoki meccset otthon, néhány pohár sör és popcorn kíséretében végigkövetni. A kiszivárgott hír után egyből Dani esete ugrott be és nem is a mellőzése, hanem az, hogy a rákövetkező meccset bizony elvesztettük. Természetesen nem Dani hiánya miatt, de tartottam tőle, hogy a mostani bünti is egy rossz ómenként fog csapódni a csapatra.

Azt már soha nem fogjuk megtudni, hogy ha nincs az újabb affér, akkor is ilyen nehezen húzzuk be a három bajnoki pontot? Valószínűleg igen, bár bennem az a bizonyos kisördög elég sokáig motoszkált. De legyen elég a “sárdagasztásból”, inkább tényleg csapjunk bele a matyói lecsóba, mely bár elég lassan főtt meg, és talán hiányzott is belőle egy kis csípős erős fűszerpaprika (abból is a jobbfajta, ami ugye kalocsai), és volt mikor éreztünk rajta egy kis kozmás szagot, de a szakács a végén tudott újítani, így megint egy lépéssel közelebb kerültünk álmaink netovábbjához, a harmadik csillaghoz. Pedig már a múltheti, Paks elleni győzelemtől átitatott (és sörrel megspékelt) hangulatban, ahogy jöttünk ki az arénából nagyon egyöntetű vélemény alakult ki: a Mezőkövesd elleni mérkőzésünk fordulópont lehet, amit ha behúzunk, onnantól már tényleg fellehet adni egy hirdetést a klubnak, hogy varrónőket keresünk (Laudetur barátom a tetoválókra teszi a voksát).

A kezdő csak annyira okozott meglepetést, hogy voltak visszatérők, Lovre és Haratin felépült (Ihor Batman álarcban), Heister letöltötte a büntijét (az övét az MLSZ szabta ki), ezáltal a sérülékeny, de az elmúlt két meccsen nagyszerűen játszó Frimpong a kispadra szorult. Gorriarán még oda sem, az ő sérülése – vagy a négy sárga lapja – még nem jött rendbe, ahogy Isael formája sem akar a legértékesebb játékos szintjére emelkedni, helyette Varga Roli kezdett, balfutóként. Ami továbbra is érthetetlen a számomra, oké, hogy Rebrov mester a “tűkörképekben” látja a megoldást, de a Fradi 97-e mindig is vonalszélső volt és mindig is a jobboldalon, Lovre “párjaként”. A baloldalon való szerepeltetése azért is furcsa, mert ott teljesen tehetetlenné válik.

Elég döcögősen indult a mérkőzés, mindkét csapat egy kissé biztonságosra vette a figurát, főleg a hazaiak akik egyből megszállták saját tizenhatosuk környékét, legszívesebben Kuttor Attila is beállt volna 12. védőnek. Nincs is ezzel gond, néhány csapat megtanulta már, ha a Fradi ellen elkezdenek futni és támadni, abból bizony nagy verés fog kikeveredni, mert abban a hazai mezőnyben nincs ellenfelünk. Ennek jegyében az első 20 percben a “keressük a rést” mozgalmon kívül nem történt semmi. Ha jól rémlik volt egy Varga löket, mely veszélyesnek tűnt, de kaput nem talált. Aztán annyira elkényelmesedtünk a békés passzolgatásokban, hogy egy ártatlannak tűnő hazai indításnál Heister annyira beragadt (talán szelfizett vagy a haját igazgatta), hogy mire feleszmélt és kérdőn a partjelző felé fordult, már Dibusz hálójában pihent a laszti.

A bekapott gól sem élénkítette fel a Rebrov-legényeket, bár lelkesen gyűrtük az ipart, de igazi helyzetig a félidő végéig kellett várni. Egy remek Szihnyevics fejes, majd Blazic kapufa a végén egy hatalmas Heister löket. A gond az, hogy előtte bizony a Mezőkövesdnek is volt két lehetősége, így a szünetre nem a legjobb előjelekkel vonulhatott pihenőre a csapat. Azt nem tudni, hogy a pihenő vagy egy alapos Rebrovi fejmosás miatt, de a második 45 percre már egy “másik” Fradi futott ki. Először Tokmac lőtt váratlanul a jobb sarok felé amit még Szappanos bravúrra kipaskolt, de a szöglet után már csak egy feladata volt, kiszedni a hálóból a pöttyöst. Az egyenlítő gólunk a maga nemében “parádésra” sikeredett, hiszen a beívelést Haratin kb. két méterre a kaputól combbal precízen Dvali fejére irányította, a nyurga hátvédünk meg kb. egy méterről azt be is bólintotta…de vajon közben mit csináltak a hazai védők? Tán Haratin maszkjától dermedtek le?

Az egyenlítés után a hazaiak Matyóföld minden létező buszjáratát a pályára vezényelték és bár voltak lehetőségeik, de látható volt, hogy nem fogják bírni sokáig a nyomást. Tokmac igazi hőssé válhatott volna amikor egy remek indítás után parádés mozdulattal úgy vette át a labdát, hogy azzal el is húzta kirontó kapus mellett, de lövése végül is az oldalhálót zörgette csak meg. Közben bejött Isael (egyből helyet is cserélt Petrjakkal!) majd Böde, bizony kellett a gól, mert ha döntetlen marad és ha a MOL betankol, bizony 6 pontra csökken az előny. De jött Bőle Lukács is és első labdaérintéséből megoldotta az addig tehetetlenséget, igaz, ehhez is kellett egy kis hazai segítség. Heister jóvátéve hibáját kiválóan adott be, miközben a toronyként magasodó hazai védők elfelejtettek felugrani fejelni (pedig Haratin már nem volt a pályán), Bőle meg köszönte szépen, mellel levette, majd belsővel okosan, finoman a kapuba helyezte a “megváltó”, győztes gólunkat.

A vezetés után végre-valahára kitámadtak a hazaiak, mely már a mi játékunkat is jelentette, jöttek is helyzetek, de ki is maradtak. Előbb Bőle duplázhatott volna, majd Isael két lövéssel próbálta bizonyítani, hogy annál jobb játékost, mint amit eddig láttunk tőle. Az elsőnél a kapus, a másodiknál a kapufa hárított. A végén egy kicsit meleg lett a pite (Hot Pie – nem tudtam kihagyni, GoT rajongók, találkozunk hétfő este!), de lényeg a három pont. Egy nagyon nehéz, küzdelmes, de gyenge iramú mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot.

Így a végén nem kell Coelho intelmével búcsúznom. Nem botlottunk, nem estünk el. Kibírtuk a próbát mellyel léphettünk egy nagyot és reményeink szerint megtanított minket arra, hogy a következő lépésünk még nagyobb legyen. És még kockáztatnunk sem kell, bár jó lenne ebben a bajnoki szezonban legalább egyszer bizonyítani, hogy nem csak a pontszámok terén vagyunk jobbak a benzinkútnál.

Az nem hab lenne a tortán, hanem simán csak elégtétel…mellesleg jól is esne.

8 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Egy lépéssel közelebb bejegyzéshez

 • Most befogom a számat, leteszem a tollat, és várom a nyulat, ill. a Nagyszombatot. Nem a Körmenet miatt, hanem hogy kiugorjon a nyul a bokorból -- azaz …… Mindenki a Grupiba, rajtunk ne múljón semmi!!! HAJRÁ FRADI!!! CSAK A ZÖLDEK!!!!!

 • Nekem csak egy észrevételem van a tegnapi mérkőzéssel kapcsolatban. A győztes gólunk előtt Dani balra elmozdulva három védőt vitt el a jobb oldalon helyezkedő Bőle elől. Az ilyen megmozdulások nagyon hasznosak, és sokak számára “észrevétlenek”. Szignyevics, Isael vagy Töki lehetőségei szépek volt, de eredménytelenek, míg egy ilyen Dani féle, szerintem tudatos helyezkedés sakk-matt helyzetet teremtett.

 • Megvan a 3 pont. Nem lehet mindig brillírozni. Kiváncsian várom a mol ellenit. Elvileg hasonló erősségű csapatokkal találkozunk a bl-ben. Sajnálom a kézis csajokat. Hajrá Fradi!

  • A molcsút ellen mindenkit az Arénába.
   Sajnos nagyszombaton rendezik a meccset, de mi ott leszünk.

   • Mi is ott leszünk a családommal. Sajnos van az embernek néha olyan érzése, hogy csak a Vidi és az Újpest elleni meccsek az igazi mérvadóak, már ha nemzetközi szinten teljesíteni akarunk. Ha nem és megelégszünk az MLSZ NB 1-gyel, akkor persze ezek a tucatmeccsek is “érdekesek” lehetnek. Sajnálom, hogy ide züllött az NB 1.

  • OK, hogy nem lehet mindig brillírozni, de azért legalább élvezhető, meggyőző focit is jó lenne látni!!! Ugyanaz az érzésem, mint Doll első meccseinél: a Moniz féle-csapat látványos, szenvedélyes focija után Doll idejében megtanultuk az utolsó percekben megnyerni a meccseket, néha kevésbé látványos játékkal, aztán elüldözte a formaadó játékosokat (Leonardo, Jenner, Mateos, Pavlovics, vagy hogy hívták, aztán Szomália és a többiek), és hozott egy sereg harmadosztályú németet. Aztán könnyedén elengedte Lamah-ékat, és hozott még egy sereg németet… De jó foci csak akkor volt, ha a játékosok elfelejtették a taktikai értekezleten elhangzottakat. Most ugyanez a helyzet. Csak egy példa: Varga Roli végig szenved a baloldalon, Perjak pedig jobboldalt. Aztán jön a csere: Roli helyett jön Isael, a jobbszélre, Petrjak megy át balra. Ezt miért nem lehetett korábban megtenni? Vagy csak arról szól az egész, hogy bizonyítani akarja az ukrán, a magyarok mennyivel rosszabbak az általa a keleti blokkból hozott, véleményem szerint másod-harmadrangú játékosokkal szemben?
   Mindegy: a Mol ellen kiderül, mit ér (ér-e valamit) Rebrov egész felkészültsége, taktikája, elképzelése? Mert hogy jelenleg a beállt védelmekkel szemben még jobban szenvedünk, mint Doll idejében!

 • Sziasztok!Most egyet tudok érteni a cikk írójával,minden mondanivalójával!Ez célfoci,nem szép,nem jó, de eredményes.Ha ez kell a 3.-k csillaghoz,ám legyen.Hogy ez mire elég a benzinkutasok ellen? Nos nehéz megmondani!Még nehezebb arra a kérdésre a felelet,hogy esetleg ez mire elég a nemzetköziben?A bajnokság végén ez a csapat szét lesz szedve,amit mindenki számára világossá tesz ez a megállapítás,az csak annyi,hogy mire oda kerül a sor már máshogy állunk ki,bárki ellen aki szembe jön!Szóval Rebrov is szembe néz azzal amivel Doll. Új csapatot építhet uszkve 3 nap alatt a nemzetközi szerepléshez.Sikeresen ő sem fogja venni ezt az akadályt…..Azt kívánom,hogy semmibe se legyen igazam!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.30. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
Következik: 11.02.17:00 FTC-Mezőkövesd (stream:M4sport.hu)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST