Feljegyzések a fotelból – Ezt (is) megérdemeltük!

Most talán az lenne a legjobb, ha kimennék a teraszra és élvezném a februári napsütést. Az legalább simogatna, kezemben egy doboz sörrel gyűjteném magamba az éltető sugarakat és nem kéne magyarázatot találni arra a 90 percre ami lepergett előttünk. A gond az, hogy valójában még keserűséget és haragot sem érzek, és legszí­vesebb elintézném azzal, hogy megérdemeltük a vereséget mert mindent meg is tettünk annak érdekében, hogy ez í­gy alakuljon. Ráadásul még az első harminc percet leszámí­tva benne is volt a levegőben, szinte lekopí­roztuk a múltheti meccsünket, a különbség csupán annyi, hogy a Debrecen jobban ráérzett a győzelem í­zére. Éltek is vele, megérdemelték. Ezzel meg le is zárhatnám az egész “fecsegést”, mert én is válaszokat várok a szakmai stábtól. Nem üres szócséplést, nem semmit mondó magyarázatot. Mert nem ezt í­gérték, mert ősszel úton útfélén azt hallgattuk, hogy majd tavasszal látjuk az igazi Rebrovi csapatot. Eddig megkaptuk: háromból egy soványka győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Ez meg akkor is kevés, ha az üldöző Videoton eddig megtette a szí­vességet és többet hibázott mint mi. Este még rátehet egy lapáttal, de jelenleg az sem hozna igazán tűzbe. Pedig ahogy múlnak a percek és ahogy egyre tehetetlenebbül érzem magam, úgy tör rám a keserűség.

Pedig nem indult rosszul. Az első 30 perc aránylag rendben volt, uraltuk a meccset, az történt a pályán amit mi akartunk. Voltak lehetőségeink is, de valahogy az összpontosí­tással gondjaink voltak. A kezdőcsapat is rendben volt, az elején a támadásoknál három védő maradt hátul, Lovre rendbe feltűnt a jobbszélen, Petrjak beindulásai életveszélyesek voltak, Lanza is jól mozgott, úgy tűnt a hazaiakat meglepte a felállásunk. A gól is jókor jött, bár kellett hozzá egy kis szerencse, de akkor még úgy voltam vele, megérdemeltük. Még az utolsó negyedórás “pihenőnél” sem ötlött fel bennem, hogy talán nem kéne “kopí­rozni” a Honvéd és Dózsa elleni meccseinket. Pedig a csapat nagyon is igyekezett követni a forgatókönyvet.

Már a második 45 perc lidércnyomásként indult. Jónak éppenséggel nem nevezhető módon visszaálltunk, a hazaiakat meg feltüzelte a lehetőség. Dibusznak két bravúrra is szüksége volt, mely után egy kicsit talán észbe kaptunk, mert előbb Petrjak majd Lanza került helyzetbe, de ezzel el is lőttük a puskaporunkat. Lassan folydogált a meccs, az egyetlen izgalmat Frimpong sérülése jelentette, Botka jött helyette, majd Lanza helyett Tokmac, gondoltam vele majd felgyorsul a játékunk, de tévedtem. Ahogy múltak a percek egyre inkább jött elő a múltheti rémálom rémképe. Már csak 8 perc volt hátra, amikor az addig remeklő Dibusz összehozott egy büntetőt, amit Tőzsér ki is használt (Dénes még bele ért, de ahhoz túl erős volt a lövés, hogy védhesse).

A sors meg úgy döntött, hogy izgalmassá teszi a bajnokságot. Bravúros gól volt a második hazai találat, úgy látszik az NB I-ben divattá vált a Fradi ellen “csodagólt” lőni. De ismét az utolsó percben? Sőt, az utolsó 10 percben két gólt is kapni? Ezt már ne fogjuk a sorsra, ezt mi idéztük elő. Az okok meg minden bizonnyal sokrétűek és talán bonyolultabbak annál, hogy egy mezei szurkoló megértse azokat. Ettől függetlenül még szeretnék magyarázatot találni és főleg kapni arra, hogy milyen taktika az, amit Szerhij Rebrov játszatni akar a Fradival?

Idő volt a felkészülésre. Jöttek is újak, de azok közül eddig csak Dvali hozta a “kötelezőt”. Haratin el van a pálya közepén, de meg sem közelí­ti Spirovskit. Szihnyevicset most láttuk először teljes meccsen…hát, ő sem több azoknál, akiket eddig Dani “lenyomott”. Tokmactól megint csak perceket láttunk, volt egy-két megindulása, de ebből még végkövetkeztetést nem vonnék le. A “csodaváró” brazil eddig még annyit sem kapott, Szerető és Wilmots valószí­nűleg még a kispad környékére sem fog kerülni. Ez meg nem sok, csupán a pénz, amit kiadtunk értük. Félreértés ne essék, nem csak az “újakra” akarom fogni ezt a gyenge játékot. A “régiek” is betliztek, ahogy a szakmai stáb sem remekel és akkor még finoman fogalmaztam.

De talán nem is ez a legnagyobb gond. A játék, az jelenti a legnagyobb akadályt a csapat számára. Nincs egy kiforrott kezdő, nincs egy kiforrott taktika. Persze fellehet hozni védekezésként, hogy kevés volt az idő, legyünk türelmesek, ki fog ez alakulni. Meglehet, és akkor minden bizonnyal tapsolni és örömködni is fogok. A gond az, hogy most már abban sem vagyok biztos, hogy ez a játékosállomány képes lesz “megváltani” a világot.

Utólag átolvasva amit eddig összehordtam, hát, az is olyan gyengusra sikeredett mint a mai napi játékunk.

Bocsi, ma én sem voltam formában.

15 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Ezt (is) megérdemeltük! bejegyzéshez

 • A 80. Perc tájékán arra gondoltam,hogy ez nem egy szépen játszó Fradi, DE játszottunk a 2. a 3. a 4. Ellen , ebből kétszer idegenben és lesz 2 győzelem meg egy döntetlen. Hát a végén mégiscsak Rebrovnak lesz igaza. Aztán kaptunk 2 gólt és nagyon másképp fest a dolog. Ha az első félidőben 3 góllal megyünk senki sem szólhatott volna. De nem….
  A második félidőben hihetetlen gyenge teljesí­tményeket láttunk , erre behozza Leandro-t. Közben ott ül a kispadon egy 3 millió eurós játékos. Vagy hülye a Rebrov, vagy átlettünk verve és messze nem ér annyit, vagy nem szeret Rebrov nyerni vagy megmondták mi legyen a végeredmény. Egyik sem jó. Azt tudom hogy ha kézisek pólósok hokisok tudnak nyerni szenvedve is meg agyonalázva az ellenfelet is. Lehet hogy Rebrovéknak el kellene menni tanácsért hozzájuk.

 • Már a múlt héten is leí­rtam: Rebrov nem Fradi-szintű edző, ez nem csapat, és félek a Lokitól. A játék kilátástalan és az ukrán ne hivatkozzon arra, hogy tőle függetlenül állt vissza a csapat a talált gól után! (Hiszen korábban éppen ő mondta, hogy nem kell minden ellenfelet több góllal verni!…) Tavaszra pedig a maradék is szétesett, ha í­gy folytatjuk, hamar elfogy az előny. Talán most kéne felállí­tani Rebrovot, amí­g helyrehozhatatlanul szét nem veri a csapat maradékait, mert ezek után nehéz lesz helyrerázni bármit is! Az újak egyelőre csak rontottak az összképen (talán csak Dvali nem), az állí­tólagos legendás Rebrov-féle erőnlét egy vicc, a játék nulla, a támadó focinak hí­re-hamva sincs, elől nem tudjuk megtartani a labdákat, hátul bármikor képesek vagyunk gólt kapni -- nem kéne váltani az edzői poszton, amí­g nem késő? Mert í­gy hiába hajrá Fradi, ha lépésről lépésre csúszunk lefelé a lejtőn…

 • Nem tudom a felkészülés erőnléti része hogy sikerült de mintha a 2. félidőre a csapat összezuhanna..nem dominal szemben az 1. félidőkkel középpalyan alibifoci zajlik ad abszurdum beszorit minket egy egy csikocsapat helyzet nincs csak vergődés.ez bizony mindhárom tavaszi meccsen elegtelen tenyleg jó futballistakkal.
  Esetleg klikkesedés zavar be? Egyre kevesebb a meghatarozo magyar játekos erőteljes ukran kontingens a többiek részeről helyezkedes a használható labdákért ????de ez semmi. Ez nagyon kevés

 • Egész héten arra készültem, no most majd megmutatjuk a Debrecennek. Hát megmutattuk. Még kétszer megmutatjuk más capatok ellen is, és oda lesz minden előnyünk. Talán az egyetlen elfogadható teljesí­tmény Frimpongé volt, ő meg lesérült. Petrjak hosszú ideje egy két beindulásán kí­vül nem mutat semmit. Kharatin szinte észrevétlen. Heister meg visszaesett. Lovrencsics nem tudja hatékonyan támogatni a támadó játékot. Sigér is egyre jobban beleszürkül. Nandó sokat hajt, de sokat is hibázik. Lanzafaméban meg van a lelkesedés, látni, hogy hajtaná a többieket, de nincs akitől jó labdákat kapjon. Szichnyevics mintha nem is volna. Még folytathatnám, de minek. Csapatjátékunkban semmi elképzelés, kiismerhető. A Fradi szí­v nem bennük dobog. Rossz az irány. Ha í­gy haladunk tovább nem lesz gond a nemzetközi szerepléssel, mert ki sem jutunk. Bocs a pesszimista hangnemért, de ideje lenne felébredni, mert a korosztályos csapatokból évek óta nem kerül fel senki az első csapatba, úgy hogy ott meg is ragadjon. A zsoldosok meg meggondolják mennyit adjanak ki magukból. Hajrá Fradi!

 • Ötből egyszer vertük meg Herczeg András csapatát…

 • Szinte mindent elmondtatok előttem, de nem tudom megállni, hogy ne csatlakozzam be.
  Mert ezt se gondoltam volna, hogy ilyen hamar visszasí­rjuk Dollt. Ez a taktika, ez a hozzáállás szégyen. Pont olyan szedett-vedett zsoldosbanda benyomását keltettük, mint amit az összeállí­tást sugallt, három magyarral. És ugyan ezek között ki lenne vezér, ki rángatná a gödörből a csapatot? Azok, akik most télen, vagy maximum bő fél évvel ezelőtt érkeztek? A kényszer-csapatkapitányunk a szélére kitéve, évek óta idegen posztra? Vagy a kapuból? Mégis hogyan?
  És ezek után sokadszor van pofája azt nyilatkozni az edzőnek, amit. Hogy múlt héten megérdemelte a semmit sem mutató ellenfél, most meg mintha tőle függetlenül alibiztünk volna a gól után, mintha nem is ő cserélte volna be Sigér helyett Leót (nekem ott lett először fagyosan rossz előérzetem). Ez, hogy rúgunk egy gólt (kettőt csak véletlenül), aztán bekkelünk, már ősszel is nyilvánvaló volt, a Kisvárda ellen kinn voltam, 2-0 után ment a pfujolás, füttykoncert, nem ok nélkül. így aztán, ha kvázi szerencsénk van, csak a végén rúgunk egy gólt, mint a Honvédnak, mert akkor majdnem végig dominálunk és élvezhető meccset hozunk össze -- ha az első félidőben szerzünk vezetést, utána még bőven fel tudjuk támasztani a halottat.
  És én nem hiszem, hogy ez a Rebrov ki fog tudni bújni a bőréből. így vagy lesz megint egy olyan rossz szájí­zű bajnoki cí­münk, mint három éve, a bukdácsoló tavasz után, vagy hagyjuk is kiénekelni a sajtot a szánkból (mert pl. hogy a Fehérvár ellen itthon is ugyanúgy engedni fogják a sí­posok a Juhász-féle mészárszéket, mint ősszel, afelől kétségünk ne legyen). S most van az, hogy megint a gombhoz varrtuk a kabátot, van egy hozzá nem értő vezetés, aki nem tud elvárást megfogalmazni, nem tud hozzá illő edzőt választani, hanem ide-oda kap, minél nagyobb névvel, aztán mossa kezeit, ha kis-keleti verzióban jön egy ilyen Mourinho-Manchester utánérzés.
  Úgyhogy minimális reményem, hogy a Felcsútot a 90. percben lőtt góllal verjük 1-0-ra… És addig is be kéne tanulni -- hátha megérti ez a posztszovjet brancs -- a Beatles-klasszikus Back in USSR-t…
  (ui: A debreceni kissrácnak meg persze gratulálok, de ismervén a honi futballközeget, ezzel í­gy 18 éves korára el is lőtte puskaporát, persze még egy-két megmozdulás, aztán nyáron elviszi a Felcsút, jövőre kikölcsönzik Csákvárra az NB2-be, 21-22 éves korára meg beindul az évente váltakozó csapatkeringője az NB2-NB3 környékén. Ne legyen igazam.)

 • Debrecenben nem szabad kikapni?
  Lehet, hogy nem Dollban volt a hiba?
  A Dortmund a múlt héten 3:0-ás vezetésről vesztett negyedóra alatt pontot OTTHON a Hoff-heimmel szemben.
  Volt 1999-ben egy BEK-döntő…
  TAROLTUNK az Év sportolója választáson. Ffi ví­zil: 100 %. Női vizil: egyre JOBB !

  • Kedves TG! Nem ugyanarról beszélünk.
   Debrecenben ki lehet kapni, de nem í­gy.
   Doll alatt az első két évben fejlődött a csapat, aztán elindult egy folyamatos elszürkülés.
   Nem hiszem, hogy a Dortmund szurkolók ne mérgelődnének.
   A 99-es BL döntőn a Bayern csalta 80 percig a focit 1:0-al; eredményesen?
   A tarolásról annyit, hogy örülök a Liu testvérek leigazolásának, de eddigi eredményeik nem a Fradi dicsősége. Ez inkább a Kubatov-Orosz vezetés erkölcsiségét mutatja.

 • Elkezdtem í­rni , de lelki soraim sajnos a felhőben elvesztek…
  Akkor csak pár szóval: motiválatlan , beképzelt gárda pénzéhes saját érdekeit ,pecsenyéjét sütő vezetőség, átvert közönség.

  PS a következő héten pont otthon leszek a Kisfiammal, kérte,hogy menjünk ki meccsre.
  Ezt a borzalmat látni elmegy a kedvem, de Mi Fradisták vagyunk imádjuk a klubot tiszta szí­vből amit ezek a futball qrvak meg sem tudnak érteni.

  Hajrá Fradi

 • Sziasztok!Nekem kellett egy éjszaka,hogy lehiggadjak.Nem sikerült.Ezt a produkciót nem lehet higgadtan értékelni.Mert ez nem produktum volt.Ha valamelyikünk í­gy végezné a munkáját,éhen halt volna,vagy állástalan lenne.A Fradi az más.Itt lehet lélektelen,silány minőségű munkával milliós pénzt keresni.Ez a tegnapi “csapat”olyan jó Rebrovos volt.Keleti,szláv csapatgerinc hozta a semmit,épp úgy ahogy Rebrov mester érzelmi kitöréseit.Ez az ember faarccal nyilatkozik,és azt mondja rendben van!Mi,mester?A csapat taktika?Mert olyat nem láttam! Támadó foci?Volt egyáltalán fent csatár?Középpályát látta valaki?Kharatin,hol volt?Játszott? Igen,erre lehozza Sigért!Védelem?A végén 10 emberrel bekkeltünk,még is vereség lett a vége!Ami az egy gólokat illeti,igaz ha győzöl egy-nullra akkor három pontot kapsz,ha három-nullra akkor is!Csak szánalmasnak találom,hogy egy rúgott góllal akarunk minden meccset lehozni,meg bekkelő focival,kontrára játszva.Védelmünk nincs a gólmentességhez,középpályánk nincs az előre focihoz,támadóink meg nullák a kapu előtt,főleg ha még labdást sem kapnak….Szóval mester,nem tudom,lehet az Ön készülékében van a hiba??Sajnos ez a szláv vonal nem jött be nekem,az Ön focija sem,mert ez nem foci!

 • Bocsánatot kérek Tőletek, pár éve rám pirí­tottatok, hogy erős szavakat használok, de most kijön belőlem, miután az NSO-n olvasom Rebrovtól, hogy “megértem a szurkolókat, hogy nem ilyen csapatot akarnak látni”! Hát, kedves mester, KURVÁRA NEM!!! KIBAXOTTUL NEM!!!
  Ősszel magamban türelmet adtam neki, hogy mire az ő dinamikus, Loba-féle fociját átveszi a csapat, arra rámegy egy fél év. Erre mit látok? Még Dollihoz képest is lelassí­tja, impotenssé teszi, szürkí­ti a csapatot. Bocsánat, Debrecenben, egy JÓ Lokitól ki lehet kapni, de itt nem volt ellenfél! Ua. mint a majmok ellen, gyors vezetés, utána meg a p.c.rángatás … EZ katasztrófa!

  Ui.: A Zsóri gyerek gólja viszont tényleg káprázatos volt, ismerjük el! Kár, hogy nekünk rúgta! Szebb volt mint a tavalyi Madridban CR vagy Bale gólja!Egészen elképesztő!

  Ui.II.: Várom a kitiltást … Bocs, de nagyon kijött belőlem! Minek néz bennünket ez az ukrán?? Egyedül Moniz érezte meg eddig a külföldi edzőink közül, hogy mit jelent a FRADI!!!

 • Ez nem futball, ez nem csapat. Összevásárolt zsoldosok, képtelenek harcolni a zöld-fehér szí­nekért. Szégyen!
  Az edző képtelen motiválni a játékosokat. Nem érti, hogy ez már a harmadik meccs, amelyen 1:0 után leáll a csapat. Miért hagyja? Komoly pénzbüntetést adnék a mí­nusz 4 pontért.

 • Ez katasztrófa! Rossz taltika, még rosszabb edzö, és nem utolsósorban gyenge csapat! A bajnoki cí­m eluszóban….

 • Pobácsimosz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ