Feljegyzések a fotelból – Jó, hogy vége

fotelszurkolo-29Ez a hét sem telt el nyomtalanul. Adventi gyertyák hiába gyúltak, és a karácsonyi nagybevásárlások sem “riasztották” el a fekete varjúkat az Üllői úti fák ágairól. A fákról lehulltak a levelek és bár van bennük továbbra is élet, de sajnos lombkoronák hí­ján nem takarják el a varjakat, akik nyugodtan károghatnak. Sajnos van is miért. A hét eseménye Pintér és Lovrencsics (ne feledjük, mindketten az EB “hősök” táborának tagjai) pihenőre küldése volt, állí­tólag fáradtság volt az oka, de én inkább fásultságnak nevezném, hiszen Gera Zoli is ott volt az EB-n, sőt aktí­v részese is volt a sikeresnek titulált szereplésnek, ráadásul Gerzson már a harmincnyolcadikat tapossa, ha valakire ráfért volna a pihenő, akkor az ő és nem Pintér valamint Lovrencsics. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Ramí­rez is ajándékozással múlatja az időt, a Hüsing-Trinks páros talán már nincs is Magyarországon, Varga Roland meg csak lábadozik a sérüléséből, miközben a többszörösen visszavonultatott Csukics még mindig kezdő, hát…ne csodálkozzunk azon, hogy a valamikori égig érő Üllői úti fák oly gyorsan hullajtották el a leveleiket. Olyan gyorsan, ahogy a csapat szórta el a pontokat, kapta a sárgákat, a pirosakat, az eltiltásokat és helyenként a jókora pofonokat. Valami nagyon megtört és nem csak a valós sérelmek miatt. 19 mérkőzésből 30 pont, az alig több mint 50 %-os teljesí­tmény. És akkor még nem is emlí­tettük a tavalyi “havat” (Villon mester vajon tudod hová tűnt?), hiszen egy évvel ezelőtt ilyenkor már szinte bajnokok voltunk. A mai viharos döntetlen után meg, bár nem nagy a lemaradásunk, de mégis csak a bajnoki cí­m védőjeként “kullogunk” a dobogósok után.

Az elején emlí­tett “játékoshiány” miatt már az is csodaszámba ment, hogy aránylag elfogadható kezdőt tudott a pályára küldeni Thomas Doll. Ennek az lett a következménye, hogy a kispadon olyanok is ültek, akik bajnoki meccsen még egyetlen alkalommal sem, ami előre is vetí­tette, hogy a mérkőzés alakulásától függően nem tud érdemben belenyúlni a csapat játékába. Ettől függetlenül támadószellemű csapat kezdett, az első félidőben még nem is voltak gondjaink. Az elmúlt mérkőzésekkel ellentétben volt egy kis lendület (a “kis” szó nem véletlen), Böde Dani is aktí­v volt, Nagy Dominik, Djuricin és Radó néha-néha meghúzta a széleket, de ezekből túl sok gólveszély nem keletkezett az MTK kapuja előtt. A gólhoz kellett Baki bakija is, amihez egy gyors ütemváltás és egy remek beindulás kellett Nagy Dominik részéről, amit ha Baki nem bakizik el (bocsi az ismételt szójátékért), Dominik talán góllal fejez be.

Rendben volt a félidő és ha sokunk kedvenc bí­rója (a nevét nem í­rom le, nehogy is vele szemben is elkövessek egy 18 éven felülieknek szánt szójátékot) az ország Sanyiját az első alattomos belemenésénél kiállí­tja, majd Böde Dani lerántásánál büntetőt í­tél, akkor 2-0 ide, mí­nusz egy ember a kék-fehéreknél. Nem ez történt, ami fel is korbácsolta a kedélyeket, alig telt el 20 perc és ha a bí­ró következetes, már besárgult volna a Groupama aréna. Ehelyett a félidő végén a sokadik Csuka-Sanyi affér után (összerúgtak), “természetesen” a fekete mez csak a zöld mez felé nyújtotta a sárgát. Akkor még apróságnak számí­tott, bár félő volt, hogy ezt bizony nem ússzuk meg kiállí­tás nélkül.

A félelmünk be is igazolódott, a második félidő elején Csukics be is gyűjtötte a másikat (ez teljesen jogos volt), mehetett zuhanyozni, mi meg elkezdhettünk izzadni, hogy vajon az a vérszegény MTK, aki addig nem is találta el kaput, vajon be tud-e gyömöszölni egy gólt. Helyesebben, inkább a védelmünk képes lesz-e megteremteni a lehetőséget arra, hogy az MTK egyenlí­tsen. Képes volt, ahogy az eddig 19 fordulóból 17 alkalommal. Ez meg több mint szörnyű. Szomorú és tragikomikus is egyben. Ráadásul megint jött Sanyi a semmiből, a védőkkel szembeni szabadrúgás után, Nalepa dí­szkí­séretében úgy, hogy a csatárnak fel sem kellett ugrania, mely után celebhősként kiálltottam fel: EZT NEM HISZEM EL! Csupa-csupa nagybetűvel, ami az internet világában dühöt jelent. Mert bár emberhátrányban játszottunk, de a 81. percig a kék-fehérek nem találtak kaput, ha kézimeccset játszottak volna, Dibusz helyére simán bejöhetett volna egy mezőnyjátékos.

Az egész őszi szereplésünk “méltó” zárása volt Thomas Doll mérkőzés utáni nyilatkozata (kirohanása), mely olyan összeesküvés-elméletet vázolt fel, hogy azt még az amerikai demokraták is megirigyelhették volna az elvesztett elnökválasztás után. Sok igazsága volt a mesternek, személy szerint is elég sokat berzenkedtem a fekete ruhások teljesí­tményén (ma is megtettem) és a “Fradi nem lehet bajnok az mostani szezonban” teórián, de az éremnek két oldala van, sőt egy japán filozófus szerint három. Az érem harmadik oldala nem a fej és nem az í­rás, hanem az érme pereme. A perem az a harmadik oldal, ahonnan az igazságot kereső ember szemléli a világot. Nem csak az egyik és nem csak a másik oldalt nézi, hanem egyszerre látja mindkettőt.

Biztos vagyok benne, vagy inkább reménykedem, hogy erre is sor fog kerülni, mert ha őszinteséget és jövőképet fognak látni az Üllői úti fák, akkor tavasszal olyan lombkorát növesztenek, melyek újból az égig fognak tornyosulni.

Ugye nem vagyok túl naiv? Magam is tudom a választ, ezért is jó, hogy vége 2016 őszének.

14 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Jó, hogy vége bejegyzéshez

 • A FRADI AKKOR IS FRADI, A C S A P A T !!!

  BUÉK MINDEN FRADISTÁNAK !

 • Nem í­rok semmit erre a nyamvadt őszi szereplésre, csak egy “naugyehogymegmondtam” jellegű idézetet tennék ide, tavaszról:
  “becefix on 2016. április 17. vasárnap at 15:37

  A védelem állapota, helyezkedése, magassága(alacsonysága..) a játékosok 20 perces futballja az egész tavaszon kí­sért. Talán nem illik ilyet mondani egy tükörsima bajnoki cí­m időszaka alatt, de ha ennyit tud a csapat, akkor nem csak a BL-EL indulás lesz sikertelen, hanem a 30.-tól is nagyon távol leszünk jövőre…
  Lalolib mindent elmondott arról, amit láttunk, nem ismétlem. Az év vége fontos lesz és az is, hogy Doll tűzbe hozza újra a legénységét. VÁLTOZATLANUL 3-4 új futballistára van szükség, posztokra, sürgősen, mert,ha nem, akkor nincs tovább fejlődés!!! (De kiket, honnan és miből???…)”
  A fene enné meg, hogy nem cáfoltak meg…talán jövőre..? Hajrá Fradi!

  • becefix,

   egy csapat egy nagyon kényesen kiegyensùljozott alkat, amelyet olyan könnyen billenthet ki akí rmilyen kezdeményezés, tí vozí s, vagy zavarí s az egyensùlí bòl.

   Milyen posztokra gondolsz Te ?

   Ki lenne az a 3, 4 ember, akit Te lecserélnél ?

   Szemre lehet hí nyni Doll-nak, hogy tùl lassù, tùl megbÌzò egyik-mí s jí tékossal szemben, keveset ví ltoztat, és “rögeszmés”.

   De valòjí ban — az adott keretek közt — mit is lehetne itt ví ltoztatni, ùgy hogy a keret ne feszüljön szét ?

   • Nem hiszem , hogy a fenti diagnózist(hangsúlyozom áprilisi bejegyzés!!!) ma magyarázni kellene…
    De ha mégis, akkor kb. 10-edszer leí­rom, hogy gyors, jól helyezkedő, jól fejelő középhátvéd, passzolni is tudó box to box középpályás, Danit nem zavaró, önzetlen, gyors támadó és még legalább egy vágtató szélső. Ezek közül melyik NEM hiányzik innen szerinted???
    Megvoltak ugyan ( Nagy Á., Lamah, Mateos, Leonardo..) de ilyen-olyan okokból menniük kellett. A tavaszi csapat játéka már előrevetí­tette ezt a kissé kí­nos őszt. Erről én tehetek? Kiabáltunk, hogy össze kellene rakni (a tavaszi fórt felhasználva) az új csapatot, de semmi sem történt..Majd az egy újabb évet öregedett és lelassult Leo, Hajnal, Gera, Cukic, Gyömbér
    mellé érkezett a lekettyent Lovrencsics, a hibagyár Hüsing, a szintén szétesett Pintér és Djuricin. Még utóbbi csak-csak, bár kb. 5 helyzet kell neki 1 gólhoz. Ja , és ne feledjük a koreai Rju-t és korábbról Trinkset. Ez a keret ma ennyire képes. Lassan araszolgatunk előre, oldal és hátrapasszokkal, helyzetünk akkor volt, ha Radó, Djuricin vagy Rami beindult, mélységi passzok, beadások, cselek, lendület -- sehol. A védelmünk ezzel szemben annyi gólt kap -némi túlzással -- ahányszor az ellenfél a térfelünkre látogat, a beí­velések mindegyike gólveszély -- ellentétben e mi beadásainkkal. Ha ez neked í­gy rendben, akkor oké. Azt gondolom, az itteniek többsége értetlenül áll a zuhanásunk előtt. Én is, bár a jelek már tavasszal látszottak. A válság azóta csak mélyült

    • becefix, szerintem Nagy ídí mal nem csak egy kulcsember ment el, hanem olyan valaki, akire Doll a csapat egész jí tékí t tudta központosìtani.

     Nagy ídí m ott Volt minden labdí ní l és jòl osztogatta. Jòl megértette magí t Gera-val is.

     A mostani Fradi jí téka szí momra is sokszor egy olyan paprikajancsi-ra emlékeztett, ahol összekubancolòdtam a fonalak és most a gépezet, mindenhol valahogy mozog, de nem összpontosultan és összpontosìtottan.

     Nagy ídí mot okvetlen egy hasonlò jí tékosal kellett volna pòtolni.

     Akí rhogy is nagyra becsülöm Doll-mestert, itt nem tartom jònak a döntését, amelyet hozott.

     A Fradi gerince — Nagy ídí mal együtt — a Nagy ídí m -- Gera -- Böde, kiegészìtve Hajnal Tí mí sal Volt.

     Gera meg Böde (Hajnal Sem), mí r — Nagy ídí m tí voztí val — nem ugyanazok.

     Lehet tùlértékelem Nagy ídí m szerepét, de nem véletlen, hogy tí voztí val a csapat teljesìtménye Sem ugyanaz mí r.

     A kusza paprikajancsi tagjait meg akkor tudní nk megitélni, ha kiboncolòdní nak ùjra a szí lak és a tagok megint ùgy mozogní nak, mint akkor 2015-ben, mikor végigvert mindenkit a Fradi.

     Egy szò mint szí z: Vagy kigubancolòdnak a fonalak, vagy í t kell szervezni az egész csapatot.

     Erre — akí rhogy is tisztelem Doll mestert — Doll nem képes.

     Ezért a sok oda-ide passzolí sok, hí trapasszolí sok.

     Ez nem mí r nem csak í tlí tszò, hanem takar és elfedi azt, ami (és amiért) nem megy jelenleg.

 • Mielőtt mindenki ondó és ámokfutósanyi nyakába varrná a pontvesztést, vizsgáljuk meg elfogult szemüvegen keresztül a tegnapi meccset.
   
  Az ns online közvetí­tést is segí­tségül hí­va, hisz más úgyse marad az utókornak, mert az mlsz összefoglalóba vitás eseteket soha sem tesznek bele.
   
  “10. perc Torghelle in action, Dilaveren lök nagyot, látványosat. Csukics és Vukmir lökdösődik egy jót annak örömére, hogy nincs sárga. Szerb hidegvér. Járt volna a sárga egyébként, egyértelműen.”
   
  Nem történt más csak annyi, hogy amikor már a labda a környéken sem volt érkezett ámokfutósanyi, aki másodállásban szakkommentátor és nemes egyszerűséggel átgázolt az ellenfél játékosán. Nálam ez inkább piros volt, mivel a szemüvegem elfogult. Hogy ondó a további három alkalommal is elbeszélgetett vele, anélkül, hogy felmutatta volna a lapocskát (majd negyedikre megtette, amikor már nem marad idő az ötödikre), azt csak annak tudhatom be valami másfajta kapcsolat is lehet köztük, (mert másra nem tudok gondolni) egy ilyen kiváló spori aki az alábbi akció után Gyömbér ellen í­télt szabadrúgást (mire Gerzsonnál elszakadt a cérna):
   
  “70. perc A Radó-szabadrúgást kifejeli Torghelle, majd Takács letalpalja Gyömbért. Gera Zoltán kap sárgát,”
   
  A fenti kis epizódokat csak azért í­rtam le, hogy még nagyobb legyen a kontraszt, hogy ennek ellenére igenis csak mi tehetünk a pontvesztésről. Dollnal nagyon nem megy az MTK ellen, és ebből nem is akar tanulni:
   
  “Ez Doll 7. mérkőzése az MTK ellen, 2 sikerrel és 1 iksszel.”
   
  Senki más mellé nem kellett volna oda állni csak egy embert kellet volna szorosan fogni 90 percen át. Hát ez nem sikerült,hisz a gólnál legközelebbi védőnk a Nagyvárad téren volt, majd pár perc múlva Nagynak sikerült vele párban a kapunk előtt “fejpárbajt” ví­vnia (mondjuk az vicc volt, hogy előnyszabályt adott ondó , majd miután az MTK játékos meg is játszotta a labdát vissza felé, mégis fújt, mert egy szabadrúgás még is csak veszélyesebb . De ezért még nem kell gólt kapni, bár mi azért minden meccsen szoktunk ilyenből egyet-kettőt).
   
  Egyébként Csuka kiállí­tásáig is 10-en voltunk, hisz a körülöttem ülők nagy része is egyet értett abban, hogy Hajnal Tomi is még EB formában játszik és feltehetően közelről szakkommentálja a mai meccset.
   
  Apropó csapat és játékszí­nvonal. Az a Csuka,aki másfél éve visszavonult először és bizony sokszor még a padra sem fért oda, ma meghatározó és kihagyhatatlan tagja a nyugdí­jas egyletünknek. Mondom ezt úgy, hogy maximális szeretem és tisztelem, de nem hiszem hogy közel a 40-hez ennyit fejlődött, hanem az egész magyar első osztály szí­nvonala ennyit esett.
   
  Ennyi keserűség után talán egy kis pozití­vum jól fog esni. Meccsek óta foglalkoztat bennünket a RADÓ REJTÉLY., ami a TV nézett meccsek közben skypolva a barátaimmal nem tudtuk megfejteni. Jobb futóként össze-vissza kóborol, de főleg a center mögött van, és onnan próbál játékba kerülni, és középről kifelé befutni a jobb oldalt, számunkra értetlenül, azaz nem a vonal mellől befelé, vagy a vonal mentén. Azt gondoltuk, hogy mivel világ éltében középen játszott í­gy nem érti amit kérnek tőle, illetve, hogy mi az hogy jobb futó. Ami a TV-n nem látható, az tegnap élőben teljesen világos volt, hogy mi a jobb oldalt feladjuk és ez egy edzői utasí­tás, taktika része. Na jó a feladjuk kicsit túlzás, teret nyitunk Dilavernek (sic.), mert amikor egy remek húzással megpróbáljuk összezavarni az ellenfelet szinte percnyi pontossággal, az azt jelenti, hogy Gyuri és András helyett cserél, és baloldalt mennek a vonal mellé, jobboldalt pedig a center mögé.
   
  A legnagyobb tanulság mégis az a tegnapi napból, hogy aki ott volt (remélem nem mindenkire igaz azért) tegnap a Szentélyben, az úgy köszönt el, hogy boldog ünnepeket és tavasszal újra itt leszünk, mert hát a Fradi szurkoló már csak ilyen.
   
  TEMPÓ FRADI!

  • Nem véletlen, hogy O-Sz négyes osztályzatot kapott az NS-től. Természetesen Dominik kezezése miatt elmaradt 11-est hozzák fel legnagyobb bűneként, azt, hogy Torghelle és Baki végig a pályán maradhatott, azt nem. Csukics kiállí­tása, helyesebben a második sárga lap jogos volt, az első nem. Ondónak segí­tett a közönség egy része, mivel Csukicsot, szabálytalanságai után, kórusban éltették.
   Tavasszal “feltámadunk”! Hajrá Fradi!

 • Úgy vártam ennek az évnek utolsó fotelszurkoló rovatát,mint a csodát.Csodát,hogy kirúgja a vezetőség saját magát ,majd a játékosmegfigyelőkkel együtt,az összes külföldivel megszünteti a szerződést,a hazaiak közül a Soroksárból visszahí­vunk mindenkit újrakötünk szerződést edző-játékos állásban a kis Hajdu-val,Telek Manci-val,kis Flórival,drága Simi és Zava még élne,Nyilas Elek is jól jönne, Dragó és Lipcsei ,Keller Józsi-Sisak is beszállna.Egy álom lenne,mint ahogy az is ,hogy Doll elmenne a p…ba a kamu dumájával,talán Nagy Tamást rühelltem ennyire ill azt az angol érát ill amikor próbált Döme edzősködni.
  A fiatalok nem állnak készen???Ezek a szemétl…k milliókat vesznek fel ?Őrület,tudom ,hogy az erőszak nem megoldás semmire,de ezeket mind jól pofán kellene vágni ,akik most fradi mezben szaladgálnak milliókért.
  Bocsánat mindenkitől,soha nem szoktam közönséges lenni,de elszakadt a cérna nálam.bent sí­rtam a munkahelyemen azt hitték valami tragédia van.Igen ez számomra azés Számotokra is,AKIK PEDIG TEHETNEK RÓLA most otthon vagy casinókban esetleg kupikban mulatják az időt.
  Nincs igazság…
  Hajrá Fradi

  • Könnyen mondanám, hogy igazad van, de csak részben. Sajnos nem külföldi-magyar probléma van itt, hanem követelmény-nincs követelmény probléma. Nézd meg, az élet melyik területén kap valaki fél év türelmet a siralmas produkciójára? Itt pedig ez van. Hiába dühöng Doll, ezeknek a játékosoknak egy részét ő hozta ide, és ő rakja be hétről hétre akármilyen gyengén is játszanak. Ki akar töbet focizni, ha ennyi is elég? Kezdhetném Dibusztól Bödéig. Szánalmas igazolásaink vannak. Orosz Palinak ki kellene állnia, be kéne mutatni hogy azt a rohadt sok pénzt amit kaptunk mire költöttük, s a maradékból (ha van) mennyit tudunk költeni igazolásokra. Vagy jelentse ki hogy elszartuk az összes pénzt és megint csak ingyen tudunk hozni valakit, de akkor ne is álmodozzunk bajnokságról ,meg nemetközi kupáról. Tisztességesebb lenne.

   • Tisztelt Pisti,
    Próbáltam én is ezt érzékeltetni.A külföldiek majd mind Doll “haverjai”,és talán nem is nagyon érdekelne,de ezek kutyaütők.Az utóbbi idők jeles külföldi igazolásaink-játéktudásban-Besic,Leandro,és talán Mateos volt.Persze,hogy lenyúlták a zsét sajnos.Attól is kész voltam,hogy 1:1 nél Dibusz 30 ezerszer átgondolta,kit indí­tson vagy az a kezdősebesség,ahogy a labda után ment.Ez van sajnos.Ezt a bajnokságot még nagyobb előnnyel kellene megnyerni,mint a tavalyit,annyira gyenge itt mindenki.
    Hajrá Fradi

  • Kedves Pipu! Keserű vagy, ahogy mindannyian akik sokkal többet vártak 2016 őszétől. Bár voltak intő jelek (BL, igazolások), de én is úgy gondoltam, ettől még simán behúzzuk a 30. bajnoki cí­münket. Akkora volt tavaly a különbség a Fradi és a “többiek” között, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen ősz elé fogunk nézni. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok, az edzők és a vezetőség is ebben a hitben élt. És mikor jöttek a kudarcok, mentálisan gyengék voltunk (minden szinten!) és nem tudtuk megoldani a gondjainkat. Melyekből van elég, és bár én is sok kritikát fogalmaztam meg, de végleg azért még nem temetném a 2016/17-s bajnoki évet. Szerintem is lenne helye a váltásnak, de a jelen helyzetünkben nem tudom, hogy találnánk-e más megoldást. Hazai “piacon” nem hinném, külföldön év közben meg csak “szabadonfutók” vannak, azzal meg nagyon óvatosan kell bánni (pl. Debrecen).
   Ami Doll-t illeti, lehet, hogy lejárt az ideje, de számomra akkor is maradandót alkotott másfél éven át és ez teljesen független attól, hogy ezt szerencsével vagy szakmai hozzáértéssel érte el. Ha belegondolok és átélem 2015 őszét, vagy a kupadöntőket, a bajnoki ünneplést, még most is beleborzongok, oly régen történt velünk ilyen.
   Az igaz, hogy fél év alatt repedezik a házunk, de talán még nem dőlt össze. És ha a télen Doll sorsa is úgy alakul mint Monizé (szinte biztos, hogy nem), akkor sem fogok rossz emlékekkel gondolni rá. Mégis kaptunk egy olyan másfél évet, amit egy ideig biztosan nem fogunk feledni.

   • Kedves lalolib

    A japí n “hí rom oldalù éremnek a peremén” mozogsz most mí r nagyon sokat.

    Ez nagyon tetszik; én is ùgy lí tom, hogy ha summí zní m az elmùlt éveket és hònapokat, akkor az 2015-ös ôsz mégis felülmùl sok mindent, ami 2012-tôl kezdôdôen egészen 2015-ig tartott.

    Ha szintén egy hasonlatní l maradnék.

    A jelenlegi helyzetet egy nagyon kifinomult (és éveken í t kicsiszolòdott) hintí hoz hasonlìtaní m, ahol az egyik felén a csapat, az edzô a szurkolòk, a mí sik felén meg a menedzsment és az egész könyvelés stb í llnak.

    Akkor vesszük észre, hogy a hinta nem ing többé, ha kiegyensùlyozott a helyzet. Jönnek a sikerek, megvannak a sikerek.

    Ha az eggyik oldalra billen a hinta, akkor az a jel, hogy valami nincs rendben.

    Elhibí zott gazdasí gi Politika, rossz beszerzési taktikí k. A hinta a szurkolòk és a jí tékosok felé billen, hiszen ôk megteszik a tôlük elví rtat.

    Rossz teljesìtmények, “Jô jí tékosí llomí ny” mellett és a hinta a vezetôség felé billen. Mink megtettek a mitôlünk elví rtatt.

    Fontos, hogy a hinta billenjen.

    A 2015-ös siker egy kiegyensùlyozott hintí t eredményezett, amelynek valòjí ban senki Sem örülhetett.

    Doll edzônek meg kihìví sok kellenek, ùgy hogy én nem tartom a legrosszabb helyzetet a jelenlegit.

    Ví ltoztatni kell. Az egyik félnek megint bele kell dobni ùj sùlyokat a hinta latjí ban, hogy mozogjon megint valami.

    Egyetértek Pisti on-al is:

    “Több gòlt kell rùgna, minit az ellenfél”.

    Akkor a hinta megint a jí tékosok és az edzô és a szurkolòk felén süljed.

   • U.I.

    Hozzí fûzném, hogy nem szí llhatunk ki csak ùgy a “hinta-jí tékbòl”, hogy “kiszí llunk”.

    Akkor a mí sik oldal megsérül és kí rosodik.

    Ezért idézem itt Jòzsefet is:

    “A legnagyobb tanulság mégis az a tegnapi napból, hogy aki ott volt (remélem nem mindenkire igaz azért) tegnap a Szentélyben, az úgy köszönt el, hogy boldog ünnepeket és tavasszal újra itt leszünk, mert hát a Fradi szurkoló már csak ilyen.
     
    TEMPÓ FRADI!”

    A jí ték egymí ssal folytatòdhat csak.

    Örömünk csak egymí ssal lehet.

 • Teljesen jól látod a helyzetet. Az Andó-Szabó elcsalt egy csomó mindent, simám meglehetett volna a győzelem. Dollnak is igaza van. De… Tudtuk, hogy ez a szarházi fogja vezetni a meccset. ezért meccs előtt lefixálom a játékosokkal hogy nem reklaálunk, nem megyünk bel felesleges szabálytalanságokba stb. Ez amatőrizmus amit műveltünk. Úgysem lehet igazunk. Viszont ha rúgunk 3 gólt, akkor csalhat a bí­ró. Én nem láttam azt hihetetlen akaratot a fiúkon -- még amikor 11-en voltunk akkor se -- hogy mindenképpen berúgunk 3 gólt. Igazábólláttam egy magyar szinten is hullagyenge MTK-t, akit ma ne tdutunk legyőzni. A védelmünk katasztrófális ( ha tavasszal 4 új emberrel állnánk fel hátul azt se bánnám), középen és elől pedig alibi foci. Kérdem én, ha elmegy Nagy Dominik, ki fog itt futni? Ugyanis rajta kí­vűl csak Djuricin mozgott értékelhetően. Az meg nevetséges, hogy a 88. percben cserélünk. Mit lát abban a 2-3 percben Doll egy játékostól. Néha az az érzésem, hogy Doll beleszeretett a csapatába, nem hajlandó változtatni. Most talán már ő is látja ennek a kárát, de lehet hogy késő. Mindegy. Most kell egy nagy fújás, alapos felkészülés. Nagyon nehéz lesz, mert 3 csapat nem fog kifulladni , szóval nekünk mindegyik ellen pontokat kell szereznünk, a többi ellen viszont nem botolhatunk. Magyarul egy szinte 100 %-os tavasz kell. És ott van még a Magyar Kupa is. Szép kihí­vás. Hajrá Fradi!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 08.09. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső