Feljegyzések a fotelból – Szülinapi csőd

fotelszurkolo-29Valamelyik tévéadón (talán az M1?) van egy szórakoztató vetélkedő műsor, Maradj Talpon! cí­men, ahol ha a játékos nem tudja a választ, lezuhan a mélybe. Ha most felállí­tanám a pódiumra Fradi kezdő 11-t, és feltenném a kérdést, miszerint december 3-a kinek a születésnapja, valószí­nűleg nagyon kevesen maradnának talpon. Ráadásul a mai produkció után még az is a mélybe landolna, aki esetleg tudná, hogy a mai napon 116 éves a Ferencvárosi labdarúgás. Még ha nem is kerek az évszám, de 116 évet megélni a XX. és a XXI. század vérzivataros éveiben, több mint ünnep. Ha ehhez hozzávesszük azokat az eredményeket melyek dicsőséget hoztak a zöld-fehér meznek, legalább néhány perc erejéig meg kell állni, be kell hunyni a szemünket és felidézve a Ferencvárosi labdarúgás legendás éveit tisztelegni kell azok előtt, akik nélkül ma nem lenne Ferencváros. Még akkor is, ha a mai Fradi, a mai játékkal alaposan belerondí­tott az emlékezésbe, mert amit ma láttunk, azt csak egyetlen szóval lehet jellemezni: csőd. Most még magyarázatokat sem lehet kreálni, főleg nem összeesküvés elméleteket, mert legyen bármilyen fájó is a megállapí­tás, de el kell ismerni, ma a Mezőkövesd játszotta a focit (legalábbis magyar szinten) és teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Nincs kapaszkodó, nem voltak mérkőzést eldöntő bí­rói hibák, gyengén, elképzelés nélkül kergettük a labdát, miközben Pinyő pontosan tudta, hogy csapata mit tud, nem akarta megváltani a foci tudományát, megszervezte a védelmét, középpályásai hibátlanul tolódtak (ebben most semmi fricska nincs, igaz nem is lehet), és néha úgy kontrázták le a lassú és körülményes védelmünket, hogy csak a csatárok ügyetlenkedése miatt nem lett súlyosabb a zakó. Próbálom felidézni a 90 percet, próbálok valami kapaszkodót találni, mellyel finomí­tani lehetne a vereség utáni érzett szomorúságot, de ha jól belegondolok, egyetlen érvet sem tudok felhozni a csapat mentségére.

Elég volt meglátni a csapat összeállí­tását és tudtuk (vagy csak sejtettük?), hogy a mai mérkőzés nem í­gérkezik egy könnyű menetnek. Djuricin sérült, Böde, Radó, Nagy Dominik a kispadon, Leo-Gera-Hajnal-Csukics négyes meg a kezdőben. Vajon hogyan juthattuk idáig, hogy nélkülük nem tudunk kifutni a pályára? Főleg úgy, hogy mind a négyen szerdán végiggürcölték a Felcsút elleni 120 percet (mellesleg az sem volt egy örömóda, de legalább továbbjutottunk). Miközben Ramí­rez büntiben és elmenőben (ha igazak a hí­rek), Pintér és Lovrencsics, az EB hősköltemény részesei totál lenullázták magukat néhány hónap alatt, melyre az sem lehet indok, hogy az EB után nem tudták kipihenni a kissé túlajnározott szereplést. Ehhez még vegyük hozzá, hogy a téli és a nyári igazolásaink közül egyedül Rju lépett pályára, és Busainak kellett centerezni, ami kupameccseken, alacsonyabb osztályú csapatok ellen még elmegy, de egy Mezőkövesd ellen már kevés.

Nem lebecsülve Pinyő csapatát, de egy bajnoki cí­mre hajtó Ferencvárosnak, oda-vissza kéne kenterbe vernie, helyette összeszedtünk egy, azaz egy pontot két mérkőzésen. Erre meg nincs magyarázat, nem fogadok el semmi indokot, sajnos nem maradtunk talpon, és az egész csapat belehuppant a kényelmesen és biztonságosan kipárnázott süllyesztőbe. Mindezt december 3-án, a Ferencvárosi labdarúgás 116. születésnapján. Olyan gólokat kapva, ami után a legalacsonyabb osztályban is lekapják a “bűnösök” focicsukáját és bezárják egy szekrénybe, hogy azok még egyszer ne kerüljenek fel a játékosok lábára. Az elsőnél Pintér, a másodiknál Dilaver ajándékozta oda a gólokat a hazaiaknak olyan szituációkban, melyek tényleg kimerí­tik a vicc kategóriáját.

Az álmodozások kora lejárt és nem csak Szabó István filmjében, ahol Jancsi és Éva keresi a kiutat és a boldogulást az egyetemi évek után. A film 1964-ben készült, amikor a zöld gyepen az “Aranylábú gyerekek” bűvölték a focilabdát és szerezték meg a bajnoki cí­met a Ferencvárosnak. Pedig abban az évben Albert Flóri többet töltött az orvosi rendelőkben mint a focipályán és Mészáros Józsefnek fiatalokat kellett a pályára küldeni…Páncsicsot és Juhász Pistát. Nem akarok párhuzamot vonni, mert annak tényleg nincs sok értelme. Csupán a szülinapi barangolás hozta elő a párhuzamot…és a keserűség a ma látott kilátástalan játék kapcsán.

Mindez december 3-án, a Ferencvárosi labdarúgás 116. születésnapján.

33 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Szülinapi csőd bejegyzéshez

 • Ez sajnos minősí­thetetlen poroszkálás volt megint. És jönnek ezek a “fradisták” azzal, hogy nem lehet minden évben 21 ponttal bajnokságot nyerni..igaz. De ez a zuhanás Leicester módra, motiválatlanul, lassan és képzetlenül . ez a másik véglet. És elfogadhatatlan!
  Kellene egy Simon Tibi, aki megtépné ezt a sok roskatag megélhetési futballistát!
  És jómagam is azt mondom, ennél többet érne egy halom fiatal a saját utánpótláson kí­vülről is, mert abban legalább benne van a szebb jövő reménye. Mert ez a mostani helyzet a Ferencváros megaláztatása! ez van, sajnos. Hajrá Fradi…

 • E L É G V O L T!!!!

  • ugyan már, a felsővezetékeken mindenki elégedett mindennel és mindenkivel, főleg egymással és önmagával. erősí­tési tervek azért vannak, lejárt szerződésű, beérés előtt álló és főleg megfizethető játékosok várhatóak a különböző regional- és oberligákból, amennyiben sikerül értékesí­teni a maradék piacképes játékosainkat, bár állí­tólag most még csak lázasan, de mindeddig sikertelenül keresik a keretünkben az ilyet.

   • L.I. alias kispufi

    Félek, hogy rabszolgatí rsadalomba megyünk vissza.

    A türelmes neveléseknek az ideje valòjí ban lejí rt mí r ?

    Akkor valòjí ban nem kell csodí lkozni, hogy a jí tékosoknak nagy kis szí ma kötôdik még egy olyan céghez, ahol csak üzleti beruhí zí sok és legfôbb haszonnal megint eladhatò az idô mùltjí val kimustrí lt í ruk.

 • Kedves Fradisták!
  Valamit tenni kellene a jobb szereplés érdekében.
  írom ezt azért, mert hiába í­rjuk társaimmal a véleményt- ÉPíTŐ JELLEGŠ°EKET-, javaslatokat, eddig semmi eredménye. Sőt zuhanás a középszint felé.
  Ez nem eredmény, a tavalyi bajnok csapattól!
  A vezetés és edzői stáb …” meg van az eredménnyel elégedve, teszi a dolgát”… közben pedig a leejtőn gurulunk lefelé.
  Már 2016. november 7-én is megí­rtam, hogy ez az őszi szereplés siralmas, és váltani kell, ismétlem, amí­g nem késő.
  Edző Úr!
  Olvasta az általam 2016. november 7-én az addigi eredményéről leí­rtakat.
  Szerintem nem, mert nem tett semmit. Bocsánat, tett:rontott.

  A következő eredményeket érte el a FERENCVÁROS:
  2016/2017.évi bajnokságban november 7-ig a FERENCVÁROS 15 7 4 4 29 -- 22 25 pont,
  2016/2017.évi bajnokságban a mai napig FERENCVÁROS 18 8 5 5 33 -- 26 29 pont.
  A számok önmaguktól beszélnek, ezt akárhogy számolom 53, 7%-os teljesí­tmény, ezzel nem bajnokságot, még dobogós helyezést sem lehet elérni.
  Kapott gólok tekintetében, a két kieső helyen álló csapat után dobogós helyen állunk, ez minősí­ti a védelem játékát (lsd.: tegnapi mérkőzést is).

  Thomas Doll úr: ez a Ferencvárosnál nem eredmény.

  Reménykedem, lesz váltás és változás, eredményes, jó igazolás a téli szünetben.
  Hajrá FRADI!

  • Igazad van kedves Sándor. Az elmúlt hónapokban amit le lehetett rontani, azt el is rontottuk. Elengedtünk olyanokat, akiket nem szabadott volna, olyanokat igazoltunk akiket nem kellett volna, és nem igazoltunk olyanokat, akik a jövőt jelentenék. Ráadásul a jelenlegi csapatunk az “idősek klubjára” épül és bár minden tisztelem az övék, de sajnos eljárt felettük az idő. Tegnap a hazaiak finoman szólva is szétfutották a mieinket (persze csak magyar szinten), melyhez ha hozzávesszük, hogy sokkal tervszerűen is játszottak Pinyő legényei, már nem csak az igazolások, és az “idősek” a ludasak, hanem a szakmai vezetés is.

   • Már most félek! A vezetés, Doll úrral teljes egyetértésben tárgyal a téli “bőví­tésekről”! Nekem ez azt jelenti: eladjuk Nagy Domit, Ramirezt, elküldjük Varga Rolit, Gyömbért, Radót, Busait, Cserniket kölcsönadjuk, és hozunk néhány olyan játékost a topligák második-harmadik vonalából, akikkel az ottani csapatok nem tudnak mit kezdeni, akik nem férnek be a kispadra sem, és akik, ahogy Kispufi í­rta: “lejárt szerződésű, beérés előtt álló és főleg megfizethető játékosok várhatóak”. Ennél csak annyit pontosí­tanék: nem beérés, hanem kiégés előtt álló és ingyen elhozható játékosok várhatók, akikkel foglalkozni kellene (mint ahogy Moniz tette nem egy igazolásánál), olyanok biztosan nem. Mellékesen: a vezetés annak idején sokkal gyorsabban eltávolí­totta Monizt, aki nem kapott annyi türelmet, mint Doll! Félek, a téli “erősí­téseinktől” még gyengébbek leszünk!

    • A “beérés” előtti jelzőt természetesen pejoratí­v értelemben használtam, ha már a legendás régi játékosunk nimbuszát rongáló fiacskája, de lehet, hogy más tótumfaktumunk használta az inkriminált kifejezést az idei évben érkezett, bőven a húszasaik közepén járó német játékosainkra.

    • Én is félek. Az előző idényben április 6-án már megnyertük a bajnokságot matematikailag is. Volt 4-5 hónapja Dollnak minimum hogy találjon 2-3 értelmes fiatalt az agyonsztárolt Dortmund,Lazio, Lyon-féle együttműködésből, vagy akárhonnan. Emlékszem Kubatov szavaira, amikor azt mondta, hogy Thomas most is Észak-Európában van és gőzerővel keresi a lehetsges igazolásokat. Akkor rengeteg idej volt. És nézzük meg, kiket hozott ( tudom-tudom: a bombaigazolás Lovrencsics). Most amikor ég a ház, vajon kiket talál?
     Ha lőtávolban lennénk télen, még reménykednék is, de lassan beér minket a középmezőny is. Nem látom azt a baromi nagy alázatot, küzdést a fiúkon, az edzőn stb. Hangzatos nyilatkozatok vannak, de ennyi. Külső beavatkozás vagy komoly erősí­tés nélkül megyünk a levesbe.

     • jelenlegi mentális állapotunkban a béka hátsója is csak egy hosszú távú perspektí­va lehet. ahhoz, hogy ne változzon semmi, nagyon sok mindennek kellene változnia, leginkább egy komplett csapatot kéne a mesternek hoznia, mert ezt a mostani garnitúrát ugyanazok, akik idáig süllyesztették, felrázni már biztosa nem fogják.

      • A mai napig értetlenül állok ahhoz, ahogyan sikerült néhány hónap alatt ide juttatni a csapatot. Totális szakmai csőd.

       • én azt hiszem, a nagyon mély erkölcsi válságot csak ideig-óráig lehet elfedni.
        ez történt tavaly, bár tavaszra már inkább csak nem hittünk a szemünknek. most már ennyit se mondhatunk el.

        • Az erkölcsi válság elég régóta telepedik a Fradira, de sajnos az egész társadalomra, í­gy a foci sem tud kivétel lenni. Igazad van, ebből léptünk ki majdnem másfél évre. Lubickoltunk benne, a sikerek el is takarták a gondokat és talán mi sem vettük időben észre az intő jeleket. Most meg minden ránk szakadt, hiányzik az őszinteség, nincs felvázolva jövőkép.

         • A “sikernek” az í ra tùl nagy lett, hogy el lehessen viselni.

          A “gyôzelem” meg a siker alí  helyezôdtetik.

          Minnél inkí bb üzleti és bolt lesz a labdarùgí s, anní l tí volabbra kerül az ôszinteségtôl.

          A sikert, amelyet meg lehet ví sí rolni (bí r milyen í ron, jí tékosszerezeményekkel, csodagyerekekkel, stb.) az olyan mint a hazí rdjí ték, a sikkasztí s, a csalí s.

          Gyôzelem nincs benne.

          Nem mondjuk ki, hogy mi és kik vagyunk és eltitkoljuk azt, amiben hiszünk és amit nagyra tartunk, mert ez í rthat az üzletnek.

          Olyanok pròbí lunk lenni, mint a mí s csapat, aki abbòl él, hogy olcsòn megvesz és drí gí n elad.

          A siker neve a Profit.

          Itt amatöröknek kellene lenni.

          A sikerhez, ùgy tûnik, manapsí g nem kell kûzdés, nem kell harc és nem kell kitartí s. A gyors sikerre gondolok.

          Hoszù tí von meg ki gondolkozik még ?

 • Ráadásul Pintéren legalább 10 pont elment.Józsi után kiérdemelte nálam az igazi alibi szerepkört.

  • Egy európai másodosztályban használható magyar játékos már nem akar egy évnél tovább az NB I-ben játszani, max. abban az esetben, ha a korábbi pénzét megemelik.
   Mára kiderült, hogy a hozzuk haza a kint játszókat az zsákutca (persze ezt előtte is tudni lehetett).
   A “fiatalitsunk!! témakör ugyancsak az, hiszen, akik ma bekerültek az NB I-be, nem kiszorí­tották a gyatra légiósokat, hanem mesterségesen csináltak nekik helyet.
   Tulajdonképpen egy megoldás van: nevelni kell.
   Persze, ha vannak egyáltalán olyan gyerekek, akiket ez egész napos iskola bevezetése után sportra lehet még fogni a nem létező szabadidejükben.
   És itt a kör be is zárult. Nincs megoldás. Be lehet zárni a boltot…

   • Kedves Karcsi

    Akkor a Fradi ma csak a felhalmozott vagyonainak a kamatjí bòl élne ?

    Ha ìgy van, akkor mindegy, mikor zí rní nk be a boltot. Ma, vagy holnap.

    A fiataloknak kellene lenniük a vagyonunk.

 • Szégyen.Drujcin és Rju kivételèvel az összes légióst el kellene zavarni!!!az összeset…gondolom Ti tudjátok kire /kikre gondolok.
  A fradi öregfiúknak jobban menne szerintem.

  Kész röhej.

  Hajrá Fradi

  • Nekem még Djuricin-nel és Rju-val is fenntartásaim vannak. Dilaver és Nalepa egyszerűen csőd. Leo és Hajnal megkopott (őket nem bántom ezért, de tény). Pintér és Lovrencsics egyszerűen megmagyarázhatatlan. Az “öreg” Csukics-ban van a legtöbb Fradi-szí­v.
   És remélem, hogy mindezek ellenére visszavágunk szombaton az MTK-nak! Hajrá Fradi!!!

   • Boogie bácsi álomcsapatát még kiegészí­teném Leonardoval, igen, ezeket lehetne szeretni! Mert a mostaniakat egyre nehezebb… Nem tudom, Dragóner és Lipcsei Peti még most is nem játszana jobban, és főleg, igazibb Fradi-szí­vvel, mint ezek… A mostaniaktól csak Csukics és Böde értik, mit jelent fradistának lenni, a többi (főleg a légiós különí­tményünk) jórészt bárhol játszhatna.
    Doll mester egyszerűen csőd. Korábban már többször is leí­rtam (még a tavaszi, bajnoki cí­m felé menetelésünk alatt is), hogy gond van a motiváltsággal, az edzésekkel, a kiválasztással, az igazolásokkal és az elengedésekkel, de legfőképpen: a pedagógiai érzékkel. Doll csak gépekkel akar dolgozni, akiket csak edzeni kell, valamennyi olyan játékosnál, ahol a pedagógiának is szerepe lett volna, csődöt mondott, és azonnal elküldte. Most Ramirez van soron, illetve Jova, akit én személy szerint sajnálok, nem tartom rossz kapusnak, és ha Dibusz is távozik (előbb-utóbb), neki itt lett volna jövője. És még valami: ha rendben van az edzésmunka, akkor miért van ennyi sérültünk, tartósan? Mert ez azért már egy vicc…
    Megnéztem a Soroksár összefoglalóit, és egyértelmű: a Csilus fiúk nem ügyetlenek, Haris sem rossz, Holczer egészen jól véd, és a másik Lovrencsics összehasonlí­thatatlanul jobb, mint a miénk. Nem kéne a kölcsönadásból visszahozni a mieinket, és mondjuk Lovrencsicset kicserélni a másikra? Ha már harmatos őszt produkáltunk, legalább a mieink küzdjenek a zöld-fehér szí­nekért, mert ez a mostani társaság egyszerűen nem szerethető! Egyetértek: szinte az összes külföldi “sztárt” el kéne küldeni, a magyar “sztárokkal” (Pintér, Lovrencsics) együtt!
    És minden szenvedésünk ellenére hajrá, Fradi!

    • “a Csilus fiúk nem ügyetlenek, Haris sem rossz, Holczer egészen jól véd, és a másik Lovrencsics összehasonlí­thatatlanul jobb, mint a miénk…”

     Egyszer mindenkinek eljön az ideje.

     A fiataloknak, hogy bizonyìsanak, az öregeknek meg, hogy elbùcsùzzanak.

     Mindig problematikus, ha nem egy Magyar edzô irí nyìtsa a csapatot, hiszen ô egészen mí sképp ismerte meg a labdarùgí st és a sziìnvonal és egészen mí s.

     Azonban hí rom év talí n elegendônek kellene lenne, hogy megismerje.

     Nekem is sokszor az a benyomí som, hogy Doll mester még gyakran még mindig sají t magí bòl és azokbòl a tapasztalatokbòl indul ki, amelyeket nem Magyarorszí gon szerzett.

     Itt lenne az òra, mikor — akkor mikor helyben lenne az egész (!) Magyar labdarùgí s — egy Magyar edzô is toví bb tudní  fejleszteni azt, ami Doll edzô felépìtett.

     A kérdés talí n az lenne, hogy lenne egy ilyen edzô és aztí n nem hí tra sülne el a puska.

     Hivatkozok Karcsira, aki azt ìrta, hogy a Ferencví ros problémí ja az egész Magyar labdarùgí s és tí rsadalom problémí ja is.

     A Rapid szurkolòk honlapjí n nemrég olvastam, hogy a csapat a legdrí gí bb csapat és csak középszerû labdarùgí st jí tszik.

     Mi ennek az oka ?

     Szerintem nem csak az edzô felelôs a kiképzésért.

     A védelem, a középpí lya, a csatí rsor nem elzí rkòzott, csak sají t magí val foglalkozò csapatrészek, hanem egymí sért is felelnek, egymí sért is harcolnak.

     Az öreg ròkí knak meg toví bb kellene adni azt, amit tudnak a fiatalokbank.

     Az ô idejük is lejí r.

     Ha nem teszik, akkor meg üres ûr marad majd hí tuk utí nnuk.

     • Ha lakonikus akarok lenni, a fő ok és a felelős a globalizáció, a tőke és munkaerő áramlásának mindenekfelettisége. így minden csak azon múlik, ki tud gyorsabban, többet, többért adni-venni, machinálni, érdemi munka -- jelen esetben: nevelés -- helyett. A Rapid se másnak issza a levét, és ennek csak az igazi nagykutyák a győztesei hosszú távon, mi itt Közép-Európában a dolgozást is ennek ürügyén tesszük, azaz vásárolgatunk, eladogatunk, eljátszadozunk a resztlivel.
      A józan logika alapján itt most már valamiféle félig-hátra arcnak kéne következnie, de hát a döntést azok hozzák/befolyásolják, akiknek érdeke ennek fennmaradása, azaz az erősebb kutya joga a szaporodás, akiknek pedig érdeke lenne zen változtatni, ahelyett hogy egymással összefogna ennek érdekében, inkább igyekszik a szélárnyékába jutni a legnagyobbaknak, persze sikertelenül, az ideig-óráig ható látszatsikerekért pedig busás árat fizetve, a jövőt is felélve.

      • Kedves L.I. alias kispufi

       Jôt tesznek ôszinte szavaid, amelyek mí r kerekìtik a jelenlegi tí rsadalom-sport összefonòdí sainak a problémí it és í rnyékoldalait is.

       A siker nem minden. Elfejeteti gyorsan, hogy hogyan is jött létre (és kinek a kí rí ra).

       A Fradi-indulò “fô a gyôzelem” mintha ezt sugallní  még mindig.

       Fontos a gyôzelem sají t magunkal szemben és gyarlòsí gunkal szemben.

       Közben az “erôsebb kutya joga a szaporodí sra” nincs megkérdôjelezve. Elenben még inkí bb okosnak és erényesnek szí mìt, aki megbùjik a szélí rnyékban és nem tesz mí st, mint a zí szlòjí t a szél felé fordìtani.

       A Rapidní l is jelenleg nagy az elégedetlenség, hiszen ott is a VIP (very important People)-ek kezdenek befolyí shoz jutni.

       A “siker” mindenek felett.

       Idézem az LGT egyik szí mí t: “a nagy kérdés a helyzeten, hogy fut velem, vagy jön felém a sìneken”.

       Van-e itt fék, vagy ez csak hülyeség ?

       Valòjí ban össze kellene fogni.

       A siker csak a gyôzelem í rí n szabad, hogy megszülessen.

 • Dibusz -- Besics, Pavlovics, Mateos, Ramirez -- Gera, Nagy Á., Jenner -- Somaila, Böde, Lamah.
  Ha ők játszanának, nem itt tartanánk. A Fradi-szí­vről már egy szót se …
  Sok itt a vezetési hiba.

 • Régóta nem í­rtam csak őrlődtem magamban, mert azt gondoltam csak átmeneti a halvány teljesí­tmény, de újra és újra rá kellett döbbennem, hogy ez az elképzelés nélküli játék, amelyet hétről hétre láthatunk nemhogy bajnoki cí­mhez, de még ahhoz sem elég hogy nemzetközi szinten kupában indulhassunk. Annyira kiismerték már a játékunkat, hogy bárki le tud győzni. Itt az ideje váltani, edzőt és játékosokat is. Erőltetjük a kiöregedett játékosokat (Csukics, Hajnal, Gera) a fiataloknak esélyt sem adunk, pedig ennyit ők is tudnának produkálni, mint azok, akik gyenge teljesí­tményük ellenére is bekerülnek a csapatba. Hol van a legendás fradi szí­v? Még Pinyő is majdnem elsí­rta magát látva gyenge játékunkat. Ébredjünk már fel és változtassunk, amí­g nem késő!

 • Mindig , minden elenfelünk azt emlegeti, hogy a Fradinak sokkal jobb a játéksállománya. Hát már sokadszor bizonyí­tjuk be, hogy ez nem í­gy van. Van egy bizonytalan kapusunk, akinek nincs alternatí­vája a kispadon ( bár már mostanában legalább bemutat 1-2 bravúrt, amire tavaly nem volt szükség), van egy hibát hibára halmozó védelmünk, ahol MINDENKI bűnös, nem csak 1-2 ember néha, van egy elöregedő, ötlettelen középpályánk, és van egy (Djuricin kivételével) semmit sem csináló csatársorunk. Az ellenfeleink vérszagot kaptak, és mindenki legyőzhetőnek tartja a Fradit, még az Üllői úton is. Nincs mese, ha valami nem történik, akkor egy szürke középcsapat leszünk, ha a vetélytársaink botlanak, akkor maximum dobogós. Őszintén: ilyen csapattal kár lesz elindulni az EL-ben is.

 • Egy idézet: Az,hogy Pinyő jön ki a semleges szektorhoz,egyedüliként és elénekli velünk a Fradi indulót,szerintem megkönnyezve,mindent elmond a mai állapotokról!
  😳

  • Mí r régen meg akartam Neked ìrni, hogy nagyon helyesnek tartom, hogy Te képviseled a mí s véleményt is ezen az oldalon.

   Példí ul amit Te ìrsz Pintér edzôrôl, mivel az M4 nem mutatta, errôl — mint külföldi Fradi drukker — sohasem értesültem volna.

   Az eddigi inkí bb elfogult véleményem Pintér edzôvel szemben ìgy igazsí gosabbí  ví lt.

   A kérdés az, hogy miért nem mutatta be a TV ezt a nagyon is szép gesztust ?

   A Fradi indulòròl meg valòjí ban sok, sok lépésel lemaradt.

 • Megérdemelt vereség, annak ellenére, hogy megint nem kaptunk meg egy jogos 11-est kezezésért. Túl öreg és lassú a csapat. Néhány játékostól meg kell válni, még akkor is, ha válogatott kerettagok. Nem érzékelik, hogy mi a Fradi!
  Csak a jó tavaszban lehet bí­zni, de ahhoz meg kell erősí­teni a keretet. Ezt a teljesí­tményt akkor tudnám elnézni, ha rutintalan fiatalokkal állnánk fel, és azok hibáznának…
  Hajrá Fradi!

  • Szerintem is fiatalìtani kellene.

   Ki ví llalja a fiatalokat.

   Ki í llna ki mellettük, ha netí n nem sikerülne mindjí rt a szereplésük ?

   Egy í tmeneti korszakban vagyunk megint, ahol kellene kisérletezni ùjabb jtékosokkal.

   Az “öregeket” többet kellene pinhentetni. A fiatalokat meg lassan bele-és megszoktatni a mélyvìzben.

   A Gerí éknak meg meg kellene mutatni a fiataloknak azt, amit tudnak és tanìtani ôket.

   Gera Zoltí n bizonyí ra még í t tudní  azt, amit “Fradi-szìvnek” nevezünk.

 • Körülményesen jí tszott a Fradi.

  Nem tudom, hova lett a mùltévi bajnokcsapat ?

  Miért adta lejebb ?

  A jí tékosok mintha agymosí son mentek volna keresztül a mùlt hònapokban.

  Ezt nem szabad, azt nem szabad.

  Ezért meg semmit Sem lehet, fôleg nem lehet gyôzni.

 • Semmi különleges nem történt. Az összeszedettebb, egységesebb, fegyelmezettebb, felkészültebb csapat legyőzte széteső, ötlettelen, készületlen, hibát halmozó ellenfelét. Azaz a jobb megverte a rosszabbat. Főleg, mert posztonkénti összevetésben többségében is neki vannak jobb játékosai. Ami ennek a minősí­thetetlenül szí­nvonal nélküli élvonalunk majdnem feléről el is mondható. A hibát mindig másban megtaláló, felfuvalkodott ki-ha-én-nem dilettánsainknak ezen kellene elgondolkodni, ha nem lennének zsigerből alkalmatlanok egy ilyen összetett feladatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 08.09. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső