Ferenczvárosi Torna-Club folyó hó 3-án este 8 órakor tartotta alakuló közgyűlését

sv-18990416

A Ferenczvárosi Torna-Club május hó 3-án, este 1/2 7 órakor tartja alakuló közgyűlését a Ferenczvárosi Társas-Kör dí­sztermében (IX. kér., Bakács-tér 14. szám, II. emelet).

Tárgysorozat:

1. Korelnöki megnyitó.
2. Az alakuló gyűlés jegyzőkönyvének hitelesí­tése.
3. Weisz István ideiglenes titkár jelentése.
4. Az alapszabály-tervezet fölolvasása.
5. Az elnökség megválasztása.
6. A választmányi tagok megválasztása.
7. Esetleges indí­tványok.

A szervező bizottságnak máris sikerült az elnöki állásokra a Ferenczváros vezérférfiait megnyerni. Még pedig dr. Springer Ferencz ügyvéd, fővárosi bizottsági tag urat, valamint Kurfürst Miksa nyomda-igazgató, fővárosi bizottsági tag urat, társ-elnököknek és Vajda Károly központi jövedéki szertári kezelő urat alelnöknek.

Az új egyesület tagjai máris nagyban űzik a football-játékot Malaky János athletikai művezető vezetése alatt vasárnaponkint a budai Hadik-Barkóczy-kaszárnya mellett lévő fővárosi teleken.

*

Ferenczvárosi Torna-Club folyó hó 3-án este 8 órakor tartotta alakuló közgyűlését számos tag jelenlétében a Ferenczvárosi polgári kör dí­sztermében. Hindy Kálmán korelnök megnyitván a gyűlést, felszólí­tja Weisz István ideiglenes titkárt, hogy terjessze elő az alapszabályokat. A közgyűlés az alapszabályokat egynéhány módosí­tás kivételével egészben elfogadta.

Majd az elnökség megválasztása következett. Elnök lett Springer Ferencz dr. ügyvéd, főv. biz. tag; alelnökök: Kurfürst Miksa, főv. biz. tag és Vajda Károly közp. jövedéki szertári kezelő. Az újonnan megválasztott elnök lendületes szavak kí­séretében adta tudtára a közgyűlésnek programmját s felkérte a jelenlevőket, hogy őt ebben támogassák. Ezután indí­tványozza, hogy a klub válassza meg dí­szelnökül méltóságos Tolnay Lajos császári és királyi kamarás, orsz. képviselő urat, a mit a közgyűlés nagy lelkesedéssel tudomásul vett. Ezután a közgyűlés még 30 választmányi, 10 választmányi póttagot és 3 tagból álló számvizsgáló bizottságot választott.

Egynéhány indí­tvány letárgyalása után a korelnök a közgyűlést bezárja.

A közgyűlést egy kedélyes társas-vacsora fejezte be, hol Barna Antal szép beszéd kí­séretében kérte az elnököt, hogy az egyesületet minél jobban támogassa. Springer Ferencz dr. elnök hosszasan válaszolt Barna Antal toasztjára s í­géri, hogy egyedüli törekvése csak az lesz, hogy a klubot minél nagyobb ní­vóra emelje. Majd Weisz István élteti Vajda Károly alelnököt, ki viszont toasztjában megköszöni azon bizalmat, melylyel a tagok őtet kitüntették, az új egyesület felvirágzására emeli poharát.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső