Football-hí­rek

Rohamosan közeledvén az őszi footballidény, minden érdeklődés odairányul, hogy milyen összeállitásban jelennek meg a porondon a tavaszszal vezetőszerepet játszó egyletek csapatni. Az eddig kiszivárgott footballhirek szerint egynéhány egyletünk legénysége lényeges változáson megy keresztül. Az 1906/7. évi bajnokcsapat a Ferencvárosi TC. (Dobronyi — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Iványi, Braun, Koródy, Schlosser, Weisz) nem állhat ki ugyanazon 11-el, amelylyel a bajnokságban szerepeit, igy legalább is egyelőre nélkülözni lesz kénytelen Manglitzot, aki tudvalevőleg gyaloglóversenyeken fog részt venni. Bródyt és Iványit betegségük gátolja abban, hogy az első mérkőzéseken részt vehessenek. Ecker, az utolsó mérkőzéseken előnyösen bevált centercsatár Amerikába távozott, helyét minden valószí­nűség szerint Rumbold fogja betölteni, aki eddig mint balhátvéd a FTC. egyik erőssége volt. Rumbold méltó utódja Vladár lesz, aki eddig a bécsi Rapidnak és az osztrák válogatott csapatnak volt állandó tagja. Gorszky — mint hí­rlik — a közel jövőben megnősül, mindazonáltal nem hisszük, hogy egyhamar meg tudjon válni a zöld-fehér dresztől, melynek oly régen büszke birtokosa. A kapuba Fritz kerül, mivel a régi kapus, Dobronyi visszavonul. Manglitz helyét talán csak egyelőre az uj beckcsillag, Jancsarek nyeri el. A csapat tehát a következőképen fog állani: Fritz (Dobronyi) — Vladár, Manglitz (Jancsarek) — Weinber, Bródy (Halász), Gorszky  — Braun, Kórody, Rumbold, Schlosser, Weisz. (…)

Bajnokcsapatunk, a Ferencvárosi TC. őszi mérkőzéseinek sorozatát nemzetközi mérkőzéssel nyitja meg. Szeptember 1-én a bécsi Rapiddal méri össze erejét, szeptember 8-án pedig a Wiener Sport-Clubbal játszik.

(Nemzeti Sport, 1907. augusztus 25.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.27.19:30, m4sport
03.02.20:00, M4Sport
03.07.18:00, m4sport
03.14.17:00, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ