FRADINKA VI.

dluho_01Történetünk kezdete (mely elsőre talán mesének mondható, de számos shakespeare-i drámai és vígjátékai fordulatot is tartalmaz) 2005. őszére tehető, amikor első alkalommal írták ki a pályázatot az Üllői út 129. szám alatti terület vagyonkezelési jogára. Bár már akkor is elég zavarosak voltak a Fradi körüli viszonyok, de arra senki sem számított, hogy néhány hónap múlva nem a pályázat eredménytelensége sokkolja majd a zöld-fehér színek szerelmeseit, hanem egy jogtalan MLSZ döntés, mely a másodosztályba száműzte a Ferencvárost.

Mialatt a csapat képtelen volt átugrani az elsőre könnyűnek tűnő NB II-s akadályt, a háttérben beindult a “stadion-saga”, mely fordulataival simán lepipálta John Galsworthy Forsyte családjának birtoklási szenvedélyének történetét. Néha volt olyan érzésünk, hogy a regény és a stadion körüli hercehurca összefonódik, a Ferencváros akkori vezetői is a Forsyte család leszármazottai, akik az örökölt múltat képtelenek gyarapítani és üzemeltetni, de azt a látszatot keltik, hogy ők foggal-körömmel harcolnak azért, hogy az ősök által felépített Ferencváros ne vesszen el örökre a feledés homályába.

Az új pályázatok úgy hullottak ránk, mint az átkosban az ötéves tervek, melyek csak arra voltak jók, hogy álomba ringassanak. 2008 tavaszán hittük először, hogy fel tudunk ébredni és tényleg olyan változások fognak történni, melyek hosszú évekre meghatározzák a Ferencvárosi labdarúgás jövőjét. Jött Kevin McCabe, aki “zsákba” hozta a milliárdokat, a jövő ígéretét, új stadiont, BL szereplést – amit el is hittünk, mert végre akartunk valamiben hinni. Ne feledjétek, a 2007/08-s szezon, az egyik legrosszabb (helyesebben legpocsékabb) időszaka volt labdarúgásunk történetének.

Az angolok könnyű álmot ígértek – helyette megkaptuk III. Richárd vészjósló “országomat egy lóért” kiáltását. 2011 decemberében az állam visszavásárolta a jogokat, majd átadta a klub működését az FTC Labdarúgó Zrt.-nek.

Dluhopolszky László grafikája az “angolosan távozó” Kevin McCabe graffiti üzenetét ábrázolja, benne a teljes csalódottság és reménytelenség érzésével. A történet jóra fordulása innentől már ismerős, 2015 őszétől már az új Groupama Arénában, rendezett anyagi körülmények között készülünk a 29. bajnoki címünk ünneplésére.

A kínos és méltatlan múltra a “stadion történet” mellett már csak Dluho grafikája emlékeztet.

Dluho_2010_Üllői úti fák_karikatura

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • »Mekkmester« szerintem az a típus, aki mindig jót akar – csakhogy ehhez a lehető legrosszabb munkatársakat válogatja össze, miből következik, hogy minden a visszájára fordul…. (Valami angol könyvben olvastam hasonlóról.) Elég megnézni, hogy saját kedvenc hazai csapata, a Sheffield United most hol tart, mert nem csak mi kaptunk »olyan« vezetést, hanem ők is…
    Ami a különbség, hogy mi kimásztunk (minket kihúztak?) a gödörből. Ők meg egyre lejjebb süllyednek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.27. 20:00 Újpest–FTC (Tv: M4Sport)
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST