Fradista anekdoták: Rumbold Gyula

Rumbold Gyula

Jobbhátvéd – angyalbőrben

Addig-addig kurkásztunk a régi történetek között, amí­g kiderült, hogy nem Puskás Ferenc őrnagy volt a laktanyák első mentőangyala. A nevét — fájdalom — nem jegyezték fel az annalesek. Annyit tudunk róla, hogy ezredesi rendfokozatban, laktanyaparancsnokként szolgálta a hazát és fanatikus MTK- drukker volt.

Az ezredessel úgy kerültünk ismeretségbe — utólag —, hogy Rumbold Gyula „nagy sztorija” is napvilágra került. A daliás megjelenésű Runci, a női szí­vek bálványa angyalbőrbe öltözött. A remek jobbhátvéd kapott is mindjárt egy hét szobafogságot. Egy nappal a válogatott sorsdöntő találkozója előtt! Az MLSZ vezetői hosszas kilincseléssel elérték, hogy az ezredes — “úri becsületszóra” — két és fél órára kiengedte Rumboldot a kaszárnyából. Egy őrmester kí­sérte a hí­res bakát, egészen az öltöző padjáig.

A meccset megnyertük, Rumbold pompásan futballozott, de ünnepi hangulata lelohadt, amikor az öltözőben meglátta az “önkéntes úrra” várakozó őrmestert. Megfürdött, felöltözött és ment vissza, hogy letöltse a büntetését.
Az epizódhoz tartozik, hogy az ezredes — jóllehet az MTK hí­ve volt — a válogatott győzelme fölötti örömében elengedte a Fradi-hátvéd büntetését.

-Részlet: Kő András -Török Péter A magyar futball anekdotakincse-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ