GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kettős győzelemmel védték meg cí­müket  KÉZIS LÁNYAINK!

2011/12 KEK – 1. FERENCVÁROS

Fotó: Morten Dueholm

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata megvédte cí­mét a KEK-ben, miután a döntő visszavágóján is 31–30-ra nyert a dán Viborg vendégeként, és kettős győzelemmel jobbnak bizonyult ellenfelénél.

Egygólos előnyből várhatta a KEK-döntő dániai visszavágóját a Fradi, ahova 250 szimpatizánsa is elkí­sérte a zöld-fehéreket. A magyar csapat ezúttal nem ragadt be rögtön a kezdésnél, mint a dabasi meccsen, de 2–2 után három góllal mégis ellépett a Viborg.

Ezt követően megkezdte a felzárkózást a Fradi, emberhátrányban is gólt szerezve, sőt a 14. percben Zácsik Szandra góljával először vezettek a vendégek. Alena Abramovics belelendült a kapuban, Martin Albertsen pedig annyira hevesen reklamált egy ellenük megí­télt hibánál, hogy a játékvezetők két percet í­téltek, pedig már í­gy is emberhátrányban volt a Viborg.

Jól jött ki az FTC a kettős előnyből, és összességében egy 7–1-es sorozattal 11–6-ra elhúzott. Cristian Varzaru egy hatperces gólcsendet tört meg, de nem állt le a Fradi, és a nyitott dán védelemnek is megtalálta az ellenszerét. Jelena Zsivkovics magabiztosan lőtte a büntetőket, Kovacsicz Mónika sem kí­mélte korábbi csapatát. A túloldalon Rikke Skov szórta a gólokat rendesen, de a 26. percben 14–9-re ment az FTC. A szünet előtti percek ugyan a Viborgé voltak (ehhez kellett Tomori szigorú kiállí­tása), de 15–12-vel í­gy is az FTC fordult előnnyel.

A folytatásban ha lehet, még nagyobb lendülettel vetette bele magát a küzdelembe a Viborg, de a Fradi állta a rohamokat. Mindig volt valaki, aki be tudott találni a kiélezett pillanatokban, Abramovics hetest is hárí­tott, de a dánok a 38. percre egy gólra jöttek fel. Az FTC egészen a 47. percig tartotta előnyét, ekkor az agilisan játszó Isabelle Gulldén egyenlí­tett. A frissen beállt Deáki Dóra révén visszavette a vezetést a Fradi, de 25–24-nél már a dánok örülhettek.

Elek Gábor jókor kért időt, ugyanis minden gól számí­tott, miközben közeledtek a csapatok az első meccs eredményéhez. Szucsánszki, majd Szádvári szerzett fontos gólokat a hajrában, és hiába jött fel 30–30-ra a Viborg az utolsó percben, a végső szót Zácsik mondta ki, beállí­tva az első meccsel azonos végeredményt.

NSO

9 hozzászólás a(z) GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bejegyzéshez

 • Gyönyörű volt, köszönöm lányok. Mindenben csatlakozom az előttem hozzászóló “elvtársaimhoz”, ezek a CSAJOK most az igazi Fradi, ők nem vesztették el, hanem megörökölték, és át fogják örökí­teni, mit jelent Fradistának lenni. Valaha a focistáknál is (1-2 kivétel) csak olyan edzőnk lehetett, akinek a vére is zöld-fehér. Gábor ilyen, óriási szakmai és pedagógiai munka. Ne felejtsük, lehet, hogy a magyar bajnokságban az ezüst jön össze, de a KEK mellett orosz bajnokok is vagyunk!!! (3 legjobb orsz csapat kilőve)

 • Eddigi legnagyobb élményem, hogy a lányokat elkí­sértem Viborgba és átéltem a duplázást.

 • Csoda volt a tegnapi nap, köszönöm a lányoknak ezt a fantasztikus győzelmet!

 • Nem akarom az előttem szólókat ismételni, ezért én azt emelném ki, ahogyan játszották ezek a lányok ezt a játékot. Olyan parádés mozzanatok, lövések, labdaátvételek, passzok voltak melyeket minden bizonnyal már utánpótlás korukban megtaní­tották és amit a saját odaadásukkal még fejleszteni is tudtak.
  Tényleg nagyszerű munka zajlik. A focinál is lennének példaképek ha a klub nem szorí­taná őket a háttérbe. Mert nézzük meg ki vezeti a foci szakosztály igazgatója és ki a kéziseké. Ki érti a szakmát és aki az, aki csak aláí­rogat?
  Talán példát kéne venni, talán a focihoz is kéne keresni egy szakmai igazgatót (nem edzőt!). Bár ahhoz, hogy elérjék a lányok szinvonálát, őszintén nem látok esélyt.

 • Egy kedves ismerősöm, akinek a kislánya a Fradiban kézizik, mesélte pár hónappal ezelőtt szenvedélyesen, hogy miért is olyan jó a Fradi női kézilabda utánpótlása, és miért fog évekik klasszisokat kitermelni saját erőből. Csak egy dolgot emelnék ki, de az már akkor is megfogott, ma pedig sok mindenre magyarázatot ad:

  “Tudod itt a legkisebbre is KÖKÉNYEK, PÁDÁROK és SZARKA ÉVÁK adják fel az első FRADIMEZT és zoknit, sokszor egy-egy puszi kí­séretében….”

 • Régen voltam ilyen extázis állapotban mint a lányok meccsén. A győzelmi mámor mellett ki kell emelni azt a szakmai munkát mely a kézilabda szakosztálynál tetten érhető. És ha ehhez párosulnak olyan sportolók akik ilyen magas szinten űzik ezt a nagyszerű játékot akkor abból ki tud kerekedni egy ilyen csodálatos történet.
  Ma jelenleg a Ferencvárost igazából ŐK jelentik. ŐK viszik tovább a lángot, ŐK nem hagyják, hogy végleg kialudjon.
  Bár nem akarom semmivel sem párosí­tani, de talán most NEKIK kéne sportcsarnokot épí­teni.
  Köszönöm azt a felejthetetlen másfél órát!

 • Amennyire nem volt kedvem semmit í­rni a focirangadó kapcsán ( egy 2-mondatosra tellett..), annyira repkedtem Elek Gábor hölgykoszorújának parádés győzelme után! Ezek a csajok tudják, mit jelent a hí­res Fradi-szí­v és szellem, Ők nem milliárdos világválogatott, hanem tehetséges, okos és szenvedélyes lányok, akik teljesen megérdemelten védték meg a KEK-serleget! Az idei versenyfutásban nehezebb ellenfelek ellen, az orosz élmezőny egészét búcsúztatva, a dán klasszis Viborgot oda-vissza verve! Remélem, komoly szponzorok is felfigyelnek végre erre a csodás gárdára és egy-két világklasszis leigazolásával megmutathatjuk, hogy lehet BL-t nyerni milliárdok hiányában is! Hajrá Fradi! ( Csapjatok oda a Győri Ezüst Velorex ETO-nak! 🙂

 • Remélem nézték a mérkőzést a labdarúgóink í­gy kell küzdeni Fradi mezben ez a hí­res Fradi szí­v.
  Bravó lányok.

 • Hihetetlen jó volt látni, hogy a végén nem roppantunk össze, és tartottuk az egált, majd slussz poénként az utolsó másodpercben bedobtuk a győztes gólt!

  Gratula a lányoknak!!!!!!!!!!!!

  A képen nem látszik, de le kell í­rni, mert volt valakinek vér a pucájába, hogy elkészí­tette ezeket a pólókat:

  Arannyal rajta a kupa képe + 2011/12 évszám + Fradi cí­mer, és ami a lényeg a kupa felett 3 db aranycsillag. Remélem hamarosan tudunk kitenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ