Gulyás Gézát köszöntöttük

Gulyás Géza

A 80 esztendős Gulyás Gézát köszöntötte az FTC és a Tempó Fradi Alapí­tvány az FTC székház Toldi termében.

Géza Bácsi Újpestről érkezett a Ferencvárosba. 1953 és 1958 között szerepelt a Kinizsiben, háromszor nyert bronzérmet a csapattal.

Az 1954. évi világbajnokság egyetlen ferencvárosi játékosaként került be Sebes Gusztáv keretébe.

1970-ben, 40 esztendősen a sérült Géczi helyett újra beállt a zöld-fehérek kapujába. 1971. június 27-én a Dunaújváros elleni bajnoki mérkőzésen góllal búcsúzott el a Ferencváros ezüstérmet nyert csapatától.

Az FTC nevében dr. Springer Miklós, a Tempó Fradi Alapí­tvány részéről Nyilas Elek köszöntötte Gulyás Gézát. A jeles eseményen megjelentek az FTC korábbi klasszis labdarúgói: Rudas Ferenc, dr. Fenyvesi Máté, Albert Flórián, Rákosi Gyula, Szűcs Lajos valamint a klub korábbi elnöke Hargitai Károly is, továbbá az FTC Baráti Kör elnöksége, illetve annak több  tagja.

Szerkesztőségünk valamint minden Fradi szurkoló és labdarúgást kedvelő ember nevében kí­vánunk, hosszú, egészséges életet!

6 hozzászólás a(z) Gulyás Gézát köszöntöttük bejegyzéshez

 • Fantasztikus élmény volt találkoznom Géza bácsival, aki az első Kinizsi meccsem kapusa volt. Ez már régen volt 1954-ben. Nagyon jó kapus volt, bravúrokra volt képes. Méltánytalanul küldték el a Fraditól, amikor a legideálisabb kapuskorban volt. Kárpótlásként kapta, amikor Géczi Pista helyett védhetett és gólt is szerzett. Isten éltesse sokáig, remélem, egészségi állapota javulni fog. Hajrá Fradi! Hajrá Géza bácsi!

 • Útban a székház felé elhangzott párbeszéd:

  -- Géza bácsi amikor a Kinizsibe játszottál….
  -- Tudod én a Fradiba játszottam mindig, nem a név számí­t…
  (és megsimogatta a váltón fityegő Fradi zászlót)

  Tudod Pilu hogy elkövettem és átéltem már egy-két dolgot a Fradi körül, de amikor a Fehérvári út sarkán a régi Skálánál a piros lámpánál elkezdte halkan dúdolni az “Öreg focista” kezdetű örökzöldet, bizony….

 • Lehet hogy tévedek, de a Kinizsiben csak 1953 és 1956 között játszott.1956 novemberétől már az FTC-ben szerepelt.

 • Felhí­vás!

  Keressük azt a vidéki szurkolót, aki pénteken a székház előtt várta Gáza bácsit és csak ezért a kézszorí­tásért, illetve pár kedves szóért utazott fel Pestre.

  Kérlek, ha olvasod légyszi í­rni ide, vagy az e-mail cí­münkre!

 • Géza Bátyám! A te hozzánk igazolásod volt az első reménysugár az ötvenes évek sötétségében, hogy lehet még jó csapatunk. És eltávolí­tásod öt év múlva a jelzés, hogy nem mindeniknek tetszik “odafönt”, ha a Fradi erős. Isten éltessen még egészségben, megbecsülésben sokáig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső