Hírfolyam

1913.02.23 FTC-NSC: KIHAGYOTT BÜNTETŐ ÉS PÁRBAJ A KIÁLLÍTÁS UTÁN!
Két érdekességet is hozott ez a februári mérkőzés. Az egyik: FTC-kapus ekkor rúgott először tizenegyest — s sajnos Ungár a büntetőt a kapu fölé lőtte… A másik még érdekesebb, szinte egyedülálló eset: Bródy Sándort és Kovács Elemért „civakodásért” a játékvezető kiállította. A két játékos még ezután sem tudott megbékélni és a vívóterembe vonultak: párbajozni! A közvélemény és a sajtó természetesen elítélte ezt a furcsa elintézési módot: „A fiatalságot ingerlik, s hasonló elintézésre csábítják az ilyen esetek, s könnyen tért hódíthat az a fölfogás, hogy akkor leszek lovag, ha ellenfelemmel megverekszem, nem pedig akkor, ha a pályán fairen játszom és ellenfelemet megbecsülöm. Nem kérünk tehát a futballista párbajokból!”
Arról nincs információnk, hogy ki nyerte a párbaj...a mérkőzést a Fradi, 8:0-ra.
... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

BALOG ZOLTÁN, közelmúltunk "utolsó mohikánja", ma ünnepli 39. születésnapját. 2000-ben került a Fradihoz úgy, hogy előtte egy évig tagja volt a Royal Antwerp csapatának.
Zoli a Ferencváros színeiben 342 alkalommal lépett a pályára és 7 gólt szerzett. Kétszer nyert bajnoki címet és magyar kupát, valamint egyszer szuperkupát. Tagja volt az UEFA csoportkörbe jutott csapatnak. A nemzeti válogatottban 6 alkalommal lépett pályára.
Töretlen küzdőszelleme, kötödése a Fradihoz az utolsó tíz évben szimbolikussá vált.
Bajnoki mérkőzése 2012. május 19-én lépett utoljára játékosként az Albert Stadion zöld gyepére. 2013. március 24-én több pályatársával búcsúzott a zöld-fehér meztől. Balog Zoltán: – "A nyáron távoztam a Fraditól, és Gyirmóton folytattam a pályafutásomat, a váltás nyomai még mindig bennem vannak, de nagyon örülök, hogy meghívtak a találkozóra és együtt készülhettem a többiekkel. Fantasztikus élmény visszajönni, újra találkozni, beszélgetni a régi játékostársakkal."
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BéZé!
... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

Ma ünnepli 74. születésnapját a hatvas évek kiváló szélsője, KATONA SÁNDOR. "Gatya" az 1964-es tokiói olimpián aranyérmet nyert magyar labdarúgó válogatott és a Bp. Honvéd balszélsője három évvel később igazolt a Fradiba. A váltásról igy mesélt: – "Nem bántam meg, óriási csapathoz kerültem. Öt év alatt kétszer nyertünk bajnokságot, valamint óriási nemzetközi meccseket játszottunk. Még VVK döntőt is! Ez volt a csúcs, labdarúgó-pályafutásom legcsillogóbb időszaka. Sok jó barátot szereztem és egy életre szóló élményanyagot"
125 mérkőzés és 16 gól zöld-fehérben. Két magyar bajnoki címet szerzett a Fradiban és tagja volt az 1968-s VVK döntős csapatnak. Lakat doktor távozása után már csak epizódszerep jutott a szélsőnek. – "Akkor azt hittem, hogy ez a gyönyörűség sohasem múlik el. Ám az élet a futballistákkal egyszer mindig nagyon könyörtelen…" – mondta, majd a WM Egyetértéshez igazolt.
... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

Ma ünnepli 70. születésnapját SZŐKE ISTVÁN, a Ferencvárosi labdarúgás legendás játékosa, minden idők egyik legjobb “ötösfogatának” (Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi) jobbszélsője. 18 évesen, 1965-ben mutatkozott be az első csapatban és 1974. május 19-én játszotta az utolsó bajnoki mérkőzését zöld-fehérben. 310 alkalommal lépett a pályára és 102 gólt szerzett. Utolsó gólját Albert búcsúmérkőzés lövi a ZTE ellen, majd két hónap múlva a búcsú is elérkezik. A Vasas elleni stadionavatón utoljára ölti magára a Fradi címeres zöld-fehér mezt … 27 évesen. Kétszeres magyar bajnok, és kétszeres magyar kupagyőztes. 13-szoros magyar válogatott, tagja volt az 1972-ben EB 4. helyett szerzett csapatnak.
A hétvégi jótékonysági teremtornán újra együtt volt a régi társakkal, sőt gólt is szerzett!
Boldog születésnapot!
... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

2016. február 11-én hunyt el a Ferencvárosi labdarúgás legendája, RUDAS FERENC, aki 366 alkalommal lépett a pályára zöld-fehérben és 35 gólt szerzett, tagja volt minden idők egyik legjobb Fradijának, mely 1948/49-ben bajnoki címet szerzett. A zöld-fehérek nyúlánk termetű, nagyszerű alakú labdarúgójának játékát nagy gyorsaság, kitűnő technikai felkészültség és taktikai érettség jellemezte. Rendkívüli könnyedséggel, elegánsan, magabiztosan játszott. Haláláig az FTC Baráti Körének elnökeként segítette örök szerelmét, a Ferencvárost. ... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

108 éve született TOLDI GÉZA, a magyar labdarúgás “szívembere”, a legendás Ferencvárosi csatár, a “rettegett” gólvágó. 461 alkalommal lépett pályára zöld-fehérben, és 435 gólt szerzett, mellyel a Ferencvárosi labdarúgás negyedik legeredményesebb góllövője! A gólszerzésen kívül a mezőnyben is hatalmas munkát végzett. Elől-hátul rengeteget mozgott, egyik pillanatban a védelemben szerelt, a másikban már hosszú átadással szöktette társát. Ekkor sem állt meg, hanem jellegzetes futásával, teljes lendülettel követte a támadást és a legtöbb esetben ő is fejezte azt be. Remek rúgótechnikája mellett kiválóan fejelt, a kapu előtt nem nagyon volt védő aki meg tudta akadályozni a gólszerzésben. ... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

Két korabeli hír a Fradi január 07-i Naptárából:
“Huszonkét ember a hóban…Kár, hogy az állatvédelem kifejlődött intézményének mintájára nem honosították még meg az embervédő egyesületet. Ha ilyen egyesület létezne, akkor hatásosan tiltakozott volna a szezónnyitó bajnoki mérkőzés megtartása ellen, mert a Millenáris-pálya talaját nehéz nyúlós halmazállapotú hólé borította vasárnap délután. A jégkéreg még nem engedett fel és a kemény futballistabokák nyomában lekvárszerű péppé változott…Levonulás közben éretlen suhancok kőgolyókkal dobálják meg a csapatokat…A B-közép kapitánya harsány hangon kihirdette: — Fiúk, Toldi Gézát 40 pengőre büntették. Üldözik a leglelkesebb Fradi-játékost! Adjuk össze azt a 40 pengőt! Csend támadt erre, majd pénzcsörgés hallatszott itt is, ott is. Ki húsz, ki negyven fillért adott. Negyedóra múlva összegyűlt a negyven pengő. Az állóhelyen, fagyban, gazdasági válság idején!” (1937.02.07 – Budafok, NB1-s mérkőzés)

“Váratlan és boldog meglepetés volt a Ferencváros pénteki edzésének. Hazajött Sárosi György dr., a legnépszerűbb magyar labdarúgó a frontról. Még a Fradiban is csak délután tudták meg, hogy Sárosi dr. megérkezett. Béla öccsével együtt jött ki az edzésre.” (1943.02.07 – ÁMOTE, felkészülési mérkőzés)
... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

Tempó Fradi megosztotta Sas Gabor Photo albumát. ... TovábbTovább

Még egy kicsit akadozik a játék, de reméljük tavaszra összecsiszolódik a csapat.

A Facebookon olvasom tovább

Tempó Fradi megosztotta Csermák József Rendezvénycsarnok albumát. ... TovábbTovább

Három olimpián szerzett két arany- és egy bronzérmével AZ OLIMPIÁK TÖRTÉNETÉNEK LEGEREDMÉNYESEBB LABDARÚGÓJA előtti tisztelgés. A sportbarátság ápolása elsődlegesen azon csapatok k...

A Facebookon olvasom tovább

http://www.tempofradi.hu/iii-novak-dezso-utanpotlas-torna ... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

A Tempó Fradi! Szerkesztősége III. alkalommal rendezi meg Tapolcán a NOVÁK DEZSŐ UTÁNPÓTLÁS EMLÉKTORNÁT, U13-s csapatok részvételével. A fiatalok mérkőzései után a Ferencváros és a Haladás öregfiúk vegyes csapata, Novák Dezső All-Star Team néven játszik emlékező mérkőzést a Tapolcai öregfiúkkal. ... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

1939. február 3-án született NOVÁK DEZSŐ, a Ferencvárosi labdarúgás legendás alakja, az olimpiák történetének legeredményesebb labdarúgója aki amit elért játékosként és edzőként az szinte egyedülálló a magyar labdarúgásban. Játékosként 4, edzőként 3 magyar bajnoki cím! De nyert magyar kupát, valamint 1995/96-ban szuperkupát is. Válogatottként kétszer nyert olimpiát és 1968-ban pályán lépett a világválogatott tagjaként. Játékosként 1965-ben VVK-t nyert, 1968-ban döntőt játszott, és még kétszer volt európai kupákban elődöntős. Edzőként a BL csoportkörébe vezette a Fradit. Játékosként legendásak voltak szabadrúgásai és büntetői, edzőként a magyar edzői kar talán leghalkabb, legszerényebb és legönkritikusabb trénere volt.
Emlékre a Tempó Fradi! Szerkesztősége február 4-án, holnap Tapolcán III. alkalommal rendezi meg U13-as csapatok részvételével a Novák Dezső utánpótlás emléktornát.
... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

BÁLINT LÁSZLÓ, a Ferencvárosi labdarúgás "Bárója", ma ünnepli 69. születésnapját. J
Jóllehet nem csak civilként törekedett eleganciára, Bálint László pusztán elegáns öltözködésének köszönhette becenevét, a Bárót. Előbb a hátsó alakzatban, majd a középpályássorban tűnt fel, hogy aztán rutinos játékosként elfoglalja kedvenc helyét a védelem tengelyében. A Fradi egyik korábbi intézője szerint az edzéseket is ugyanolyan elánnal hajtotta végig, mint a legnagyobb tétért zajló mérkőzéseket. Hátvéd létére remek előretörésekkel, valamint távoli bombákkal vétette magát észre, ezekből nemegyszer a kapuba is talált. 1968-as bemutatkozását tulajdonképpen Mátrainak köszönhette: miután a nagyszerű középhátvéd 1967 végén elhagyta a klubot, Lakat Tanár úr nyomban kipróbálta őt a februári mexikói portyán. S ahogy a kezdést, a befejezést sem lehet elfelejteni, 1979-es távozásával ugyanis új korszak kezdődött a magyar labdarúgásban. A negyvenes évek vége óta Bálint volt az első, aki engedéllyel szerződött külföldre – a jó nevű belga FC Bruges-be.
Összesen 516 alkalommal játszott a Ferencváros színeiben és 63 gólt szerzett. Kétszer nyert magyar bajnokságot és négyszer magyar kupát. A nemzeti válogatottban 76 alkalommal szerepelt.
... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

Amikor még a felkészülési mérkőzésen is több ezren szurkoltak a csapatnak:
“Ötezer néző — nyolc gól…Szinte bajnoki mérkőzéshez méltó nagy érdeklődés mellett lépett pályára a Ferencváros csapata vasárnap délelőtt a Mező utcáiban a Statisztika együttese ellen…A mérkőzés után az volt az általános vélemény, hogy a játékosok már most is jó erőállapotban vannak, gyorsaságuk — figyelemmel a korai időpontra — kielégítőnek látszik, játékkedvük pedig igen magasra csapott.” (1960.01.31 – Statisztika)
De nem csak 1960-ban, a Tempó Fradi! naptára szerint ezen a napon 1965-ben 6 ezren, 1971-ben 4 ezren, 2002-ben 3,5 ezren voltak kíváncsiak a csapatra felkészülési mérkőzésen, alsóbb osztályú csapatok ellen.
További érdekességek január 31-én:
http://www.tempofradi.hu/a-fradi-naptara-januar-31
... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

2006. január 25-én Cipruson "villámtornával" emlékeztek a 2006. január 6-án elhunyt Zavadszky Gáborra.
"Az “elődöntők” során csapatunk a ciprusi magyar játékosok ellen, az Apollon a Dinamo ellen játszik majd. A találkozók – akárcsak az esti bronzmérkőzés – harmincpercesek lesznek majd, ellentétben a döntővel, amely 45 percig tart majd."
... TovábbTovább

A Facebookon olvasom tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hírfolyam
OLDALAK
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
Következik: 02.25. 18:00 FTC-Videoton (TV:M4)
FACEBOOK:
HOST:
FOTELSZURKOLÓ
KATEGÓRIÁK