Ifjúsági csapatunk nyerte a Caligaris Kupát

npl-1966-I-0016-caligaris-kupaAz FTC ifjú játékosai az olaszországi Casale Monferratóban folytatták sikeres szereplésüket.

Az Internazionale elleni mérkőzés a kétszer 15 perces hosszabí­tás után is gól nélküli döntetlennel végződött. A szabályok értelmében a két csapatból kijelölt 1—1 játékos 6—6 tizenegyest rúgott. Szőke mind a hatot berúgta, mí­g az Inter játékosa csak hármat tudott értékesí­teni. í­gy az FTC bekerült a Caligaris Kupa döntőjébe.

(június 5.)

Casale Monferrato: FTC — Casale M. 1—1

npl-1966-I-0017-ificsapatA hosszabí­tásban sem tudott egyik csapat sem gólt rúgni, ezért 11-es rúgásokkal döntötték el az első hely sorsát. Szőke, mint az elődöntőben, most is mind a hat büntetőt értékesí­tette, mí­g a Casale játékosa csak két 11-est tudott berúgni. Az első helyet í­gy az FTC ifjúsági csapata szerezte meg, amely ezzel végleg elnyerte a Caligaris Kupát, mivel a tí­z évvel ezelőtti kií­rás úgy szólt, hogy annak a csapatnak a birtokába kerül a szép trófea, amelyik azt kétszer elhódí­tja. Ez az FTC-nek sikerült. (szerk: először 1963-ban)

Csanádi Ferenc, az ifik edzője boldogan nyilatkozta a hazaérkezés után: — Nemcsak eredményeivel, hanem magatartásával is elismerést aratott csapatunk. A játékosok sportszerű viselkedése kifogástalan volt, és a pályán kitűnően megállták a helyüket, a náluk jóval idősebbekkel szemben, mert a kií­rás módot adott a 21 évesek szerepeltetésére is. Mi csak Németh Miklóssal erősí­tettünk, de ő sem volt túlkoros. Az olaszok jól ismerték az FTC csapatát, játékosait. Tavaly elismerőleg beszéltek az Albert-mozgású Branikovitsról, most a középhátvéd Bálint és a fedezetet játszó Vajda hí­vta fel figyelmüket. Utóbbi a játékmester szerepében nyújtott kiválót, az atletikusan képzett Bálint pedig helyezkedésével, gyorsaságával vált ki a többi játékos közül. Bár a 11-esek döntöttek, mégis mindenki elismerte: megérdemelten hoztuk el a Caligaris Kupát.

(június 9.)

npl-1966-I-0016-ificsapat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ