Ifjúsági labdarugó sportunk 1905. évi egyfordulós szezonja

Az Ifjúsági Labdarugók Szövetségének 1905. évi bajnokcsapata, — mint előrelátható volt — a Ferencvárosi Sport Club (a volt Remény) csapata lett. 10 mérkőzése közül 9-et nyert meg, egyet veszitett el s igy 18 ponttal áll az első helyen. Ebben a csapatban láttuk különben a legjobb erőket.

A csapatban a következő játékosok szerepeltek: kapus: Hunyadi — hátvédek: Kartay, Győrffy J. — fedezetek: Laczkovits I., Koválszky, Kiss Á., — csatárok: Iványi I., Kapossy, Schön, Zsarta, Endl. A csapat kapitánya Zsarta volt, ki különösen eleinte buzgó tevékenységet fejtett ki az egyesület érdekében. Hunyadi az ifjúsági szövetség csapatainak legjobb kapusa. Hátvédek közül jelenleg a csapat mostani kapitánya, igen erős játékos, jó rúgásai vannak. Győrffy I. játéka igen változó. A fedezetsor a csapat főerőssége, élén Koválszky középfedezettel. Erős, kitartó játékos, sokat tesz a csapatnak, néha azonban kissé durván is játszott.

Lacskovits I és Kiss Á. a legfegyelmezettebb játékosok, kikről igen sok játékos példát vehetne. Különösen pedig tanulhatnának a csapat ama tagjai, akik rakoncátlan viselkedésükkel folyton rontják a csapat jó hí­rnevét. A csatársor gólképes. 33 gólt adott a 6 kapott gól ellenében, pedig az egy fordulós bajnokság alatt csak 5 rendes bajnoki mérkőzése volt, a többit — az ellenfelei feladták. Centercsatár Schön J. a csatársor legjobb góllövője, mig a két szélső Iványi és Endl gyors lefutásaikkal tűnnek ki.

A FSC. vezetősége közül nagyobb tevékenységet fejtettek ki ilj. Schön Márton egyesületi elnök, Szmák Dezső titkár, Üveges Géza pénztárnok, valamint Hambeck József mint jegyző.

*

A II. csapatok részére kií­rt szövetségi dij-mérkőzések 1905. évi eredményei és helyezési sorrendje egyébként a következő (hivatalos közlemény):

  1. Belvárosi SE 18 pont (24:7)
  2. Ferencvárosi SC  18 pont (25:9)
  3. Műkedvelő FC 14 pont (25:7)
  4. Megyeri LCs. 14 pont (19:7)

(Nemzeti Sport, 1905. szeptember 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ