Kommentár nélkül: Kevin McCabe, a FTC Labdarúgó Zrt. tulajdonosának sajtónyilatkozata

kevin-mccabe_foto-hajdu-d-andras_1005Mint az FTC Labdarúgó Zrt. új elnöke, a Ferencváros szurkolótáborához és partnereihez egy nyilatkozatot kívánok közzétenni. A Ferencvárosi labdarúgás további sikereinek elősegítése érdekében változásokat jelentünk be az FTC Labdarúgó Zrt. menedzsmentjében.

Terry Robinson úr lemondott elnöki pozíciójáról, szerepét a jövőben én kívánom átvenni. Számos egyéb igazgatójától válik meg a klub, a menedzsment átalakítása következtében, annak érdekében, hogy új hajtóerőt adjunk a klubnak a téli szünet utáni újrakezdéshez.

A folytonosságot biztosítja Berki Krisztián vezérigazgató személye, aki a jövőben szakmai segítséget kap két elismert angol szakembertől, akiket a Sheffield United delegál a Ferencvároshoz.

Az elkövetkezendő időszak egy fontos korszak lesz a Ferencváros életében. Hiszek benne, hogy most időszerű, stratégiájában megfelelő átvenni a klub vezetését, és megtalálni a módot, hogy a klub újra Budapest és a szurkolók büszkeségévé váljon.

A nemrég tett látogatásomkor szerzett tapasztalataim eredményeként változásokat vezettünk be, munkatársakat mozdítottunk el a helyükről és elindítottuk a folyamatot, mely stabil, robosztus és fenntartható fejlődést biztosít a Ferencváros labdarúgó csapatának.

Azzal egyidejűleg, hogy megváltoztatjuk a csapat menedzsmentjét, köszönetet kell mondanom a lemondó 6 igazgatónak a tulajdonosváltási folyamatban és az elmúlt szezon előremenetelében vállalt szerepükért és teljesítményükért.

Fontos, hogy személyesen is megerősítsem, hogy a terveink és céljaink komolyak, hosszú távúak és nem csak egy fél szezonra vonatkoznak. Szeretnénk megerősíteni a futball csapatunkat, a menedzsmentet, illetve a szurkolók és támogatók bizalmát. Az előttünk álló cél, hogy a magyar futball legfelsőbb szintjére kerüljünk és ott legyünk eredményesek.

A klubnak saját lábakon kell állnia, mint önálló megalapozott üzleti vállalkozás. Véleményem szerint ehhez minden alkotóelem adott: a csodálatos klub történelme és a fantasztikus szurkolói tábor.

A másik üzleti vállalkozásom, a Scarborough Group International, segítséget fog nyújtani a csapat professzionalitásának megerősítésében és a belső kommunikáció javításában. Amennyire időm engedi személyesen is részt kívánok venni a stratégiai kérdések megoldásában, együttműködve az új igazgatósággal és Berki Krisztián vezérigazgató úrral, aki a teljes felelősséget visel a klub mindennapos ügyeiért, az én tájékoztatásomért és a szurkolókkal való kapcsolattartásért.

A nemrégiben a DVTK mérkőzésen történt események, melyek egy kicsi, de elvadult szurkolói csoport tetteit tükrözik, csalódást okoztak számunkra. Felkértem az új menedzsmentet, hogy gondolja át és dolgozza ki a lehetséges intézkedéseket hasonló esetek elkerülése végett.

A játékosok tavaszi szezonra való felkészítésének részét képezi egy három hetes edzőtábor Máltán, a Sheffield United Football Club szponzoránál. Az infrastruktúra és a sziget klímája minden lehetőséget biztosít a csapatnak és kísérői részére a tökéletes felkészüléshez.

Ezalatt Craig Short, az angol premier liga volt játékosa, a Ferencváros teljesítményének fokozásán dolgozik. A 41 éves Craig Short, aki a Ferencváros segédedzője volt, most átvette Bobby Davison feladatait és ideiglenesen a csapat vezetőedzője lett. Short véleménye szerint a Ferencváros a „Magyar Manchester United” és a szurkolók a liga élén szeretnék látni a csapatot. A Ferencváros feljutott a tabella 11. helyére. Short, aki játékos pályafutását a Sheffield United-nál fejezte be, a csapatot két győzelemhez segítette a liga négy legerősebb csapatával szemben.

Nehéz a jövőbe látni, de legfőbb célunk, hogy a Ferencváros minél előbb európai szinten is megállja a helyét. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, de minden érintett a csapat munkáját segíti

Nagy reményeim vannak a jövőt illetően és személyesen szeretném megköszönni azon szurkolók, támogatók és partnerek támogatását, akik kitartottak és kitartanak a csapat mellett.

Üdvözlettel:

Hajrá Fradi!

Kevin McCabe

A Kevin McCabe-bel folytatott átfogó megbeszélések után Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az alábbiakat fűzte hozzá a tulajdonos nyilatkozatához:

– Mindenekelőtt nagyon köszönöm a lemondó és búcsúzó menedzsment tagok eddigi közreműködését. Véleményem szerint nagy szerepet játszottak abban, hogy most egy tőkeerős és versenyképes Ferencvárosi klubról beszélhetünk.

Már megkezdtük javaslataink kidolgozását, a menedzsment és a futballcsapat megerősítését, hogy újult erővel szállhassunk versenybe bármely csapattal szemben.

McCabe úr egy elismert üzletember és nagy örömömre szolgál, hogy elvállalta az FTC Labdarúgó Zrt. elnökségét és ezáltal szerves résztvevője lesz a klub mindennapi életének. Ez egyben a tulajdonos klubja iránti elkötelezettségének legfőbb bizonyítéka, másrészt ez lehetővé teszi számunkra új és magasabb célok kitűzését. A jövőben a már megújult csapattal a ranglistán egy sokkal előkelőbb hely elérése a cél. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gondoskodjunk a labdarúgó mérkőzések biztonságáról és hogy a szurkolók zavartalanul élvezhessék a játékot.

forrás: ftc.hu

10 hozzászólás a(z) Kommentár nélkül: Kevin McCabe, a FTC Labdarúgó Zrt. tulajdonosának sajtónyilatkozata bejegyzéshez

 • lalolib, drága barátom szívesen megnéztem volna azt a fülig vigyort:) még szerencse, hogy van két füled, különben körbeszaladt volna a fejeden a mosoly:) nem semmi látvány lennél, hihihi, de viccet félretéve, örülök és jóérzéssel tölt el engem is ez a hír!!!
  HAJRÁ FRADI!!!

 • Kedves Imre,

  Nincs ebben semmi borúlátó. Csak beszéljenek a tények (a kommunikációt már unom). Befektetés nélkül nincs üzleti alapon működő Ferencváros. Ha lesz befektetés a futballba, akkor minden rendben. McCabe úr beszélt 3-5 éves tervről. A harmadik év jövő ősszel aktuális és hát lássuk be, hogy az idei nyarat, őszt elvesztegettük, mert nemhogy előrelépés, de inkább visszalépés történt a tavaszhoz képest.

 • Ez igy nagyon borúlátó kedves Karcsi! Szerintem McCabe úr rájött arra, hogy akikre eddig bizta a pénzét azok bizony nem kezelik jól. Ilyen előfordul, én a héten váltottam emiatt bankot. Én nagyon tisztelem, mert minden mondatán látszik, hogy szereti a focit. Ez talán nem elég, de nekünk magyaroknak van egy nagyon rossz tulajdonságunk, egyszerre akarunk mindent! Nem tudunk hosszú távon gondolkodni, nekünk azonnal kellenek az eredmények, a csúcs játékosok, a több szintes shop. Az előbb olvastam a közelmúltunk sorozatot. Rá is néztem a nyolcvanas évek eredményei, bár igy-úgy emlékezek rá. Akkor majdnem tíz évet vártunk arra, hogy végre csapatunk legyen. Tudtunk várni, és az eredményektől függetlenül ottr szurkoltunk a telistele lelátókon! Soha nem hittem a varázspálcában. Türelem és meg lesz az eredmény.

 • Azért egy pár dolog nem tiszta. A jövőben mi lesz Berki Krisztián szerepe? Miért fizette eddig a nyilván nem “olcsójános” hat IT tagot, ha nem csináltak semmit? Ha eddig nem volt több ideje a Ferencvárossal foglalkozni McCabe úrnak, akkor a jövőben mitől lesz? Lesz egyáltalán? Az jó, hogy történnek előremutató dolgok, de hát ez még nem az, amit elvárunk a játékospolitikát, az utánpótlást, de akár csak a shopot illetően.

 • nem a szemet hanem a szemelyet -- most jut eszembe hogy LM felesege szemeit szivesen nezegetnem

 • Nagy orommel tolt el engem is a hir -- most mar nyugodtabban varom az uj edzonk szemet is

 • Várható volt. Neki a plázája (vagy mi a csudája) is csak akkor lesz rentábilis, ha megy a Fradi szekere… Hogy neki abból mennyi bevétele lesz, az most másodlagos.

 • Éppen ideje volt! McCabe most már nem léphet vissza. Rendbe fogja tenni a szénánkat. Az én szám is a fülemig ér. 🙂 🙂

 • ez szuper!most értem haza,és egyből ez ahír fogadott.nagyon örülök,remélem ezután rend és fegyelem lesz.hajrá fradi!

 • Egy kicsit megnyugodtam. Azt nem lehet látni, de fülig ér a szám. Most dolgozok azon, hogy valahogy visszarakjam a helyére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 09.19.21:00 EL csoportkör Espanyol-FTC (TV:Sport1)
Következik: 09.22.18:00 ZTE-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 09.25. 15:00 Iváncsa-FTC (TV: -)
Következik: 09.29.16:00 FTC-Kisvárda (TV:M4stream)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST