Közös megegyezéssel szerződést bontott az FTC Rt. és László Csaba

A 100%Fradi információ szerint közös megegyezéssel szerződést bontott az FTC Rt. és László Csaba. Csapatunk mai edzését Vass László vezényli.

– Egy edző életében vannak olyan pillanatok, amikor mennie kell, idő előtt kell befejeznie a munkáját. A Ferencváros és az én köztem lévő kapcsolat most véget ér, de annak örülök, hogy emberi módon történt meg a válás, hiszen a vezetők végig korrektek voltak az egyeztetésen. Picit meglepett, hogy most történt a váltás, hiszen ez a történtek ismeretében korábban is bekövetkezhetett volna. Tudtam, hogy nehéz ősz előtt állunk, hiszen egy új csapatot kellett épí­tenünk, de én felvállaltam ezt, bí­ztam abban, hogy idővel sikerül egy ütőképes együttest összehozni. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a jelenlegi csapatot nem szabad szétszedni, ha érkezik is egy új befektető, akkor is együtt kell tartani ezt a keretet, mert akkor kárba vész az a munka, amit eddig elvégeztünk.

Remélem, a fiúkat nem zavarja meg ez a váltás, és megmarad a lendület, mert ez az együttes képes lehet arra, hogy odaérjen a középmezőnybe. Az elvárásokat teljesí­tettük, hiszen a csapat nem áll kieső helyen, de nem tagadom, 7-8 ponttal én is többre számí­tottam. A következő négy meccs ví­zválasztó is lesz egyben, hiszen eldőlhet, merre indul meg a csapat. Kicsit hasonló helyzetben voltam, mint annak idején Vincze Géza, akinek anno fiatalokból kellett csapatot épí­tenie, és végül is belebukott a feladatba, most mondhatjuk azt, valójában én is megbuktam.

A jövőjét firtató kérdésekre a következőket mondta az edző:
– Nem tudom még, mit hoz az élet, kapok-e ajánlatot itthonról vagy külföldről. Az biztos, hogy nem könnyű ma elhelyezkedni, de hogy edzőként vagy a civil életben dolgozom majd a jövőben, ezt még korai megmondani, de nem tartok egyik feladattól sem.

Újságí­rói kérdésre, mely szerint miben hibázott, László azt válaszolta:

– Legutóbb a REAC ellen, mert nem cseréltem le Tí­már Krisztiánt. Ha a komolyabb dolgokat vesszük alapul, akkor pedig azt kell mondanom, hogy a nyáron nagyon naiv voltam, mert elhittem azt, hogy egy újjáépülő, zömében ferencvárosi fiatalokból álló csapat mögé majd sokan odaállnak, de a nézőszám ezt végül nem igazolta.

A sajtótájékoztatón részt vett Hermány Csaba igazgatósági tag is, aki beszélt a váltás okairól és a jövőről.

– A vezetőségnek is megvan a maga felelőssége abban, hogy a csapat ilyen gyengén szerepel a bajnokságban, hiszen a szezon előtt az anyagiak nem igazán tették lehetővé, hogy olyan labdarúgókat igazoljunk, akikkel a bajnoki cí­mért is harcba szállhatnánk.Ugyanakkor ez párosult azzal a célkitűzéssel is, hogy felépí­tsünk egy olyan csapatot, amelynek zömét ferencvárosi kötődésű játékosok teszik ki. Pont emiatt nem lehetett az a célkitűzés a kezdetekben, hogy a dobogóért szálljunk harcba, de meggyőződésem viszont, hogy ezzel a játékoskerettel jelenleg sem a kiesés elkerüléséért kellene harcolnunk. Az elmúlt hetekben nem láttunk előrelépést a csapat játékában, ezért döntöttünk a váltás mellett. Vass László szerződése továbbra is él, a mai edzést már ő tartotta. A célunk az, hogy rövid időn belül megtaláljuk az utódot. Furulyás János több szakemberrel is tárgyal, majd, ezt követően az igazgatótanács dönt a Ferencváros vezetőedzőjének személyéről, akivel vélhetően év végig kötünk szerződést, aztán pedig a történtek függvényében nyugodtan dönthetünk a folytatásról.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső