Közös megegyezéssel szerződést bontott az FTC Rt. és László Csaba

A 100%Fradi információ szerint közös megegyezéssel szerződést bontott az FTC Rt. és László Csaba. Csapatunk mai edzését Vass László vezényli.

– Egy edző életében vannak olyan pillanatok, amikor mennie kell, idő előtt kell befejeznie a munkáját. A Ferencváros és az én köztem lévő kapcsolat most véget ér, de annak örülök, hogy emberi módon történt meg a válás, hiszen a vezetők végig korrektek voltak az egyeztetésen. Picit meglepett, hogy most történt a váltás, hiszen ez a történtek ismeretében korábban is bekövetkezhetett volna. Tudtam, hogy nehéz ősz előtt állunk, hiszen egy új csapatot kellett építenünk, de én felvállaltam ezt, bíztam abban, hogy idővel sikerül egy ütőképes együttest összehozni. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a jelenlegi csapatot nem szabad szétszedni, ha érkezik is egy új befektető, akkor is együtt kell tartani ezt a keretet, mert akkor kárba vész az a munka, amit eddig elvégeztünk.

Remélem, a fiúkat nem zavarja meg ez a váltás, és megmarad a lendület, mert ez az együttes képes lehet arra, hogy odaérjen a középmezőnybe. Az elvárásokat teljesítettük, hiszen a csapat nem áll kieső helyen, de nem tagadom, 7-8 ponttal én is többre számítottam. A következő négy meccs vízválasztó is lesz egyben, hiszen eldőlhet, merre indul meg a csapat. Kicsit hasonló helyzetben voltam, mint annak idején Vincze Géza, akinek anno fiatalokból kellett csapatot építenie, és végül is belebukott a feladatba, most mondhatjuk azt, valójában én is megbuktam.

A jövőjét firtató kérdésekre a következőket mondta az edző:
– Nem tudom még, mit hoz az élet, kapok-e ajánlatot itthonról vagy külföldről. Az biztos, hogy nem könnyű ma elhelyezkedni, de hogy edzőként vagy a civil életben dolgozom majd a jövőben, ezt még korai megmondani, de nem tartok egyik feladattól sem.

Újságírói kérdésre, mely szerint miben hibázott, László azt válaszolta:

– Legutóbb a REAC ellen, mert nem cseréltem le Tímár Krisztiánt. Ha a komolyabb dolgokat vesszük alapul, akkor pedig azt kell mondanom, hogy a nyáron nagyon naiv voltam, mert elhittem azt, hogy egy újjáépülő, zömében ferencvárosi fiatalokból álló csapat mögé majd sokan odaállnak, de a nézőszám ezt végül nem igazolta.

A sajtótájékoztatón részt vett Hermány Csaba igazgatósági tag is, aki beszélt a váltás okairól és a jövőről.

– A vezetőségnek is megvan a maga felelőssége abban, hogy a csapat ilyen gyengén szerepel a bajnokságban, hiszen a szezon előtt az anyagiak nem igazán tették lehetővé, hogy olyan labdarúgókat igazoljunk, akikkel a bajnoki címért is harcba szállhatnánk.Ugyanakkor ez párosult azzal a célkitűzéssel is, hogy felépítsünk egy olyan csapatot, amelynek zömét ferencvárosi kötődésű játékosok teszik ki. Pont emiatt nem lehetett az a célkitűzés a kezdetekben, hogy a dobogóért szálljunk harcba, de meggyőződésem viszont, hogy ezzel a játékoskerettel jelenleg sem a kiesés elkerüléséért kellene harcolnunk. Az elmúlt hetekben nem láttunk előrelépést a csapat játékában, ezért döntöttünk a váltás mellett. Vass László szerződése továbbra is él, a mai edzést már ő tartotta. A célunk az, hogy rövid időn belül megtaláljuk az utódot. Furulyás János több szakemberrel is tárgyal, majd, ezt követően az igazgatótanács dönt a Ferencváros vezetőedzőjének személyéről, akivel vélhetően év végig kötünk szerződést, aztán pedig a történtek függvényében nyugodtan dönthetünk a folytatásról.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Január 10., péntek, 17.30: 
FTC–KRC Genk (belga I. o.)
Január 11., szombat, 15.00: 

FTC–Union Berlin (német I. o.)
Január 15., szerda, 15.00: 
FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.)
Január 16., csütörtök, 16.00: 
FTC–Köln U21 (német)
Január 20., hétfő, 13.00: 
FTC–SV Wehen Wiesbaden (német II. o.)
Január 20., hétfő, 17.30: 
FTC–CFR Cluj (román I. o.)

Következik: 01.25.14:55 FTC-Paks (TV:M4sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST