Ligakupa: a Haladás látogat az Albert stadionba

A két csapat 121. dí­jmérkőzése következik. Ez történt a múltban. Fókuszban a kupasorozatok.

A két csapat bajnoki összecsapásai mellett találkozott egymással a Magyar kupában, a Ligakupában, az Esti kupában, a Téli kupában és a Bajnokok tornáján is.

Huszonhat bajnoki összecsapás után, 1954. augusztus elsején az Esti Kupa keretében mérkőzött meg egymással a két csapat a Latorca utcában. A Sós Károly edzette Kinizsi, Vilezsál góljával 1-0-ra győzte le a Szombathelyi Lokomotivot, majd a döntőben a Bp. Vasast is 3-1 arányban verte, í­gy megnyerte a kupát is.

Három esztendővel később a magyar kupában Vilezsál két valamint Orosz góljával 3-0-ra győzött az FTC. Magyar csapat ellen 1949 szilvesztere után ezen a mérkőzésen, 1957. január 27-én lépett pályára a csapat Ferencváros néven. Mindkétszer a szombathelyi csapat volt az ellenfél.

1957 augusztusában ismét az Esti Kupa sorozatban találkozott a két csapat Csepelen. A Fradi “B” csapata 1-0-ra múlta felül Gregor góljával a szombathelyieket. Az első csapat ekkor éppen Ausztráliában túrázott. Ebben ez évben is a Fradi nyerte a döntőt, ezúttal az MTK-t verte a döntőben 2-1-re Simon és a felnőtt csapatban először gólt szerző Rákosi Gyula góljaival.

1974. decemberében már a Téli kupa kereteiben találkoztak a csapatok Szombathelyen. A Haladás 3-0-ra verte a KEK menetelésében járó Fradit. Egy év múlva ugyanebben a sorozatban az Üllői úton került sor a két zöld-fehér csapat mérkőzésére. A Fradi alaposan visszavágott a szombathelyieknek és Szabó Ferenc négy és Kelemen góljaival 5-2-re kiütötték a Haladást és egészen a döntőig meneteltek, ahol az Ú. Dózsa várta Nyilasiékat.

1977. augusztusában már a Bajnokok tornája sorozatban találkozott újra a két egyesület. A Tapolcán megrendezett mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, a Fradi gólját Szokolai szerezte, akinek ez volt az első találata ferencvárosi mezben.

1988. november 30-án Páling és Dukon góljaival győzött Rákosi Gyula együttese az Üllői úton MK mérkőzésen és jutott be a sorozat döntőjébe, ahol a Bp. Honvéd bizonyult jobbnak Fodor “Foci” góljával.

1993-ban a magyar kupa döntőjében találkozott egymással a két alakulat. Mindkét mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött, majd a kupát tizenegyesrúgások után a Fradi nyerte meg. A büntetőket Lipcsei, Gregor, Telek, Keller, Fodor illetve Kenesei, Jagodics és Nagy M. értékesí­tették.

2008. szeptember 25-én a magyar kupa 4. fordulójában került sor a következő kupamérkőzésre a két csapat között. Kenesei és Guzmics góljaira, csak Ferenczi tudott válaszolni, í­gy a Haladás jutott tovább az Albert stadionban megrendezett mérkőzésen.

A Ligakupában tavaly kétszer is találkoztak a csapatok. Az Üllői úton 1-1-es döntetlen, Szombathelyen 4-1-es hazai győzelem született. Az ezévi kií­rás odavágóján gólnélküli döntetlennel zártak a csapatok.

A Ferencváros összesí­tett mérlege a Haladás ellen:


A két csapat dí­jmérkőzésein dr. Dékány Ferenc és Mátrai Sándor lépett pályára a legtöbbször, huszonegyszer. A Fradi legeredményesebb góllövője Albert Flórián 13 góllal. Három játékosunk is négy találatig jutott egy-egy mérkőzésen. Deák Bamba 1949 szilveszterén, Mátrai debütáló mérkőzésén 1953-ban és eddig utoljára, Szabó Ferenc 1975 decemberében tudott négy gólt rúgni egy mérkőzésen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 08.09. 20:00, M4 Sport
08.14.20:00 M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső