Labdarugók közgyűlése

A Magyar Labdarugók Szövetsége pénteken este tartotta rendkí­vüli közgyűlését a Rőser-tanintézet dí­sztermében, amelyen nagy számban vettek részt úgy a fővárosi, mint főképen a vidéki labdarugó egyesületek képviselői. A közgyűlés azért ült össze, hogy gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi minisztert disztaggá válaszsza, igy akarván kifejezni háláját és tiszteletét azért, hogy a miniszter lehetővé tette a nemzetközi viszonylatokban való képviseletünket és kiküldötte Múzsa Gyula országgyűlési képviselőt az International Footbal Association ülésére, ahol azután sikerült is Múzsának a Magyar Labdarugók Szövetségét, mint önálló szövetséget, elismertetni. A közgyűlésen Kárpáthy Béla, a MLSz elnöke, fejtegette gróf Apponyi Albertnek a Szövetség érdekében kifejtett érdemeit és előterjesztésére kitörő lelkesedéssel egyhangúlag disztaggá választották Apponyit. Kárpáthy Béla ezután kiosztotta lelkesí­tő beszéd kí­séretében az évek folyamán bajnokságot és, szövetségi dijat nyert csapatok játékosainak a Szövetség érmeit. Az érmek kiosztását és az elnök szép beszédét hatalmas tapsokkal fogadták.

Az 1901-ik év óta győztes csapatok a következők:

1901. I. oszt. bajnokság: Budapesti Torna Club. (Az első bajnoki csapatból mindössze két játékos: Harsády és Hajós, volt jelen az ülésen). Szövetségi dij: „33“ Football Club.
1902. I. oszt. bajnokság: Budapesti Torna Club. Szövetségi dij: BTC. II. 0szt. bajnokság: Postás Tisztviselők S. E.
1903. I. oszt. bajnokság: Ferencvárosi TC. Szövetségi dij: BTC. II. osztályú bajnokság: Fővárosi TC.
1904. I. oszt. bajnokság: Testgyakorlók. I. oszt. szövetségi dij: Ferencvárosi TC. II. oszt. bajnokság: Újpesti TE. II. oszt. szövetségi dij: Újpesti TE.
1905. I. oszt. bajnokság: Ferencvárosi TC. I. oszt. szövetségi dij: Magyar Athletikai Klub. II. oszt. szövetségi dij: BAK.
1906. I. oszt. serleg: Testgyakorlók. I. oszt. szövetségi dí­j: Postás Tisztviselők SE. II. oszt. serleg: Tisztviselők Labdarugó Egylete.

(Pesti Hí­rlap, 1907. június 30.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ