Lemondott Kovács Miklós, Kubatov Gábor az FTC elnöke

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteki, rendkívüli ülésén Kubatov Gábort választotta az egyesület új elnökének.    Az FTC vezető testülete titkos szavazással, kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus, a Fidesz országos pártigazgatója mellett.

Elődje, Kovács Miklós megnövekedett üzleti tevékenységeire hivatkozva múlt hétfőn mondott le, Kubatovot – aki az FTC delegáltja a Labdarúgó Zrt-be – hétfőn kérték fel a posztra. Ő – saját bevallása szerint – azt követően vállalta a feladatot, hogy tárgyalt a szakosztályvezetőkkel, a szurkolókkal és Ferencváros legendás alakjaival.

“Egyetlen dolgot ígértem, hogy rend lesz. Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem. Egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás. Nem lesz több titok. Személyes ambícióim nincsenek, én csak egy vagyok a millió fradistából” – mondta az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón a klub új vezetője, akinek megbízatása 2014. november 2-ig szól.

Kubatov elmondta, hogy a szakosztályvezetőkkel folytatott megbeszélésen megállapodott velük, senki nem költhet többet, mint amennyi forrással rendelkezik, továbbá teljes jogi és gazdasági átvilágítás lesz öt évre visszamenőleg.

A labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság esetleges visszavásárlásával kapcsolatban elmondta, egyelőre tisztázni kell, ki is Berki Krisztián az FTC Zrt.-nél, mert ő adásvételi szerződést nem látott.

“Csütörtökön levelet írtam az FTC Zrt.-nek, melyben betekintést kértem a cég irataiba, továbbá azt, hogy az anyaegyesület részt vehessen az átvilágításban, melyet egy napja Berki Krisztián jelentett be. Szintén kértem, hogy mindennap küldjék át a pénztári bizonylatokat és szerződéseket” – mondta Kubatov, aki hozzátette, a tisztázatlan helyzet ellenére türelmesen várja Berki ajánlatát.

Berki csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően – ahol új igazgatóság áll fel – életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt.

Kubatov – aki a zrt. múlt csütörtöki rendkívüli közgyűlése után jelentette be, hogy az FTC visszavásárolná a labdarúgócsapatot – elmondása szerint az anyaegyesület ötszázalékos tulajdonrésze az FTC Zrt.-ben nem jelent elővásárlási jogot.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hétfőn közölte: felügyelőbizottsága vizsgálja a részvénytársaság korábbi vezetése által a Fradi-pálya eladásáról kötött szerződést, illetve a kontraktus létrejöttének körülményeit. A szerződésben McCabe cége “feltétlen kötelezettséget” vállalt arra, hogy a Ferencváros stadionját két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja.

(2011.02.25. – ftc.hu)

*

Délelőtt Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette: az Ernst & Young nemzetközi könyvvizsgáló cég három hónap alatt 15 millió forintért átvilágítja a klubot.

– A Ferencváros jövőjét, transzparens működését tényekre szeretnénk alapozni – mondta Kubatov. – Most az egyesület jövője és a nyugodt működése a tét, szeretnénk szurkolóink és támogatóink bizalmát visszaszerezni. Éppen ezért bejelentem, hogy szerződést kötünk az Ernst & Young nemzetközi könyvvizsgáló céggel. A világhírű és rendkívül precíz munkát végző céget arra kérjük, hogy három évre visszamenőleg gazdálkodási és könyvelési elemzést, vizsgálatot készítsen az anyaegyesületnél és az őt körülvevő 17 szakosztálynál. Elsődleges célunk, hogy lássuk, hogyan kerülhetett a Ferencváros ilyen helyzetbe, mint amilyenben most van. Az átvizsgálás költsége 15 millió forint, az időtartama három hónap.

Ha befejezzük az idei szezonunkat 50 millió forintunk marad, joggal tehetik fel a kérdést, szabad-e ebből 15 milliót erre költeni. Nehéz kérdés, de ez minden jövőbeni működésünk alapja. Éppen ezért, arra kérjük a szurkolókat, azokat az embereket, akik még bíznak bennünk, akiknek fontos a Fradi, hogy a jövő héten induló kampányunkban legyenek kedvesek pénzzel támogatni az egyesületet, hogy ezt a munkát el tudjuk végezni és megkezdődjön a Ferencváros megtisztulása. A legkisebb segítség is segítség. Az elnökség két tagja 1-1 millió forintot már felajánlott erre a vizsgálatra. (Később újságírói kérdésre Kubatov Gábor elmondta, hogy az elnökről és az alelnökről van szó.) Nem elsődleges célunk, hogy jogsértéseket tárjunk fel, de ha találunk, megtesszük a jogi lépéseket.

Kubatov Gábor a Zrt. esetleges visszavásárlásról annyit mondott: folynak a tárgyalások, minden nap történik az ügyben valami. Elmondta azt is: beszélni fog Kevin McCabe-el annak érdekében, hogy időben nyújtsák be a licenckérelmet az MLSZ részére, hogy a labdarúgócsapat elindulhasson a jövő évi első osztályú bajnokságban.

(2011.03.09. – ftc.hu)

*

Kovács Miklós megnövekedett üzleti elfoglaltságára hivatkozva hétfőn lemondott a Ferencvárosi Torna Club elnöki posztjáról.

“Kovács Miklós az elnökség tagja marad és lehetőségei szerint továbbra is mindent meg fog tenni a klub sikereiért. A távozó elnök köszönetét fejezte ki azért a megtisztelő lehetőségért, hogy az elmúlt időszakban a Fradi gyarapításán dolgozhatott” – olvasható az egyesület MTI-hez eljuttatott közleményében.

A klub elnöksége hamarosan rendkívüli ülésen dönt az új elnök személyéről.

Kovács Miklóst először tavaly augusztus 17-én választották elnöknek, azt követően, hogy Rieb György szintén megnövekedett üzleti elfoglaltságaira hivatkozva lemondott posztjáról. Kovács szeptember 24-en lemondott, mivel fontosnak tartotta, hogy ne egy másfél éves időszakkal gazdálkodó, hanem egy négy évre szóló
mandátummal rendelkező vezető testület irányítsa a klubot.

Az FTC kézilabdacsarnokában 2010. november 2-án megtartott közgyűlésen – amelyen 256-an szavaztak – tizen pályáztak az elnökségi helyekre, közülük kilencen kerültek a testületbe. Ezt követően a már újonnan megválasztott elnökségi tagok titkos szavazással választották meg Kovács Miklóst elnöknek.

Az alelnök Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester lett. A vezetőségbe bekerült egy másik kormánypárti politikus, Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója is. Az elnökség további tagjai: Springer Miklós, Sike András, Rieb György, Farkas József, Al-daadu Muhanned és Kökény Beatrix.

(2011.02.14. – MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.12.21:00 EL csoportkör Ludogorec-FTC (TV:Sport1)
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST