Magyar csoportok külföldön

A karácsonyi ünnepek az idén rendkí­vüli jelentősek lesznek a magvar foolball sportra nézve. Három kiváló csapatunk járja be a külföldet reprezentálni a magyar footballt és remélhetőleg utjuk diadalt hoz a mi legnépszerűbb sportunknak és dicsőséget hoz egyben a magyar névnek is.

A legnagyobb útra a két év előtti világszerte hiressé vált tura diadalmas hőse, a Ferencvárosi Torna Club vállalkozott. Franciaországban és Spanyolországban fog játszani összesen öt mérkőzést. Franciaországban egyszer láttak még csak magyar footballt, midőn három évvel ezelőtt a válogatott csapat 3:0 győzött a francia válogatott ellen. Azóta a francia football nagyot fejlődött, mert a viszálykodó két szövetség egyesült és igv ma már a francia csapatok jelentős erőt képviselnek. Spanyolországban még sohasem járt magyar csapat, sem pedig magyar versenyző. Teljesen uj területen kell tehát a FTC-nek becsületei szerezni a magvar névnek. Remélhetőleg ugy lesz.

A FTC programmja a következő: dec. 26-án Párisban a Red Star ellen játszik, dec. 28-án Párisban Páris válogatott csapatával. Január 1-én San-Sebastianban, január 4-én és 6-án pedig Bilbaóban mérkőzik a legjobb spanyol csapatokkal.

A FTC csapata kedden délután 2 órakor indul a nyugati pályaudvarról. A szabadságolások körüli nehézségek eloszlottak és igy alapos remény van arra, hogy a magvar bajnokcsapat komplett összeállí­tásban fog játszani.

Tartalékok Medgyessy, KorvélyKoródy, Szeidler és Szandovits lesznek.

A csapatot Malaky Mihály vezeti, akinek Vasadi Ottó fog segédkezni és a csapattal megy Gannon trainer is.

(Sportvilág, 1913. december 22.)

Az FTC, az MTK és a BAK külföldi útja. A hétköznapi élénkséget megtí­zszerezte ma a nyugati pályaudvarban a külföldre induló FTC, MTK és BAK búcsúztatása. Különösen délután 2 órakor, a FTC csapatának utrakelésén gyűlt össze, igen nagy közönség. Oly nagy volt a tolongás a népszerű utasok körül, hogy az utazó közönségből sokan el sem tudtak jutni a különböző sí­neken álló vonatokhoz. sőt még több vonatot késéssel is kellett indí­tani Az FTC-nek a Máv. külön kocsit bocsátott a rendelkezésére, a melyben a következők foglaltak helyet: Fritz, Rumbold, Payer, Blum, Medgyessy, Veinber, Veisz, Tóth, Pataki, Schlosser, Szeitler, a két Koródy azután Malaky Mihály, Vasady Ottó és Gannon tréner. Borbás és Bródi nem vesz részt a túrában, Kis Béla azonban csütörtökön követi az expedí­ciót. A csapat és kí­sérői holnap este érkeznek Párisba, a hol csütörtökön a Red Star-ral lesz az első mérkőzés. Biró egy belga sportsmen lesz. Másodí­zben — vasárnap — Paris válogatott csapata lesz az FTC ellenfele. Ebben a mérkőzésben már Kis Béla is részt vesz. (…)

(Budapesti Hí­rlap, 1913. december 24.)

Dr. Borbás Gáspár hivatalos elfoglaltsága miatt nem vett részt az FTC túrájában.

(Sporthí­rlap, 1914. január 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.10.19:30, M4 Sport
04.17.17:00, M4 Sport
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ