Meghí­vó

emléktorna-kiv_01

“Folytatni csak akkor van értelme bármit, ha többet tudsz adni annál, amit elterveztél.” Amikor 2015. február 21-én felsorakoztak a csapatok az I. Novák Dezső utánpótlás emléktorna ünnepélyes eredményhirdetésére, az első gondolatunk (a mázsás súlyon túl ami akkor hagyta el a szí­vünket) az volt, hogy vajon sikerült-e méltón megemlékezni a Ferencvárosi labdarúgás legendás játékosáról, edzőjéről. A válaszokat a játékosok, az edzők, és a szülők mosolygós arca rejtette. Jó érzés volt ott lenni, jó érzés volt részese lenni a rendezvénynek, jó érzés volt önzetlenül adni a labdarúgás szerelmeseinek. És jó érzés volt tapasztalni Tapolca városa segí­tségét, Polgármester úr megtisztelő részvételét, és felemelő volt találkozni a “doktorok” csapatával (Fenyvesi Máté, Géczi István, Juhász István) és mindazokkal akik személyesen ismerték, szerették és tisztelték az olimpiák történetének legeredményesebb labdarúgóját, Novák Dezsőt.

Amit egy évvel ezelőtt elterveztünk, azt 2016. február 13-án meg is rendezzük. Tapolca városa újfent segí­tséget nyújtott a Csermák József Rendezvénycsarnok ingyenes biztosí­tásával, ahogy az FTC Baráti Köre és Judik Péter is nagyban hozzájárult anyagi támogatásukkal, hogy idén már 8 csapat részvételével rendezhessük meg a II. Novák Dezső U13-as labdarúgó tornát. Idén lesznek változások a lebonyolí­tásban is, nagyobb kapuk és palánk fogja még érdekesebbé és látványosabbá tenni a fiatal tehetségek játékát.

Ahogy tavaly, idén is tervezünk gálamérkőzést, a Ferencváros és a Haladás játékosokból álló “Novák All-Star Team” a Tapolcai öregfiúkkal “csap” össze.

Folytatva a hagyományt, a mérkőzések közti “üresjáratot” az emlékezésnek szenteljük, felelevení­tve Novák Dezső edzői munkásságát, kiemelten az 1995-s BL szereplést, valamint bemutatjuk a tornát megtisztelő legendák pályafutását.

“A Ferencvárosnál csak győzni szabad. S ennek tudatában dolgozni, valóban nem könnyű dolog. Hogy mégis belevágtam? A magyarázat egyszerű: én is halandó ember vagyok, egyike azoknak, akik mindig többet, jobbat, látványosabbat akarnak produkálni. Ha egy embernek nincsenek tervei, vágyai, ha nem tűz maga elé nagy és nemes célokat, az azt hiszem nem él, csak vegetál. Én élni akarok!” – nyilatkozta edzői kinevezése után Novák Dezső.

Dezső bácsi már nem lehet köztünk, de élete, pályafutása, csodálatos eredményei örökké beragyogják a magyar labdarúgást. Mi soha nem feledjük el, mi immáron II. alkalommal egy utánpótlás labdarúgó torna megrendezésével emlékezünk a bajnokra, a mesterre, a barátra.

Mindenkit szeretettel várunk 2016. február 13-án Tapolcán, a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

Tempó, Fradi! Szerkesztősége

Novák Dezső_A3-plakát-2016

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
11.07. 15:20 m4 Sport
11.21.17:30 M4 Sport
EL-csoportkör 11.25. 18:45 M4 Sport
11.28.18:00 M4Sport
12.044. 18:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ