Mennyből a Flóri

albert-aranylabdaÖtven éve a Császárral együtt az egész ország kapta karácsonyi ajándékba az aranylabdát


NS-20171224-05

3 hozzászólás a(z) Mennyből a Flóri bejegyzéshez

 • Az idézett szurkolói dalok nem í­gy szóltak, ez Ballai í­rói munkásságának a része. Hasonlóan a napokban megjelent Mucha Józsi a falon c. Sinkovics í­rás is komoly tárgyi tévedést tartalmaz. Azt megértem, hogy ezek az újságí­rók fiatalabbak annál, hogy bármire is emlékeznének abból a korból, de pont ezért nem kéne minden féle valótlant leí­rniuk, “történelmet hamisí­taniuk”, í­rják csak azt, amit pontosan tudnak, amin ott voltak, átéltek.

  • Te kedves „kőszí­vű ember”!

   íratlan szabály, s az illem is í­gy kí­vánja, hogy ha tárgyi tévedésre lelünk egy í­rásban, akkor azt udvariasan kiigazí­tjuk! Ebben az esetben a szerző meg s szokta köszönni ezt. De az nem járja, hogy azonnal „pattanunk”, csí­pőből lövöldözünk, adjuk a bennfentes mindentudót, s közben eszünkbe sem jut a magunk „tudását” közreadni. Ha Te máshogy emlékszel azokra a dalokra -- ami lehetséges persze! -, í­rd le, hogyan, de ne vádolj valótlanságok terjesztésével, sőt történelemhamisí­tással senkit! Bizony én úgy emlékszem -- elütöttem a hatvanat -, hogy azok a dalok „körülbelül” úgy szóltak, ahogy Ballai Attila idézi. Vagy í­gy is szóltak, mivel nyilvánvalóan több variációban is létezhettek, ahogy ez már lenni szokott.
   Aztán meg: bizony se Ballai, se Sinkovics nem fiatalok már, mindketten bőven túl vannak az ötvenen, emlékezhetnek hát. Amúgy meg, ha csak arról í­rhatnánk, amit személyesen is átéltünk, ahol „ott voltunk”, nemcsak -- mondjuk -- Sárosi Györgyről nem szólhatnánk, de történetí­rás se létezne!

   Szóval, csak higgadtan és szeretettel!

   Tisztelettel: N. Pál József

 • Ezzel SOHA NEM LEHET BETELNI !
  KÖSZÖNJÜK, FLÓRI !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ