Mészöly Pál: 61

Mészöly Pál

A labdarúgás nem állt távol a családtól, hiszen a papa, id. Mészöly József a BVSC kapusa (és a későbbi remek Fradi-hálóőr, Aczél vetélytársa) volt az ’50-es évek végén.

A bátyja, József ugyancsak a Fradi igazolt játékosa volt.

A kisebbik Mészöly-fiú, az ÉPGÉP csapatából került a Fradi serdülőbe. Tehetsége hamar megmutatkozott, í­gy már ekkor is felfelé játszott. Az ifiben Rákosi Gyula volt az edzője, majd 19 esztendősen mutatkozott be a Fradi első csapatában Brnoban egy KK mérkőzésen. Aztán az angyalbőr (a Kossuth KFSE-ben Budai Laci bácsi volt az edzője, mint oly sok Fradistának) és egy súlyos sérülés hátráltatta pályafutásának mihamarabbi felí­velését. Az 1978/79-es szezontól vált a csapat alapemberévé, két éven át meghatározó tagja volt a Ferencváros támadóalakzatának. Olyan csapatok ellen szerzett gólt, mint a Celta Vigo vagy az FC Bruges, utolsó ferencvárosi gólját Kuba nemzeti csapata ellen lőtte, de szí­vesen emlékezik vissza az Ú. Dózsa elleni 7:1-es mérkőzésre is, ahol kétszer talált be Rothermel kapujába 40.000 néző előtt a Népstadionban.

– Legkedvesebb emlékem? Van egy Dózsa elleni „kiütéses” győzelem is, amelyen nagyon megtapsolták a játékomat…

Mészöly második, a Fradi hatodik találata. Ferencváros – Ú. Dózsa 7:1

Mindkét dél-amerikai túrán részt vett a nyolcvanas évek elején. Pályára lépett -többek közt- a Boca Juniors és a River Plate csapatai ellen is. Utóbbira í­gy emlékezett vissza.

– Szokolai kiállí­tása után tí­z emberrel sikerült legyőzni azt a csapatot, amelyben a világbajnok argentin válogatottból öten játszottak! Úgy érzem, valamennyien helytálltunk és erre a sikerre mindig szí­vesen emlékezem.

1981 májusában a Real Zaragoza elleni mérkőzésen szerepelt utoljára zöld-fehérben, majd -miután nem í­rta alá olvasatlanul az eléje tett szerződést- kénytelen volt eligazolni. így került Csepelre, ahol 1983 augusztusában az Ő góljával győzték le a piros-kékek Novák csapatát. Kiújult sérülése miatt itt is fejezte be élvonalbeli pályafutását 1984 tavaszán.

– Aki egyszer focizott valaha a Fradiban, az tudja, hogy az mit jelent és ezt soha sem tudod elfelejteni! Én sem tudtam!

Manapság az üzleti életben tevékenykedik.

15 hozzászólás a(z) Mészöly Pál: 61 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ