Orosz Pál: Kell egy új csapat

Mint arról többször is beszámoltunk, nagy átalakulás előtt áll a Ferencváros futballcsapata. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott lapunknak a klub közeljövőjéről, a változásokról.

„Folyamatosan tárgyalunk, ahogy az ilyenkor lenni szokott” – mondta Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója.

Aztán gyorsan kiderült, nemcsak játékosokkal, menedzserekkel – idÅ‘nként italforgalmazó cégekkel is. Miután a kereskedelmi jogok visszakerültek a klubhoz, hamarosan ismét lesz Fradi-whiskey és Fradi-sör is, elÅ‘bbit egy skót céggel közösen tervezi piacra dobni a klub.

A szomjas szurkolóknak ez is nagyszerű hír, de a két bajnokság között az a legizgalmasabb kérdés, ki megy, ki marad és ki érkezik.

„Lejár Balog Zoltán, Lisztes Krisztián és Rósa Dénes szerzÅ‘dése, és nem hosszabbítjuk meg- mondta Orosz Pál. – Oláh Lóránt kölcsönben volt nálunk, nem marad itt. Több játékos van, akinek szerzÅ‘dése van, de megfelelÅ‘ ajánlat esetén tárgyalnánk a kölcsönadásáról vagy éppen a végleges eladásáról. Ilyen játékos Libán Abdi, Junior, Maróti Béla, Marko Ranilovic vagy Zsivóczky Norbert. Marko Simiccsel júniusig kötöttünk szerzÅ‘dést, és ügy állapodtunk meg, ha elégedettek vagyunk vele, új szerzÅ‘dést kap – nos, nem számítunk rá. Ha van érdeklÅ‘dÅ‘, nem zárkózunk el Pölöskey Péter eladásától sem.”

Az átigazolási időszak még hetekig tart, úgyhogy van idő egyeztetni az esetleges távozókkal. Ám nem lehet könnyű feladat a klubban hosszú éveket eltöltő labdarúgókkal közölni, hogy a Ferencváros már nem számít rájuk.

„Valóban, nem túl hálás feladat – ismerte el Orosz Pál. – FÅ‘leg úgy, hogy emberileg is nagyra becsülöm Balog Zoltánt, Lisztes Krisztiánt vagy Rósa Dénest, tudom, mennyit tettek a klubért, de a korosabb játékosoknál elÅ‘bb-utóbb eljön ez a pillanat, és úgy láttam, profi futballistaként tudomásul vették, hogy így alakult. Láttam, hogy például Lisztes Krisztián mennyire szereti a klubot, milyen alázattal futballozott, és ha egyszer befejezi, szívesen dolgoznék vele a klub vezetÅ‘ségében.”

Sokat lehetett hallani, illetve olvasni az érkezőkről. Erről a vezérigazgató azt mondta, sok játékost figyelnek, de csak azokról akar beszélni, akik, szinte biztosan a Fradi játékosai lesznek ősztől.

„Orosz Márk SzegedrÅ‘l biztosan csatlakozik a kerethez – mondta a klubvezetÅ‘. – Nagyon közel állunk a megállapodáshoz a pápai Gyömbér Gábor, a kecskeméti Alekszandar Alempijevics és Vladan Csukics, valamint a paksi Böde Dániel ügyében. A többi kiszemelt játékosról majd akkor érdemes beszélni, ha jó esély van a megszerzésükre. Azt azért nem árt elfelejteni, hogy Lionel Messit nem tudjuk elhozni – abból kell fÅ‘znünk, amink van. Amikor megkérdezték, nagy kudarc-e nekünk ez az idény, igennel feleltem, mert többre számítottunk, de az örökölt hétszázmilliós adósságot ebben a gazdasági helyzetben is a felére ledolgoztuk, és idejében fizetünk a futballistáknak, ami szerintem nem kis szó. Az ígért tiszta, átlátható viszonyok rendet szültek.”

Akkor tényleg már csak egyvalami: kell egy csapat!

(forrás: Nemzeti Sport, 2012. május 31.)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • Szia Lalolib

  Nagyon megörültem a Nemzeti Sport forràsnak a közlésének.

  Làtom, hogy valami megy most.

  Egy kicsit idegenkedek a vevések, eladàsok, kölcsönadàsoktòl, amikor emberekrôl beszélnek.
  A focista nem lenne ember ?

  Tetszett Orosz Pàl felelôsérzéset sugàrzò közétett beszéde, amelyet a szurkolòk irànt és azok irànt, akik – mint öreg focistàk – màr nem kellenek, viseltetett.

  Lionel Messi személyében még egy kis humor is volt az egészben.

  Aztàn bàr McCabe személyével Skòcia ùgy làtszott, hogy végleg eltünt volna az Üllôi ùtròl, most Fradi-Wiskey alakjàban ùjra visszatért.

  Remélem, nem csak Skòcia, hanem a lelkesedés is vissza fog térni.

  Nem csak sörre és wiskey-re szomjaznak a szurkolòk.

  Utòlag elnézésedet kérem egy kicsit nagyhangù, népszònoklò nyilatkozataim miatt, ami àltalàban nem az én dolgom. Ùgy éreztem, hogy – ha a Fradi és annak lelke – veszélyben forog, akkor meg kell mondani, amit meg kell mondani.

  Különben ellôtem puskaporomat. Nem akartam cikkeidet szòcsônek felhasznàlni.

  Végre bìzok benne, hogy – fotelben legalàbb – hàtra tudok majd fogni dôlni és élvezni egy megùjult Fradi jàtékàt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK