Orosz Pál: Kell egy új csapat

Mint arról többször is beszámoltunk, nagy átalakulás előtt áll a Ferencváros futballcsapata. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott lapunknak a klub közeljövőjéről, a változásokról.

„Folyamatosan tárgyalunk, ahogy az ilyenkor lenni szokott” – mondta Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója.

Aztán gyorsan kiderült, nemcsak játékosokkal, menedzserekkel – időnként italforgalmazó cégekkel is. Miután a kereskedelmi jogok visszakerültek a klubhoz, hamarosan ismét lesz Fradi-whiskey és Fradi-sör is, előbbit egy skót céggel közösen tervezi piacra dobni a klub.

A szomjas szurkolóknak ez is nagyszerű hí­r, de a két bajnokság között az a legizgalmasabb kérdés, ki megy, ki marad és ki érkezik.

„Lejár Balog Zoltán, Lisztes Krisztián és Rósa Dénes szerződése, és nem hosszabbí­tjuk meg- mondta Orosz Pál. – Oláh Lóránt kölcsönben volt nálunk, nem marad itt. Több játékos van, akinek szerződése van, de megfelelő ajánlat esetén tárgyalnánk a kölcsönadásáról vagy éppen a végleges eladásáról. Ilyen játékos Libán Abdi, Junior, Maróti Béla, Marko Ranilovic vagy Zsivóczky Norbert. Marko Simiccsel júniusig kötöttünk szerződést, és ügy állapodtunk meg, ha elégedettek vagyunk vele, új szerződést kap – nos, nem számí­tunk rá. Ha van érdeklődő, nem zárkózunk el Pölöskey Péter eladásától sem.”

Az átigazolási időszak még hetekig tart, úgyhogy van idő egyeztetni az esetleges távozókkal. Ám nem lehet könnyű feladat a klubban hosszú éveket eltöltő labdarúgókkal közölni, hogy a Ferencváros már nem számí­t rájuk.

„Valóban, nem túl hálás feladat – ismerte el Orosz Pál. – Főleg úgy, hogy emberileg is nagyra becsülöm Balog Zoltánt, Lisztes Krisztiánt vagy Rósa Dénest, tudom, mennyit tettek a klubért, de a korosabb játékosoknál előbb-utóbb eljön ez a pillanat, és úgy láttam, profi futballistaként tudomásul vették, hogy í­gy alakult. Láttam, hogy például Lisztes Krisztián mennyire szereti a klubot, milyen alázattal futballozott, és ha egyszer befejezi, szí­vesen dolgoznék vele a klub vezetőségében.”

Sokat lehetett hallani, illetve olvasni az érkezőkről. Erről a vezérigazgató azt mondta, sok játékost figyelnek, de csak azokról akar beszélni, akik, szinte biztosan a Fradi játékosai lesznek ősztől.

Orosz Márk Szegedről biztosan csatlakozik a kerethez – mondta a klubvezető. – Nagyon közel állunk a megállapodáshoz a pápai Gyömbér Gábor, a kecskeméti Alekszandar Alempijevics és Vladan Csukics, valamint a paksi Böde Dániel ügyében. A többi kiszemelt játékosról majd akkor érdemes beszélni, ha jó esély van a megszerzésükre. Azt azért nem árt elfelejteni, hogy Lionel Messit nem tudjuk elhozni – abból kell főznünk, amink van. Amikor megkérdezték, nagy kudarc-e nekünk ez az idény, igennel feleltem, mert többre számí­tottunk, de az örökölt hétszázmilliós adósságot ebben a gazdasági helyzetben is a felére ledolgoztuk, és idejében fizetünk a futballistáknak, ami szerintem nem kis szó. Az í­gért tiszta, átlátható viszonyok rendet szültek.”

Akkor tényleg már csak egyvalami: kell egy csapat!

(forrás: Nemzeti Sport, 2012. május 31.)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • Szia Lalolib

  Nagyon megörültem a Nemzeti Sport forrí snak a közlésének.

  Lí tom, hogy valami megy most.

  Egy kicsit idegenkedek a vevések, eladí sok, kölcsönadí soktòl, amikor emberekrôl beszélnek.
  A focista nem lenne ember ?

  Tetszett Orosz Pí l felelôsérzéset sugí rzò közétett beszéde, amelyet a szurkolòk irí nt és azok irí nt, akik – mint öreg focistí k – mí r nem kellenek, viseltetett.

  Lionel Messi személyében még egy kis humor is volt az egészben.

  Aztí n bí r McCabe személyével Skòcia ùgy lí tszott, hogy végleg eltünt volna az Üllôi ùtròl, most Fradi-Wiskey alakjí ban ùjra visszatért.

  Remélem, nem csak Skòcia, hanem a lelkesedés is vissza fog térni.

  Nem csak sörre és wiskey-re szomjaznak a szurkolòk.

  Utòlag elnézésedet kérem egy kicsit nagyhangù, népszònoklò nyilatkozataim miatt, ami í ltalí ban nem az én dolgom. Ùgy éreztem, hogy – ha a Fradi és annak lelke – veszélyben forog, akkor meg kell mondani, amit meg kell mondani.

  Különben ellôtem puskaporomat. Nem akartam cikkeidet szòcsônek felhaszní lni.

  Végre bìzok benne, hogy – fotelben legalí bb – hí tra tudok majd fogni dôlni és élvezni egy megùjult Fradi jí tékí t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ