Pótz Nagy Árpád

Pótz Nagy Árpád

Az apró termetű, lesipuskás játékos hosszú szöktetéseket és gyors kitöréseket alkalmazott. Mindig a leshatáron tartózkodott. A krónikák szerint ő a “lesben állás világrekordere”. A játékvezetők miatta több lesállást í­téltek egy mérkőzésen, mint az összes többi csatár miatt együttvéve.

Az FTC-ben egy bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezzel tagja a zöld-fehérek 1925/26 évi bajnokcsapatának.

Polgári hivatása is alighanem egyedülálló a labdarúgók körében: az Operaház magántáncosa, majd zenekarának tagja és hegedűtanár volt.

(Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak felhasználásával)

6 hozzászólás a(z) Pótz Nagy Árpád bejegyzéshez

 • Nagypapám -Pótz Nagy Árpád -- a BTC-ből került a Fradiba. Amúgy kétszeres Magyar válogatott volt, de az egyes kiadások a másodikat -- Osztrák -Magyar -- utólag nem ” hivatalosnak minősí­tették. Én ugyan sajnos nem láttam játszani de édesapám elmondása szerint könnyed, szellemes játékot produkált és nem utolsó sorban gólokat lőtt.
  Köszönettel és Tisztelettel
  Pótz-Nagy Ágoston

 • Zseniális… hogy és honnan tudtok ilyeneket összeszedni? Tényleg fantasztikus!!! A Real Madrid (vagy a Chelsea, Liverpool, Juventus stb. stb.) szurkolói oldalának szerkesztőinek lövése sem lenne, hogy mi volt a civil foglalkozása annak, aki egyszer (1x!!!) pályára lépett majd 90 éve… Sokszor leí­rtam, ugyanolyan klasszisok vagytok, mint amilyen a csapatunk volt vagy 70 éven keresztül…HAJRÁ FRADI!!!!

  • Lacimadár,

   Már majdnem mindent megí­rtak egyszer, többször. Nekünk “csak” annyi a dolgunk, hogy megtaláljuk. Ha meg mégsem í­rták meg, akkor megí­rjuk.

   • Én is el vagyok ájulva egyrészt a hivatásszerű táncos-hegedűs karriertől, másrészt ettől az információgazdagságtól, hogy ez nálatok í­gy megvan. Elismerésem. Hitetlenkedő, de jóleső mosoly, sűrű bólogatással.

   • A mai labdarògòk bí lví nyozò idônkben jòl esik, ha lí ssuk, hogy a labdarùgòk és olyan “normí lis” emberek voltak mint mi.

    Volt hivatí suk, dolgoztak, szòrakoztak, barí tkoztak, összevesztek…

    Vagyis emberek voltak, mint mi is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.25. 17:00, M4 Sport
05.01.19:30, M4 Sport
05.08.
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ