Prukner László a Ferencváros szakmai igazgatója

Prukner László

Prukner László

A mai napon az FTC Labdarúgó Zrt. vezetése bemutatta Prukner Lászlót, aki Craig Shortot váltja a Ferencváros kispadján. A Kaposvárról érkező szakvezető azonban nem kizárólag vezetőedzői titulust kap, hanem a klub szakmai igazgatójaként a zöld-fehérek sportszakmai stratégiájáért is felelni fog a jövőben. Ezt követően Berki Krisztián vezérigazgató és Prukner László is pár szóban összefoglalta a megállapodás lényegét, és a jövőbeli terveket, majd megtörtént a szerződés aláí­rása, amellyel a sportvezető három évre igazolt a zöld-fehér együtteshez.

Berki Krisztián vezérigazgató:

„A vezetőedző kérdése volt az a szituáció, amelyet a mai sajtótájékoztatóig nem sikerült titokban tartani. Az volt a cél, hogy olyan szakembert találjunk a Ferencváros élére, aki olyan helyre vezeti a csapatunkat, amely mind a közvélemény, a szurkolók és a vezetés számára is elfogadható, valamint a Ferencváros hagyományaihoz méltó. Prukner László titulusának van jelentősége, mivel a vezetőedzői feladatok mellett kapott egy másik megbí­zatást, a szakmai igazgatói posztot, ugyanis a tulajdonosi kör megkérte, hogy a Ferencváros jövőbeli sportstruktúráját is egyben kialakí­tsa. Kevin McCabe nevét nem lehet elégszer megemlí­teni, aki nélkül ma nem ülnénk itt. Az elmúlt évek sportszakmai koncepcióját megvalósí­tottuk, de most új célokat tűzünk ki.

Fontos kiemelni, hogy a jövőben Prukner László szakmai vezetése mellett mind az utánpótlás, mind az első csapat területére vonatkozóan megkezdődnek a munkálatok. Ez a munka ahogy elkezdődik, egy kis türelemmel jár, hiszen a teljesen új struktúrának és játékospolitikának el kell indulnia. A teljes háttér és támogatás ehhez rendelkezésre áll. Ehhez nagyon sok sikert kí­vánok, és egyben kérem a média támogatását is ezen célok elérésében, hogy a pozití­v hí­rek minél inkább felületet kapjanak. Gratulálok az új szakmai igazgatónknak.”

prukner-berki-szerzodes-alairasa

Prukner László szakmai igazgató:

„Jó látni, hogy a Ferencváros neve ekkora publicitást ér, és tisztában vagyok vele, nem a nevem, hanem a Ferencváros neve miatt ülnek ennyien itt. Meglepetésként, egyben nagyon nagy megtiszteltetésként ért Berki Krisztián megkeresése, és hogy a nevem felmerült a Ferencvárosnál. 27 évet voltam Kaposváron, és a döntést azért hoztam meg, mert egyértelműen sikeres szeretnék lenni a Ferencvárossal. Sok újdonságot nem tudok még mondani. A nálam működő három vezérlőelvet szeretném a jövőben is magaménak vallani, képviselni, hiszen a személyiségem nem változik. Ha í­gy kellek, akkor biztos, hogy a munkámmal meg tudom teremteni a legjobb szereplést. A legfontosabb vezérlőelveim a következőek; amikor én szocializálódtam, a sportnak nagy jelentősége volt. Hemingway szerint „a sport megtaní­t becsületesen győzni, emelt fővel veszí­teni, tehát a sport megtaní­t mindenre.”. Ez az egyik olyan irányvonal, amelytől semmi esetre sem szeretnék eltérni, még akkor sem, ha napjainkban a pénz diktatúráját éljük. Egy teljesen egyedi közegbe kerültem, amely egyedülálló, ezért a másik gondolat, hogy „az emberekkel való viselkedés művészete, a sikeres emberek legfőbb titka”. A harmadik vezérelv pedig Einsteintől származik, nevezetesen, hogy „ha egy problémát egy adott gondolkodásmód idézett elő, azt ugyanazzal a gondolkodásmóddal nem lehet megoldani”.

Úgy gondolom, ha megkapom azt a segí­tséget, amit a munkámmal kiérdemlek, akkor meg fogjuk tudni azokat az elvárásokat, amelyek méltóak a Ferencvároshoz. Azt kérem mindenkitől, hogy aki úgy érzi, a Ferencváros jelenti számára az identitást, az tegye félre eddigi sérelmét. Azt tudom í­gérni, a munkámmal megpróbálom elérni, hogy mindenki büszke lehessen szeretett klubjára, a Ferencvárosra. A szurkolóknak nem az aktuális csapatot, edzőt vagy vezetőt kell szeretni, hanem magát a klubot, amely a legfontosabb. Még nem látok bele mindenbe, de megkezdtük a szakmai munkát, és szeretném ha minél hamarabb összeállna az új csapat.”

Bár hivatalosan még nem í­rták alá szerződésüket, de szóbeli megállapodás született Nagy Tamással és Bali Péterrel is, mindkét szakember Prukner László stábjában dolgozik majd a felnőtt csapat mellett.

Az FTC zRt. tájékoztatása szerint a héten mindketten aláí­rják szerződésüket, előbbi pályaedzőként, utóbbi erőnléti trénerként tevékenykedik majd az Üllői úton. Nagy korábban az NB I-ben vezetőedzőként is dolgozott, Pécsen, Zalaegerszegen és Kecskeméten (legutóbb a Bajával jutott fel az NB II-be), í­gy komoly tapasztalattal bí­r, mí­g Bali Prukner mellett volt erőnléti edző Kaposváron.

*

Biztossá vált, hogy Kakas László marad a csapat kapusedzője. Az elmúlt hetekben több helyen lehetett arról olvasni, hogy Kakas helye nem biztos, nos eldőlt, a kiváló szakember foglalkozik a jövőben is a Fradi kapusaival.

*

Haáz Ferenc a Ferencváros régi-új technikai vezetője. Mint ismeretes a szakember korábban már betöltötte ezt a funkciót klubunknál, most pedig két év után visszatért.

*

Prukner László vezetőedző bejelentette, hogy Lipcsei Péter az NB II-es együttes irányí­tása mellett teljes értékű tagja a ferencvárosi szakmai stábnak. Lipcseinek egyébként Tuboly Frigyes lesz a segí­tője az NB II-es csapatnál.

Csütörtök délután a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetői felbontották Csató Sándor szerződését, í­gy a zöld-fehéreknél 2007 óta pályaedzőként dolgozó szakembernek új munkahely után kell néznie. Csató Sándort három éve Csank János hí­vta a Ferencvároshoz, ahol aztán Bobby Davison és Craig Short segí­tőjeként is dolgozott. Mostani menesztése nem érhette váratlanul, hiszen már hetekkel ezelőtt jelezték neki telefonon, hogy az új edzői stábban már nem számí­tanak rá, hivatalosan azonban csak most bontották fel a szerződését.

*

Közös megegyezéssel távozott az utánpótlásunk éléről Rakonczay András, az utód ifjabb Tajti József.

*

Mostantól Ebedli Zoltán is segí­ti Lipcsei Péter és Tuboly Frigyes munkáját. Ebedli korábban éveken át volt pályaedzője tartalékcsapatunknak. Az FTC Örökös bajnoka társadalmi munkában végzi majd a feladatát.

(A Ferencváros hivatalos honlapja,az FTC Press és az nso.hu alapján, 2010.06.04. – 08.25.)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • ….Azt tudom í­gérni, a munkámmal megpróbálom elérni, hogy mindenki büszke lehessen szeretett klubjára, a Ferencvárosra.A szurkolóknak nem az aktuális csapatot, edzőt vagy vezetőt kell szeretni, hanem magát a klubot, amely a legfontosabb……
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ezt,ha véghez viszi akkor azt hiszem az Ő neve is aranybetűkkel lesz beí­rva a club történelemkönyvébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport