Prukner László visszatért

A Fradi korábbi vezetőedzője, Prukner László lett az FTC utánpótlás szakmai igazgatója.

Prukner László veszi át a Ferencváros labdarúgó utánpótlásának irányítását. A szakember 2010 és 2011 között a Fradi első csapatának vezetőedzője volt, korábban pedig Kaposvárott tette le a névjegyét utánpótlás szakemberként.

Prukner László 1998-ban kezdett dolgozni a Kaposvári Rákóczinál. Az utánpótlásban és az első csapat másodedzőjeként is tevékenykedett, majd 2003 és 2010 között vezetőedző volt.

Prukner László Kaposvárott töltött évei alatt nevelkedett az együttesnél a 11-szeres válogatott támadó, Rajczi Péter, majd a szakember keze alatt mutatkozott be a magyar élvonalban a 2016-os magyar Eb-keret tagja, Nikolics Nemanja, a válogatott kerettagságig jutó Balajcza Szabolcs, a címeres mezben pályára is lépő Szakály Péter és öccse, a szintén magyar bajnok Dénes, valamint Oláh Lóránt, Jovánczai Zoltán, Balázs Benjamin és a jelenlegi Fradi-keret tagja, Bőle Lukács is.

Prukner László testnevelés szakos tanárként kiváló pedagógiai érzékkel rendelkezik, ami fontos lehet a jövő ferencvárosi játékosainak nevelése során.

– Milyen érzésekkel tért vissza a Ferencvárosba?
– Hét éve távoztam, és azóta is tartom, hogy életem egyik legjobb döntése volt, hogy idejöttem a Fradihoz. Voltak örömteli pillanatok és kudarcok, én mindegyiket vállaltam, és ez így lesz most is. Akkoriban más körülmények között dolgoztunk: volt időszak, hogy hónapokig nem kaptak fizetést a játékosok. Aztán a mostani vezetés érkezésével lassan megkezdődött a stabilizálódás, de a 2011-es bronzérem után el kellett engednünk néhány játékost. Aztán következett a balszerencsés, hosszabbításos búcsú az Európa Ligától, ami minden szempontból megviselte a csapatot. Távoznom kellett, de végig lojális maradtam a klubbal szemben, és a klub is korrekt módon vált meg tőlem. Ha nem így lett volna, akkor valószínűleg nem térhettem volna vissza.

– Most más feladatai lesznek a Fradiban. Hogyan vág neki az utánpótlás szakmai igazgatásának?
– Aki követte a pályafutásomat, tudja, hogy Kaposváron sok játékost vezettünk el a magyar NB I-ig, akiknek egészen fiatal koruk óta részt vettem a nevelésében. 25 évig gimnáziumban tanítottam, dolgoztam utánpótlásedzőként, szakmai igazgatóként és felnőtt együttesek vezetőedzőjeként is, 3 éve pedig a Testnevelési Egyetemen is oktatok. A Fradi hívására pedig nem tudtam nemet mondani: szeretnék a tapasztalatommal segíteni a klubnak, hogy a Ferencváros utánpótlása ismét olyan szinten legyen, amely az egyetemes magyar sportkultúra meghatározó klubjától elvárható.

(fradi.hu & fradi.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST