Rangadó Dí­játadó: elismerésekben is tarolt a Ferencváros

20160502-rangado-allA Magyar Labdarúgó Szövetség ötödik alkalommal rendezte meg a Rangadó Dí­játadó gálát, amelyen az idény legjobbjai vettek át kiérdemelt elismeréseiket.

Idén kilenc dí­jat adtak át a Rangadó Dí­játadón, férfi és női kategóriákban is elismerték az év legjobb játékosát és az év felfedezettjét, illetve dí­jazták az OTP Bank Liga legjobb edzőjét, a legjobb játékvezetőjét, az idény Fair Play-dí­jasát, gólkirályát, valamint a szurkolók szavazatai alapján az év legszebb NB I-es góljának szerzőjét.

A gála két házigazdája, Takács Rita és Hajdú B. István elsőként a legjobb játékvezetőnek járó dí­j átadóját, Berzi Sándort, az MLSZ alelnökét, a Játékvezetői Bizottság elnökét hí­vta szí­npadra, aki az év legjobb játékvezetőjének járó elismerést adta át a kategória győztesének, az Európa-bajnokságra készülődő Kassai Viktornak.

Az OTP Bank Liga legjobb edzőjének Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke nyújtotta át dí­ját, a győztes Thomas Doll, a bajnok Ferencváros vezetőedzője lett.

– Csodás év volt, elsőként a játékosaimnak köszönöm a sikert, mert nagyszerű munkát végeztek az elmúlt esztendőben. Remélem, folytatni tudjuk a jó szériát, a hétvégén fontos mérkőzésünk lesz a Magyar Kupa döntőjében. Örülök a dí­jnak, mert sok nagyon jó edző dolgozik a magyar ligában, és külföldi szakvezetőként nem könnyű elnyerni egy ilyen elismerést – fogalmazott köszönőbeszédében Thomas Doll.

20160502-rangado-doll

Vámos Tibor, a Fair Play Bizottság elnöke adta át az NB I Fair Play-dí­ját, amelyet idén a DVSC-Teva nyert meg. A klub nevében Kondás Elemér vezetőedző vette át az elismerést.

Az első női kategória az NB I felfedezettje volt, itt Török Gábor, az MLSZ elnökségi tagja, a Női Bizottság elnöke adta át Kocsán Petrának, a Ferencváros játékosának, aki nemrégiben már a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

20160502-rangado-nagyaA férfiaknál Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja volt a dí­játadó, és Nagy Ádámnak, a Ferencváros válogatott középpályásának gratulálhatott a szí­npadon, aki délelőtt még magyar érettségit í­rt, és elmondása szerint frissen elnyert cí­me sokat javí­tott a reggel elrontott napján. Az NB I legjobb női játékosának járó elismerést a szerb Jelena Cankovic, a Ferencváros középpályása kapta meg.

A férfiaknál Bernd Storck szövetségi kapitány és Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing vezetője fogadta a szí­npadra lépő Gera Zoltánt, a dí­j újdonsült gazdáját.

– Gratulálok a válogatott stábja nevében is Zolinak. Csodálatos amit 37 évesen tett az idényben, és nemcsak az NB I-ben, hanem a válogatottban is. Ahogy kinevezésemkor elmondtam, nálunk nincs öreg és fiatal játékos, csak jó játékosok vannak, és Zoltán a legjobbak közé tartozik, nemcsak a bajnokságban, hanem a válogatottban is – fogalmazott Bernd Storck.

20160502-rangado-gera– Köszönöm mindenkinek a dí­jat, elsősorban a klubomnak, edzőmnek, játékostársaimnak a Ferencvárosnál és a válogatottnál is. Nagy dolog, hogy 37 évesen még megy a játék, de ezt a dí­jat nem kaphattam volna meg, ha a Fradival nem lennénk ilyen sikeresek – fogalmazott Gera Zoltán.

Az OTP Bank Liga gólkirályának járó Deák-dí­jat Böde Dániel kapta, a ferencvárosi csatár távollétében Orosz Pál, a Ferencváros klubigazgatója vette át az elismerést Deák Ferencnétől.

Az utolsó elismerést az év legszebb góljának szerzőjéről közönségszavazás döntött, a győztest a közönségszavazás egyik résztvevője, Paulik Evelin jelentette be. Az év gólját a szurkolók szerint Böde Dániel szerezte, aki tavaly szeptemberben az Újpest elleni, idegenbeli bajnoki szerezte az alábbi találatot:

A Rangadó Dí­játadó nyertesei:

Az év NB I-es játékvezetője:

1. Kassai Viktor
2. Erdős József
3. Vad II. István

Az év NB I-es edzője:

1. Thomas Doll (FTC)
2. Csertői Aurél (Paksi FC)
3. Mészöly Géza (Swietelsky-Haladás)

Az év Fair Play-dí­jas csapata: DVSC

Az év NB I-es felfedezettje – női kategória

1. Kocsán Petra (FTC)
2. Kiss Stella (Kóka)
3. Süle Dóra (ETO FC Győr)

Az év NB I-es felfedezettje – férfi kategória

1. Nagy Ádám (FTC)
2. Gera Dániel (MTK Budapest)
3. Hahn János (Paksi FC)

Az év NB I-es játékosa – női kategória

1. Jelena Cankovic (FTC)
2. Elizabeth Addo (FTC)
3. Ébere Orji (FTC)

Az év NB I-es játékosa – férfi kategória

1. Gera Zoltán (FTC)
2. Böde Dániel (FTC)
3. Király Gábor (Swietelsky-Haladás)

Az OTP Bank Liga gólkirálya: Böde Dániel (FTC) 17 gól

Az OTP Bank Liga legszebb góljának szerzője: Böde Dániel

(mlsz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
11.07. 15:20 m4 Sport
11.21.17:30 M4 Sport
EL-csoportkör 11.25. 18:45 M4 Sport
11.28.18:00 M4Sport
12.044. 18:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ