Robinson: Jó lenne megduplázni a nézőszámot!

Magyarországra látogatott Terry Robinson, az FTC zRt, igazgatóságának elnöke, aki szerdán Berki Krisztiánnal tárgyalt a klub ügyeiről a következő szezon kapcsán. Az angol vezető még elutazása előtt a következőket nyilatkozta az ftc.hu-nak a tavalyi évről és a következő idényről.

Sikeres idényen vagyunk túl. Hogyan értékeli az elmúlt egy évet?

– Végtelenül csalódott vagyok, mert kétszer kikaptunk. Még mielőtt komolyan venné, tegyük félre a tréfát: nagyon boldog vagyok, hogy a csapat simán kiharcolta a feljutást. Ez volt a célunk, örülünk, hogy ez teljesült.

Mivel volt elégedett és mivel nem?

– A csapat teljesí­tményével elégedett voltam, azzal viszont nem, hogy ismét voltak olyan szurkolói rendbontások, ami miatt megbüntették a klubot, vagy bezárták a stadiont. Nem voltam maradéktalanul elégedett a nézőszámmal sem. A csapat gólzáporos győzelmeket aratott, a fiúk általában végighajtották a meccseket, de a nézőszám ennek ellenére csökkent, pedig mindig azt kérdezik tőlem, tőlünk, hogy miért nem épí­tünk 50 ezres stadiont, miért csak 20-30 ezres létesí­tményben gondolkodunk. Nos, egyelőre még a jelenlegi stadion is túl nagynak bizonyul.

Mekkora nézőszámmal lenne elégedett?

– Szeretnénk megduplázni a létszámot. Ha mind a bérletesek, mind a jeggyel meccsrejáró drukkerek létszámát megkettőznénk az NB I-ben, már elégedettek lehetnénk. El kell azt is mondanom, hogy azért is vagyok némileg elégedetlen a meccsrejárók létszámával, mert tavaly nem nyúltunk a jegyárakhoz, nem emeltünk ezeken. Most ilyen gesztusra nem lesz lehetőségünk.

Mi a csapat célja a következő bajnokságban?

– Újra meg kell szokni az NB I-et, de nyilván arról sem mondhatunk le, hogy esetleg összejöjjön a nemzetközi kupaszereplés, igaz, ehhez sok mindennek kell jól elsülnie. Az első lépés az azonnali visszajutás volt, a hosszútávú cél is ismert: az ötödik évben jó lenne BL-ben szerepelni.

A szurkolókat az izgatja, kikkel sikerül megerősí­teni a csapatot.

– Neveket értelemszerűen nem mondanék, de vannak magyar és külföldi játékosok is a kiszemeltek között. Bobby Davison vezetőedző dönt arról, hogy kiknek a leigazolására tesz javaslatot. Szeretnénk magyar labdarúgókat igazolni, de már most látszódik, hogy borzasztó nehéz lesz bárkit is kivásárolni az élő szerződéséből. Külföldről lényegesen könnyebben tudunk igazolni, hiszen jó a megfigyelő rendszerünk, sok játékossal vagyunk kapcsolatban. Összességében 4-5 ember érkezhet, de hogy a felmerülő jelöltekből kik jöhetnek, arról még nincs döntés. A hét vége felé már körvonalazódnak a dolgok, mert akkor egyeztetek a vezetőedzővel.

Az elmúlt években több szurkolónk fájlalta, hogy a Ferencváros nincs kellőképpen képviselve bizonyos fórumokon. Most, hogy a csapat újra NB I-es lett, várható-e változás?

– Igen, vezérigazgatónk, Berki Krisztián nagy örömömre több fontos bizottságnak, testületnek is tagja lett, és őt ismerve biztos vagyok abban, hogy megfelelően harcol majd a Fradi érdekeiért. Ahogy lesz egyre erősebb a Ferencváros, úgy lehet a mi vezetőink „befolyása” is egyre nagyobb.

(100% Fradi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső