Sándor József helyettesíti a beteg Bródi Sándort

Sándor József

Bródi Sándor súlyosan megbetegedett

Bródy Sándor, a Ferencváros új amatőr trénere lakásán rosszul lett. Állapota jelentősen javult, de egyelőre távol kell tartania magát minden izgalomtól. Az amatőrtréner-tisztséget egyelőre Sándor József, az FTC volt válogatott centerfedezete látja el.

(Népszava, 1937. március 25.)

A Ferencvárost úgylátszik még mindig kísérti a pechszéria, mely már évek óta oly hűséges kísérője az együttesnek. Különböző sérülések, a vezetőség egyes tagjait és a játékosokat fujtó betegségek, majd a váratlanul fellépő belső válságok gyengítették a csapat erejét. Az utóbbi időben úgylátszott, hogy megfordul a kocka és véget ér a balszerencsesorozat. A sérült játékosok felgyógyultak, a csapat »lelki válságát« is sikerült megszüntetni. Helyre állt a régi rend, a tradicionális ferencvárosi szellem és lelkesedés nyomta rá ismét bélyegét az együttesre, mely az utóbbi időben győzelmet győzelemre halmozott.

A csapat tréningvezetését rövid idő óta Bródi Sándor, a régi FTC legendáshírű centerhalfja látta el, amatőralapon. Nagy ambícióval és sok lelkesedéssel végezte munkáját. Megbízatása átmeneti jellegű volt, arra az időre vállalta csak a csapat sportbéli vezetését, míg a trénerkérdés véglegesen megoldódik.

A Ferencváros legutóbbi tréningjén hiába várták Bródi Sándort. Eleinte olyan hírek érkeztek az Üllői útra, hogy Bródi influenzás, ágyban kell maradnia és így a a tréning az ő részvétele nélkül folyt le. Később azután kiderült, hogy betegsége sokkal súlyosabb természetű, az egyik fővárosi szanatóriumba kellett szállítani, ahol előreláthatólag hosszabb ideig fogják kezelni. Mivel betegsége olyan természetű, hogy minden izgalmat kerülnie kell, előreláthatólag nem is veszi át főbbet a Ferencváros tréningvezetését.

A Ferencváros vezetősége megdöbbenéssel értesült Bródi Sándor váratlan megbetegedéséről. Mivel a csapat éppen most áll a legnehezebb feladatok megoldása előtt, sürgősen kellett dönteni az új tréner személye felől. Dr. Springer Ferenc elnök, Sándor Józsefet az FTC volt válogatott centerhalfját kérte fel e tisztség ellátására, aki amatőr alapon és átmenetileg vállalta is a megbízást. A péntek délutáni tréning már az ő irányitása mellett folyt.

(Pesti Napló, 1937. március 25.)

NS-19370325-01

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 11.24.18:00 FTC-ZTE (TV:M4sport)
Következik: 11.28.18:55 EL csoportkör FTC-Espanol (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST