Š esták szerződést bontott a Fradival

sestak-stanislav-2A Ferencváros labdarúgócsapata kedd este kölcsönös megegyezéssel szerződést bontott Stanislav Š estákkal. A harminchárom esztendős szlovák játékos tavaly nyáron igazolt a zöld-fehérekhez, és kilenc góllal járult hozzá a csapat bajnoki cí­méhez.
Ebben a szezonban nyolc találkozón egy gólpassz volt a mérlege. A franciaországi Európa-bajnokságot is megjárt hatvanhatszoros válogatott támadót kérdeztük.

Miért bontotta fel a szerződését?

Mí­g a tavalyi szezon álomszerű volt a Fradinál, a bajnokság mellett a Magyar Kupát is megnyertük, az új szezon eleje a vártnál lényegesen rosszabbul alakult számunkra. Miután a Bajnokok Ligája selejtezőjében az albán Partizani Tirana óriási meglepetésre tizenegyespárbajban kivert bennünket – sajnos, én is tizenegyest hibáztam –, nagyon ideges lett a légkör a klubnál. Az utóbbi időben Thomas Doll vezetőedző többször is élesen bí­rált, elmondta, hogy mivel csak öt légióst szerepeltethet a pontvadászatban, nincs szüksége rám. Pedig annak idején éppen ő hozott a klubhoz. Azt feleltem neki, ha nem kellek, elmegyek. Kedden este aztán megegyeztem a klubvezetőkkel a jövő nyárig szóló megállapodás felbontásáról.

A magyar lapok azt í­rták, azért kérte a szerződés felbontását, mert Szlovákiában aznap járt le az átigazolási időszak.

Ez nem igaz. Egyébként is, a megállapodás felbontása után már szabad játékos vagyok, tehát lelépő nélkül bármikor leigazolhatnak.

Hol folytatja a pályafutását?

Egyelőre fogalmam sincs. Még olyan friss minden. Jelenleg otthon vagyok Eperjesen a családommal, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Előfordulhat, hogy külföldre igazol?

Elég volt már a légióskodásból, Szlovákiában szeretnék focizni. Eredetileg úgy terveztem, hogy jövő júniusban mindenképpen hazatérek, úgy alakult, hogy ez pár hónappal korábban megtörtént.

Miként emlékszik a Fradiban eltöltött időszakra?

Az elmúlt szezon fantasztikus volt, mindent megnyertünk, amit Magyarországon lehetett, és nekem is jól ment a játék. Szép emlékekkel búcsúztam Budapesttől, bár az új idény nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna. A klubvezetők is korrektek voltak, nem haraggal váltunk el egymástól.

(Új Szó)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ