Szabó László

TFU_00000000_Fforf_ 03_008-6Urbancsik Gábor edző a SZAC-ból hozta magával a Fradiba. A meggyengült gárdában volt mit védeni … “B”-válogatottságig vitte, a Fradiban pedig félszázszor szerepelt. Sokszor nagyszerűen.

44 bajnoki mérkőzésén tízszer nem kapott gólt, de a szétzilált zöld (piros)-fehéreknek negatív rekordjai is voltak ezekben az években. Valószínűleg nem a Honvéd volt a kedvenc ellenfele. Négy mérkőzésen 21 gólt kapott Puskáséktól.

Az Üllői útról Rákoskeresztúrra távozott, ahol már mint középcsatár a kapusokat riogatta. A Bp. bajnokság I. osztályában gólkirály volt!

(Nagy Béla írásainak felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Hogy Szabó László (“hivatalos” nevén Szabó II László) miért ment el az 1953-as átigazolási idényben – örök rejtély marad. Mindenesetre a Népsport 1953 eleji számaiban visszatérő téma volt, hogy a Kinizsinek kapusgondjai vannak (azazhogy nem volt egy használható kapusa sem.) De aztán az időszak vége felé nagy sikernek könyvelhették el Vigh Zoltán leigazolását, majd az utolsó napon – a “legmagasabbrangú belföldi szentek”, azaz a legfelső állami sportvezetés (OTSB) kegyelméből leigazolhatták Gulyás Gézát. Ám ennek részleteit sem Béla, sem én nem tudtuk kibogozni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.17.19:30 FTC-Kaposvár (TV:M4sport.hu)
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST