Számos további „érdekességgel” szolgál az FTC edzőtábora

Nemzeti Sport

Miközben a Ferencváros továbbra is Belekben edzőtáborozik, a menedzsment egy hat-nyolc ezer férőhelyes stadion felépí­tését tervezi. A népligeti létesí­tményt csupán az Albert-stadion felújí­tása idején használná a klub. A zöld-fehérekkel kapcsolatban további „érdekességekről” is olvashatnak.

Hogy miért érdekes Csizmadia Csaba?

Czizmadia Csaba

Csupán azért, mert a tí­zenkétszeres válogatott védőt további két és fél éves szerződés köti a Ferencvároshoz, ám a legutóbbi, tizenöt(!) napos hí­r a hátvéddel kapcsolatban, hogy az FTC Zrt.-től kapott engedély birtokában más klubokkal is tárgyalhat, illetve időközben a vezetők hozzájárultak ahhoz is, hogy a hátvéd külön eddzen. Ha a védő nem kér engedélyt, szerződésszegést követ el.

Hogy miért szeretnénk megszólaltatni Maróti Bélát?

Maróti Béla

Csupán azért, mert a 32 esztendős védekező középpályás ugyancsak kikerült a Ferencváros keretéből, s bár nem tartozik a technikás labdarúgók közé, az ősszel a Détári Lajos által a hátvédsor jobb oldalára átvezényelt labdarúgó még a zöld-fehérekhez tartozik.

Meglehet, az őszi teljesí­tményük alapján nem számí­t rájuk a szakmai stáb, azért új információkkal is szolgálhatna a két játékos.

A klub kommunikációs osztálya szerint azonban számtalan érdekesség történik a Ferencvárosnál, ezzel a két futballistával egyelőre ne is foglalkozzunk.

A verbális cenzúra mellett továbbá figyelmünkbe ajánlották a klub hivatalos honlapját, amelyen minden érdekesség megtalálható. Ha nehezen is, de érthető, hogy a huszonegyedik század elején a trendi „kultúrához” tartozó, népszerűnek nevezett közösségi oldalon keresztül kommunikáljunk, ám a maholnap száztizenhárom esztendős, huszonnyolcszoros bajnok patinás egyesület esetében rettentően kevés. Mert az „érdekességek” – miszerint a Ferencváros naplementében edzett, továbbá két napja esik az eső Belekben, s ennek következtében a városnézés is bekerült a törökországi programba – sportszakmai értéke egyenlő a nullával.

Hovatovább hagyatkozhatunk a Digisport Reggeli Start cí­mű műsorára, ahol számtalan – valódi – érdekességet jelentett már be a Ferencváros vezetősége.

Korábban Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos kifejtette, hogy az Üllői úti létesí­tmény átépí­tése tí­zenkétmilliárd forintot emésztene fel, miközben a kormány a 2012-es költségvetésben hétről egymilliárdra csökkentette a fővárosi stadionok fejlesztésére elkülöní­tett pénzt. S bár egyelőre az sincs tisztázva, mikor kezdődne az Albert Flórián Stadion felújí­tása, miként az sem, hogy milyen anyagi forrásból fedeznék a beruházást, s valójában mennyibe kerülne, mindenesetre Orosz Pál egy új, lehetséges megoldást vázolt fel csütörtökön.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója a Digisport reggeli műsorában röviden kifejtette, költségkí­mélő megoldásként felvetődött a Népligetben felépí­tendő hat-nyolc ezer férőhelyes létesí­tmény, amelyben kizárólag az Albert-stadion munkálatai alatt játszaná mérkőzéseit a csapat. A terv bejelentésének napján lejátszotta második felkészülési mérkőzését a Belekben edzőtáborozó Ferencváros. Détári Lajos együttese 1-1-es döntetlent ért el az azeri U21-es válogatott ellen.

Tősér Norbert
Nemzeti Sport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső