Szamosy Antal

Szamosy Antal

Csendes, szerény, nem nyilatkozó típusú kapus volt. Éveken át védett a Fradiban, mégsem jelent meg róla egyetlen cikk sem!

Majdnem 100 bajnoki meccsen őrizte a ferencvárosi kaput és volt olyan tavaszi idénye – 1919-ben -, amikor az egész szezonban két (!) gólt kapott összesen!

Az 1918/19-es bajnoki idényben 727 percen át nem kapott gólt, amelyet Szűcs Lajos döntött meg 2004 tavaszán. (Szűcs kapuját 768 percen át nem tudták bevenni az ellenfelek.)

Kilencvenegy bajnoki meccse közül 46 alkalommal érintetlen maradt Szamosy kapuja!

csapatkep_1918

(Nagy Béla írásainak felhasználásával)

2 hozzászólás a(z) Szamosy Antal bejegyzéshez

  • Csatlakozom kispufihoz! Azért csodálatosak ezek az emlékezések, mert az ember azt hiszi, hogy “mindent tud”, “mindenkit” ismer a nagy Fradi-történelemben, aztán itt van, tessék. Szégyen vagy nem, nem jegyeztem meg eddig a nevét (persze, ha karrierje alatt sem írtak róla…), de ha valaki ilyen statisztikát produkált, megérdemli, hogy a neve fennmaradjon!

  • Amselig nem igazán maradt fenn “nagy” Fradi-kapus neve, pedig hát ezek az adatok több, mint árulkodóak. Isten nyugosztalja ezt a nagyszerű “ismeretlen” legendát, örökre megjegyeztem a nevét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.20. 19:30 PAFC-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
FACEBOOK:
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
HOST