Szilveszteri koccintás az épülő stadionban

20131231-kubatovA Fradi hagyományos szilveszteri koccintására az épülő új stadionunkban került sor. A helyszí­n megközelí­tése közben í­gy lehetőség volt bepillantani az épí­tkezés részleteibe. Az már most megállapí­tható, hogy gyönyörű, az ellenfelek számára félelmetes aréna lesz!

Az összejövetel szomorú eseménnyel kezdődött. Kubatov Gábor, az FTC elnöke, meghatódottan emlékezett meg az előző napon, hosszas, drámai küzdelem után elhunyt labdarúgónkról, Akeem Adamsről. Bár csak rövid ideig szerepelt nálunk, játékostársai, a szurkolók megkedvelték tehetsége, küzdeni tudása miatt. A jelenlevők egyperces némasággal tisztelegtek a fiatalon eltávozott játékosunk emléke előtt.

Kubatov Gábor évértékelő beszéde őszinte, tárgyilagos volt. Elismerte, hogy még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Ennek elsődleges oka az, hogy a gazdasági konszolidáció mellett még nem sikerült megvalósí­tani a működési konszolidációt. A stadionépí­tés és –bontás következtében a klub átköltözött a Népligetbe. Az ott végrehajtott eddigi infrastrukturális fejlesztések, átépí­tések, karbantartások és a jövőbeni fejlesztések következtében az egyesület működése, a napi munka az új stadion felépülése után is a Népligetben marad. Az új aréna az évi 40 mérkőzés mellett, a tervek szerint, 100-120 rendezvénynek ad majd helyszí­nt.

A működési konszolidációt segí­ti elő a kiépí­tett beléptető rendszer, amely átláthatóvá teszi a tényleges sportolói létszámot, számos információt ad a szakosztályok működéséről, a sportolók adatairól, tevékenységének értékeléséről, sérüléseiről, a pályák időbeosztásáról. Január 1-jétől egységes tagdí­jfizetési rendszert vezetnek be, a rászorulókat az Albert Alapí­tvány fogja segí­teni.

Kubatov Gábor a labdarúgó csapat szereplésével nem volt elégedett. Elmondta, hogy a Fradi elsődleges célja magyar játékosok foglalkoztatása, de erre egyelőre, figyelembe véve a nagyválogatott és az U21-es válogatott kudarcát, nincs lehetőség. Ezért kell fokozott gondot fordí­tani az utánpótlásképzésre, de ennek csak legfeljebb öt év múlva lehet eredménye. Addig külföldiekkel kell megoldani a problémát. Ebben segí­thet az új edző, Thomas Doll kapcsolatrendszere, a Raja Casablancaval, a Lazioval és a Kolozsvárral való együttműködés, de Orosz Pál nagy sportdiplomáciai sikere is, az, hogy tagja lett az Európai Klubok Szövetségének marketing- és kommunikációs bizottságának. Az NB I-es és az NB III-as csapat mellett szükség van egy NB II-es csapatra is, ezt a Soroksárral próbálják megvalósí­tani. Ez és a kilenc szatellit csapat szintén hozzájárulhat a tehetséges fiatalok Fradiba kerüléséhez.

Szó volt még az értékelő beszédben a bővülő Fradi termékcsaládról, a NIKE-val kötött nagyon előnyös 10 éves szerződésről, a Fradi-honlap és a –facebook nagy látogatottságáról, a szí­nvonalas Zöld és fehér magazinról.

Végezetül Kubatov Gábor elnök békés, boldog új évet kí­vánt a Fradi-család minden tagjának.

A pezsgős koccintás után a résztvevők átvonultak a látogató központ elé, ahol gyertyagyújtással emlékeztek meg Akeem Adamsről.

(ftcbarátikör.hu, SzB, 2013. december 31.)

4 hozzászólás a(z) Szilveszteri koccintás az épülő stadionban bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső