Távozik a Fotex Rt., érkezik a Celladam

Hétfőn 15 órakor összeült a Ferencvárosi Torna Club elnöksége, mely zárt ülést tartott az FTC Rt. jövőjét illetően. Az elnökségi ülést követően Furulyás János, az FTC elnöke a következőkről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

– Az elnökség egyhangúlag elfogadta azt az előterjesztést, mely a Fotex Rt. kivonulásával kapcsolatos, illetve az FTC Rt. jövőjéről hivatott rendelkezni. Mindezek alapján elmondhatom, hogy a holnapi küldöttgyűlésnek két napirendi pontja lesz.

  • Az első napirendi pont a Fotex Rt-vel aláírt, és a tulajdonosváltásról szóló dokumentum ismertetése és jóváhagyása lesz.
  • A másik napirendi pont egy új szponzorral kötendő, már aláírt szerződés ismertetése és jóváhagyása.

Elöljáróban annyit mondhatok, hogy a Fotex Rt. kivonul és részvényeit visszaadja a Ferencvárosi Torna Clubnak. A Fotex Rt. által eddig kifizetett 1 milliárd 850 millió forint ellenértékeként a Fotex Rt. megkapja az úgynevezett Részleges Kereskedelmi Jogokat. Mindez azt jelenti, hogy amit a Fotex Rt. létrehozott, azaz a Fradi TV-t, a 100% Fradit, az FTC.hu-t, a Fradi sört, a Fradi whiskyt, és egyéb bevezetésre váró termékeket a továbbiakban is az eddigi többségi tulajdonos üzemelteti, illetve bocsátja ki majd. A Fotex Rt. egyébként a jövőben támogatói kapcsolatban marad a Ferencvárossal, hiszen három éven keresztül, éves szinten 100 millió forinttal támogatja majd a Ferencvárost.

A Fotex Rt. kivonulásával egy időben az FTC egy olyan cégcsoporttal kíván szponzori szerződést kötni, amely eddig a futballban nem volt jelen. A cégcsoport vezetője cégei nyereségéből, illetve saját vagyonából támogatja majd a klubot. Az új szponzor három éven át jelentős összegekkel kíván támogatni, és utána tulajdonrészt szeretne vásárolni az FTC Rt-ben. A szponzor által juttatandó éves összeg nagyságrendje csak a holnapi küldöttgyűlés után lesz nyilvános.

(2003.11.24 – ftc.hu)

A Ferencvárosi Torna Club kedden délelőtt megtartott rendkívüli közgyűlése áldását adta a Fotex Rt. és az FTC között megköttetett szerződésre, melynek értelmében a Fotex Rt. tulajdonosként kivonul a ferencvárosi labdarúgásból.  A Fotex Rt. pusztán két darab ezer forint értékű részvényt tart meg, illetve az általa az elmúlt években kifizetett 1 milliárd 850 millió forint fejében megtartja az úgynevezett Részleges Kereskedelmi jogokat. (Fradi TV, 100 % Fradi, FTC.hu, Fradi sör, Fradi Whisky, illetve egyéb bevezetésre váró termékek). A Fotex Rt. ezen felül három éven keresztül évi 100 millió forintos összeggel támogatja a Ferencvárost, melynek fejében a reklámfelületek 10 százalékára tart igényt.

A közgyűlés egy ellenszavazattal elfogadta a fentiekről rendelkező szerződést. Második napirendi pontként egy új támogató, a Celladam cégcsoport és az FTC között létrejött szerződésről szavazott a közgyűlés. A szerződés értelmében a Kovács Ádám feltaláló nevével fémjelzett cégcsoport három éven keresztül évi 400 millió forintos támogatást nyújt a Ferencvárosi Torna Clubnak, majd azt követően még 300 millió forint kifizetése révén az FTC Rt. tulajdonosává válik. A cégcsoport révén a Ferencvárosi Torna Club a közeljövőben 120 millió forintos tőkeemelést hajt végre az FTC Rt-ben, majd 2004 első három hónapjában 60-60 millió forintos tőkeemelést hajt végre havonta. Ezen kívül a Celladam cégcsoport vállalja, hogy három éven át, éves szinten 200 millió forinttal kiegészíti az FTC Rt. költségvetését, amennyiben az Rt. veszteséget termel. Az FTC Rt. igazgatósága 15 napon belül alakul majd meg, melybe 2-2 tagot delegál a Ferencváros illetve a Celladam cégcsoport, és elképzelhető, hogy a nagyobb támogatók is az elnökség tagságát képezik majd egy-egy fővel.

(2003.11.25. – ftc.hu)

Az FTC RT. szeretné tájékoztatni a közvéleményt, hogy társaságunk a Fotex Rt. kivonulását, és az úgynevezett Részleges Kereskedelmi Jogok Fotex Rt. által történő megvásárlását követően is birtokában van mindazoknak a kereskedelmi jogoknak, melyekből a labdarúgó vállalkozások az általános nemzetközi gyakorlatban bevételt generálnak.

Így a Fotex Rt. csak azon jogok felett rendelkezik, melyek a labdarúgó vállalkozások piacán nem számítanak általánosnak. (pl. sajtótermékek, élelmiszeripari termékek) Az FTC Rt. ezzel szemben továbbra is rendelkezik mindazon hazai mérkőzések közvetítési jogával, melyeket az MLSZ, vagy az MLL már korábban centralizált, továbbá a nemzetközi kupamérkőzések (UEFA Kupa, Bajnokok Ligája) vagyonértékű jogaival. Továbbra is az FTC Rt. birtokában van minden olyan, az általános nemzetközi gyakorlatnak megfelelő jog, melyekből a piacvezető európai labdarúgó vállalkozások többnyire árbevételhez jutnak. Ebbe a körbe sorolható például a mez, zászló, sál, sportruházat, játék, és minden egyéb klasszikus ajándéktárgy értékesítésének lehetősége, melynek joga továbbra is társaságunkat illeti meg.

(2003.11.26. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.01.17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST