Tehetségekre vadászik a Ferencváros

A nyári bronzérem után egyértel­műen csalódás a Ferencváros őszi szereplése az NB I.-ben. A csapatnál edzőváltás is volt, és Détári Lajos a kieső helyről végül a kilencedikre vitte fel a csapatot, ami nem rossz. Az viszont nagy csalódás volt az Üllői úton, hogy a Magyar Kupában a Békéscsaba a hét végén kiejtette a Fradit.

-– Nagy a csalódottság az elbukott Magyar Kupa-nyolcaddöntő miatt?

-– Természetesen. Katasztrofális volt a játékvezetés, de az az igazság, hogy ezt mi szúrtuk el. Egygólos vezetésünk után ki kellett volna használni a helyzeteket. Utólag persze már felesleges ezen rágódni, mennünk kell tovább.

-– A szezon közben vette át a csapatot, hogyan értékeli ezt az őszt?

-– Elégedett lennék, ha ez a kupabúcsú nem csúszott volna be. A többi eredményért semmiképp sem kell szégyenkeznünk. Megnyertünk két rangadót az Újpest és a Diósgyőr ellen, és kezd kialakulni az a játék, amit minden meccsen látni szeretnék. Persze továbbra is azt mondom, egy percre sem engedhetünk ki. Hajtani kell a mérkőzéseken, végig, minden percben, ezt értékelik igazán a szurkolók.

-– Kialakult egy kezdő tizenegy, de mintha vékonyka lenne a keret.

-– Igazolnunk kell, ez nem vitás. Elsősorban nem sztárokra gondolok, hanem fiatal tehetségekre. Kutatjuk a vidéket, az egész országot, és már több olyan játékost felfedeztünk, akik egy-két éven belül meghatározó futballistákká fejlődhetnek. Tavaszra ki kell alakí­tani egy olyan tizennyolcas keretet, amelyre rábí­zhatom magam. Ha a meccs hevében ránézek a kispadon ülő játékosokra, akkor látni akarom, hogy kitől mit várhatok.

-– Lesznek olyanok is, akiknek megköszönik a munkát?

-– Óhatatlanul fel kell szabadí­tani helyeket, hogyha igazolni szeretnénk. Neveket ne várjon tőlem, hiszen először velük kell ezt megbeszélnem személyesen. Semmiképpen sem akarom, hogy az újságból tudják meg.

-– Külföldről is érkezhet erősí­tés?

-– Nem akarom belehajszolni a vezetőséget abba, hogy zsákbamacskát vegyenek. Egy összevágott film vagy nyolc-tí­z napos próbajáték alapján nem akarok igazolni senkit sem.

-– Január elején kezdik meg a felkészülést. Hallani lehet egy amerikai meghí­vásáról is.

-– Igen, úgy tudom, jó irányban haladnak a megbeszélések. Személy szerint én nagyon örülnék egy tengerentúli túrának, hiszen jó talajon, jó ellenfelek ellen készülhetnénk. Ennél nincs ideálisabb megoldás.

-– Most kilencedik a csapat. Hova érhet a bajnokság végén?

-– Bí­zom benne, hogy feljebb, de helyezést most ne várjon tőlem. Ha a hatvannapos alapozást végig tudjuk csinálni, akkor biztos vagyok benne, hogy megindulunk felfelé. Azt hiszem, ezt a szurkolók is tapasztalni és értékelni fogják.

(Magyar Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ