Új football-egylet a fővárosban

sv-18990416A ferenczvárosi ifjak körében mozgalom indult meg football-egylet alakítása iránt. Az alakuló gyűlést f. hó 15-én este tartják az üllői-úti Gutgesell vendéglőben.

*

A „Ferenczvárosi Torna-Club” folyó hó 15-én tartotta alakuló gyűlését. Roppant nagy érdeklődés mutatkozott a szép eszméért s ez nagyobb mérvben, leginkább az alakuló gyűlésen nyilvánult. Vajda Károly dohánygyári igazgató mint korelnök rövid szavakkal ecsetelte, hogy a Ferenczváros már rég szükségét érzi egy oly egyletnek, mely a nemesebb sportokat kultiválja. Majd átadja a szót Weisz Istvánnak, ki lendületes szavak kíséretében fejti ki a megalakulandó uj egyesület czélját s kéri a jelenlevőket, hogy minél többen lépjenek be az egyesületbe s barátjaik s ismerőseik körében minél nagyobb propagandát fejtsenek ki a czél érdekében. Majd az ideiglenes tisztikart választotta meg az alakuló gyűlés.

Weisz István titkár, Békés Gyula pénztáros, Varsányi Gusztáv jegyző, Gabrovicz Kornél ellenőr és Malaky János athletikai művezető. Ezután a választmányi tagok megválasztása következett: Bárdy István, Barna Antal, Coray Ferencz, Friedmann Simon, Gráf József, Gabrovicz Kornél, Eller Ferencz, dr. Hecht Ernő, Jenny József, Kurfürst Miksa, Liskovetz Imre, Hirsch István, Hindy Kálmán, Máté János, Pohl Ferencz, Porzsolt Jenő, dr. Springer Ferencz, Sperl Flóris, Scheibl Károly, Schreil János, Schön Rezső, Szeletzky E. Lajos, Tolnay Lajos, dr. Tatár János, Vajda Károly, Vándory József, Zsillagh Dezső.

Ezután az alakuló gyűlés még egy alapszabály-készitő bizottságot választott meg.

Az újonnan alakult torna-egyesület máris nagy sikert ért el az által, hogy a Ferenczvárosi polgári kör kilátásba helyezte, hogy összes helyiségeit díjtalanul átengedi a torna-klub tagjainak, a hol egy nagy kerthelyiség tornaszerekkel, tekepálya, nagy társalgó- és olvasó-, valamint biliárd-szoba áll rendelkezésre.

A nagy alakuló közgyűlést valószínűleg május első hetében tartják meg az alakítók a Ferenczvárosi polgári kör dísztermében.

(Sport-Világ)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.01.17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST