Üllői úti kapufák

vandor_kalman-ulloi_uti_kapufak

A címben szereplő „Üllői úti kapufáktól indult el Sárosi György dr., az egykori csodacsatár tündöklő pályafutása egészen az 1938-as párizsi világbajnokság döntőjéig és – mondhatjuk – a világhírig.

Mert Sárosi György – vagy ahogy a lelkes szurkolók biztatták: a „Gyurka, Gyurka!” – egyike volt a világ legjobb futballcsatárainak. Hatvanegyszer öltötte magára a válogatott címeres mezt, és ő volt a magyar csapat kapitánya a fél évszázaddal ezelőtti világbajnoki döntőn is.

Sárosi egy nagyszerű futballtörténeti korszak főszereplőjeként és egyben tanújaként idézi az egykori drámai futballcsaták hiteles történetét és kevéssé ismert „kulisszatitkait”.

Az ünnepelt gólkirály azonban minden zajos sikere ellenére megmaradt józan, szerény, igazi sportembernek. Ezért nem engedte meg eddig, hogy kivételes sportpályafutását, példamutató életét könyvben is megörökítsék.

Most azonban az 1938. június 19-i párizsi döntő ötvenedik évfordulója alkalmából végre igent mondott.

A jelenleg Genovában élő nagy játékos és elismert edző szavait Vándor Kálmán, több nagy sikerű futballkönyv szerzője, avatott tollal és krónikási hűséggel örökítette meg az emlékezni tudó és a „régi dicsőségünkre” kíváncsi szurkoló-olvasók örömére.

Szerző: Vándor Kálmán
Kiadta: KOSSUTH KÖNYVKIADÓ – 1988

A Ferencváros dicső múltjához méltóan, az „TempóFradi könyvespolcáról” először Sárosi György doktorról írt könyvet emeltük le és nyújtsuk át olvasóinknak. A fenti rövid ismertető közlésével – mellyel a kiadó ajánlotta az olvasók figyelmébe Vándor Kálmán könyvét – szeretnénk felkelti az érdeklődést a Ferencváros egyik legnagyobb egyéniségéről szóló könyvről.

(tempofradi.hu szerkesztősége)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST