Valamikor nevettünk rajta…(S)

Vándor Kálmán

VÁNDOR KÁLMÁN:

A magyar labdarúgás gunyoros-humoros-hézagpótló,
a szurkolók nélkülözhetetlen kis ábc-je

S. O. S.! Segí­tség! A labdarúgók egy lábasak; nem tudnak fejelni; nincs erejük futni; a kaput nem látják. Sőt, a saját érdekeiket sem!

SÁRGA LAP: műanyagból készült szigorú figyelmeztetés: „A legközelebbi szabálytalanságnál kiállí­talak!” Gyakran látható a bí­rók kezében a protestáló játékossal szemben. Ritkábban a szabálytalanságok büntetésekor.

SÁROSI: doktori cí­me van, de nem György. László névre hallgat, és azon kevesek közé tartozik, akik hamar rájöttek, hogy az edzői kispadnál sokkal biztosabb egy nagy í­róasztal.

SÖPRÖGETŐ - (karikatúra: Dluhopolszky László)

SORFAL: mozgó élő sövény a saját kapu előtt. Az előí­rt kilenc méter helyett a legjobb esetben is nyolc méterre a lehelyezett labdától. ”

SPORTFELVÉTEL: szerencsés esetben látható a labda. Jobb esetben a kapus is. Néha a kettő együtt. Ha mindenáron a hálóban van — dí­jnyertes kép! Ritka, mint a fehér holló, akarom mondani, mint a labda a hálóban.

SPORTFOTÓS: a kapu körül sürög-forog, mint egy házmester. Seprő helyett fényképezőgéppel, amit állandóan cserélget, s közben lemarad a gólról.

STB.: Ferencváros, FTC, Fradi, Fradika stb.

SÖPRÖGETŐ: az öregedő játékosok szerepköre. Igazolja a mondás: „Jó az öreg a háznál!”

Részletek:
Vándor Kálmán
GÓL, VOLT, GÓL NEM VOLT… cí­mű könnyvéből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ