Valamikor nevettünk rajta…(S)

Vándor Kálmán

VÁNDOR KÁLMÁN:

A magyar labdarúgás gunyoros-humoros-hézagpótló,
a szurkolók nélkülözhetetlen kis ábc-je

S. O. S.! Segítség! A labdarúgók egy lábasak; nem tudnak fejelni; nincs erejük futni; a kaput nem látják. Sőt, a saját érdekeiket sem!

SÁRGA LAP: műanyagból készült szigorú figyelmeztetés: „A legközelebbi szabálytalanságnál kiállítalak!” Gyakran látható a bírók kezében a protestáló játékossal szemben. Ritkábban a szabálytalanságok büntetésekor.

SÁROSI: doktori címe van, de nem György. László névre hallgat, és azon kevesek közé tartozik, akik hamar rájöttek, hogy az edzői kispadnál sokkal biztosabb egy nagy íróasztal.

SÖPRÖGETŐ - (karikatúra: Dluhopolszky László)

SORFAL: mozgó élő sövény a saját kapu előtt. Az előírt kilenc méter helyett a legjobb esetben is nyolc méterre a lehelyezett labdától. ”

SPORTFELVÉTEL: szerencsés esetben látható a labda. Jobb esetben a kapus is. Néha a kettő együtt. Ha mindenáron a hálóban van — díjnyertes kép! Ritka, mint a fehér holló, akarom mondani, mint a labda a hálóban.

SPORTFOTÓS: a kapu körül sürög-forog, mint egy házmester. Seprő helyett fényképezőgéppel, amit állandóan cserélget, s közben lemarad a gólról.

STB.: Ferencváros, FTC, Fradi, Fradika stb.

SÖPRÖGETŐ: az öregedő játékosok szerepköre. Igazolja a mondás: „Jó az öreg a háznál!”

Részletek:
Vándor Kálmán
GÓL, VOLT, GÓL NEM VOLT… című könnyvéből

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST