Változások az utánpótlásban

A Ferencvárosi Torna Club és a FOTEX Rt. között létrejött megállapodás értelmében az már korábban eldőlt, hogy az utánpótlás labdarúgó szakosztályt a jövőben az FTC Rt. működteti. Mindez 2003. július elsejétől valósulhat meg az FTC Rt. által irányított, új utánpótlás fejlesztési program keretében.

A fejlesztés hátterében az áll, hogy az FTC Rt. elengedhetetlenül szükségesnek tartja, hogy az FTC utánpótlás labdarúgó csapatai a Ferencváros hírnevéhez méltó módon, magas színvonalon és eredményesen működjenek.

Az elmúlt 10 évben sok hátráltató tényező, valamint objektív és szubjektív okok miatt az utánpótlás edzők erőfeszítései ellenére a Ferencváros utánpótlás csapataiból a korábban megszokottnál és az elvártnál kevesebb korosztályos válogatott játékos került ki, valamint az első osztályú felnőtt csapathoz is kevés saját nevelésű játékos került. Ezen a tendencián szeretne mindenképpen változtatni az FTC Rt. vezetése, mely többek közt a minőségi utánpótlás nevelésben látja a felnőtt csapat jövőbeni sikereinek zálogát.

Az FTC Rt. álláspontja szerint a bekövetkező változásnak valamennyi érintett érdekét figyelembe véve kell történnie, vagyis az utánpótlás csapatok átvétele alkalmával biztosítani kell a folytonosságot, ezért a szakmai stábban, az alkalmazottak tekintetében, és a játékosállományban csak a fejlesztés nélkül amúgy is bekövetkezendő átalakítások történnek majd meg.

Az FTC Rt. a 6 – 14 éves korosztályok irányítására ifj. Albert Flóriánt kérte fel. Az ő feladata lesz az említett korosztályok szakmai stábjának kialakítása, valamint a jövő évi költségvetés és szakmai program előkészítése, végrehajtása.

A 15 –- 19 éves korosztályú utánpótlás csapatokat az FTC Rt. többségi tulajdonával megalapítandó FTC Utánpótlás Kft. működteti majd, az MKB Euroleasing Rt.-vel együtt.

Az MKB Euroleasing Rt. eddigi szakmai eredményei azt bizonyítják, hogy segítségükkel szervezettebbé, gazdaságilag és szakmailag is megalapozottabbá lehet tenni az adott korosztályokban folyó munkát, lehetőség lesz további anyagi források bevonására és a korosztályos csapatok 2-3 kiemelkedő képességű ifjú labdarúgóval történő megerősítésére.

Az FTC Utánpótlás Kft. vezetői Szabó Gábor és Herczeg Vince lesznek. Az U15 – 19 éves korosztályok szakmai munkája az ő iránymutatásaikkal kerül majd végrehajtásra. A teljes utánpótlás technikai vezetője, az egyben edzőként is tovább dolgozó Telek András lesz.

(2003.05.23 – ftc.hu)

Az új idényben részben megváltozik a majd ferencvárosi utánpótlás nevelés rendszere, hiszen az ezen a téren zajló munka minőségi javítása, és a szükséges anyagi források megteremtésének érdekében az FTC Rt. három korosztály finanszírozását és irányítását – a korábbi megállapodásnak megfelelően – átveszi az egyesülettől.

Mindez azt jelenti, hogy a jövőben az U-19, U-17, és az U-15 éves korosztályt (azaz az Ifi A, az Ifi B, és a Serdülő I. csapatát) ezentúl az FTC Rt. iránymutatásai szerint egy külön erre a célra létrehozott Kft. menedzseli. E három korosztály esetében a szakmai munka irányítására, és a gazdasági háttér megteremtésére sikerült megnyerni a Ferencvárost évtizedek óta támogató Magyar Külkereskedelmi Bank Rt által létrehozott, illetve az utánpótlás nevelés területén korábban több klubnál is komoly sikereket elérő Euroleasing Rt-t. A célok szerint így tovább javulhat az az elvárható teljesítmény, hogy több saját nevelésű játékossal erősödhessen az első csapat kerete.

Az U-15-ös korosztálynál fiatalabb hat korosztály menedzselése továbbra is az FTC irányítása alatt zajlik, és az FTC Rt. kifejezett kérésének megfelelően ifj. Albert Flórián továbbra is kulcsszerepet tölt majd be az utánpótlás nevelés területén, és az alsóbb korosztályokra koncentrálva folytatja azt a tervszerű munkát, melyet Telek Andrással karöltve kezdett meg az elmúlt időszakban.

(2003.05.19. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST