Zöld-fehér legendák arcképcsarnoka: Császár

A Ferencváros labdarúgás legendás játékosa, Albert Flórián ma ünnepli 70. születésnapját. A „Császár”, a „Flóri”, az „Aranylábú” – mind olyan kedves becenév amit csak a legnagyobbak érdemelhetnek ki. Sajnos élőben csak egyszer láttam játszani, azt is 1974-ben, a búcsúmérkőzésén. Bár rengeteg újságcikk áll rendelkezésünkre a pályafutásáról és mivel naponta foglalkozom a Fradi történetével, ismerem is a legfontosabb állomásokat, de egy születésnapi köszöntőnek többnek kell lennie, mint egyszerű „adatszolgáltatás”. Ezért nem is vállalkozhatok rá, hiszen még nagyon sokan élnek olyanok, akik végig tudták kísérni a Császár legendás pályafutását, személyesen látták varázslatos cseleit, pompás góljait.

Szerkesztőségünk ezért fordult inkább a képek varázslatos világa felé. A képek némán mesélnek ugyan, de megmutatják azt a legendás pályafutást, mely végigkísérte Albert Flórián pályafutását. Néhány perc erejéig adjuk át magunkat ennek az élménynek, a senkihez sem hasonlítható mozdulatoknak melyeket a képek tökéletesen visszaadnak. Akinek saját élménye is van, egy-két pillanatra a szemét is behunyhatja és felidézheti azokat a mozdulatokat és gólokat, melyek örökké a Ferencvárosi legendák birodalmába repítette Albert Flóriánt, a Császárt.

A TempóFradi Szerkesztősége boldog születésnapot kíván a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdásának, Albert Flóriánnak a 70. születésnapja alkalmából. Isten éltessen!

Get the Flash Player to see this content.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Aranylabda: 50 éve Albert Flórián volt a világ legjobbja
Hírfolyam
OLDALAK
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FACEBOOK:
HOST
FOTELSZURKOLÓ