1901.IV.13. FTC – Servette 4:4

A Servette F. C. (Genéve) és Ferenczvárosi Torna-Club 4:4 eldöntetlen.

1901. április 13., 16:00, Soroksári út, FTC – Servette 4:4 (4:1)
vezette: Ordódy Béla (BTC)
FTC: Procskó – ?, Gabrovitz – ?, ?, Fekete – ?, Malaky M., Pokorny, Kovács, Borbás
Servette: Matthey – Engelke, Iweins – Vriszis, Dégerine, Holt – Garrone, Ferrers, Davies, Bowring, Forgan
Gól: Malaky M., Kovács, Gabrovitz, Pokorny illetve ?
Jók: Borbás, Schwartz, Kovács, Gabrovitz, Procskó

Svájc Magyarország ellen. Szombaton, április 13-án délután 4 órakor a svájci Servette reprezentatí­v csapat mérkőzik a Ferencvárosi Tornaklub csapatával a Külső Soroksári-ut 57. sz. alatti pályán. A Servette-nek ez lesz első magyarországi szereplése s valószí­nűleg győzelemmel fog végződni, mert a Servette a kontinens legelső csapatai közé tartozik; de erős ellenfele lesz a ferencvárosiak csapata is, mert ez az utóbbi időben folytonos, erős traininget végzett s különösen csatársora nagyot haladt. Sportkörök nagy érdeklődéssel várják, miként fogja helyét megállani e törekvő magyar csoport. A svájci csapat összeállí­tása a következő lesz: Matthey, Engelke, Iweins, Vriszis, Dégerine, Holt, Garrone, Ferrers, Davies, Bowring, Forgan.

(Pesti Napló, Budapesti Hí­rlap)

Budapest, április 13.

E mérkőzés a Ferenczvárosi pályán folyt le szeles időben. Közönség nem valami nagy számban jelent meg, részben a délelőtti folytonos eső, főleg pedig az aznapi Surrey match miatt; azok azonban, a kik végig nézték e mérkőzést, igazi sportélvezetben részesültek, mert a két csapat változatos, érdekes és főként finom fair játékot produkált.

A helyválasztás joga a Ferenczvárosi T. C.-nak jut, í­gy a Servette kezdi a játékot szél ellen. A labda majd az egyik, majd a másik területen van, mí­g végre 10 percznyi játék után Pokorny a Servette kapujához viszi, de a kapus kiüti, Malaky M. azonban védhetlenül belövi. E goalt a Servette csakhamar visszaadja. A Ferenczvárosiak ezután több támadást intéznek a svájczi kapu ellen, mi közben Kovács megcsinálja a második goalt, majd egy hatalmas rúgással Gabrovitz a harmadikat, a félidő befejezése előtt pedig Pokorny a negyediket. Az első félidő tehát 4:1 eredménynyel végződik a Ferenczvárosi Torna-Club javára.

A második félidő még erősebb szélben folyik le, közben ki-kisüt a nap is, í­gy tehát a Ferenczvárosiak helyzete nehezebb lett, ezen felül a Servette fokozott erővel és igyekezettel játszott, hogy behozza a 3 goal különbséget. Középső csatárjuk két í­zben is keresztül tör a hátvédeken és védhetlenül viszi be a labdát a magyarok kapujába. A Ferenczvárosi csatársor is szép kombináczióval viszi többször a svájczi kapu elé a labdát, de a lövéseket Matthye kapus nagy ügyességgel védi ki. Egy í­zben Kovács elkerülve a Servette backjét, már már a kapuba ér a labdával, miközben a másik back, a villámgyors Iweis eléje kerül és a biztosnak látszó goalt meghiúsí­tja. A mérkőzés a vége felé közeledik és úgy látszik, hogy a Servette nem lesz már képes megcsinálni a kiegyenlí­tő negyedik goalt, mikor a 11-es vonal mellől szabadrúgást nyernek a svájcziak és a Dégerine által a kapu elé lőtt labdát védhetlenül lökik fejjel a kapuba. Ez lett a Servette negyedik és utolsó goalja, í­gy a match 4:4 eredménynyel eldöntetlenül fejeződött be.

Ez az eredmény valóban meglepő és nagyon hí­zelgő a Ferenczvárosi T. C. jó formában levő csapatjára, mert hogy a Servette igazán jó csapat, azt megmutatta másnap és harmadnap, mikor a B. T. C. és M. U. E. csapatát képes volt megverni. Főerősségük nagy gyorsaságukban és egyikmásik játékosuk kitűnő dribling játékában és a biztos goal lövésekben rejlik.

Biró: Ordódy Béla (B. T. C.) volt.

(Sport-Világ)

A genfi Servette-football csapat szintén ma délután kezdette meg budapesti szereplését a külső soroksári-uti versenypályán. A Ferencvárosi Torna Klub volt ellenfele a svájciaknak. A magyar fiuk derekasan állták meg helyüket, bár a genfiek játéka tökéletesebb volt, mint a magyaroké. Különösen összejátszásukkal, tűntek ki, mig a magyarok a rendkí­vül heves támadásban, a melyről a ferencvárosiak kitűnő csatázósora hires. Alig tiz percnyi játék után a magyarok kevesen támadnak, a minek eredménye lett az első goal. De alig állnak ismét fel s kezdik a játékot, a genfiek csatázósora lerohan a magyar kapuhoz s a kiegyenlí­tő goalt megszerzi. Ezután a magyarok heves támadásaikkal, a második, a harmadik, majd a negyedik goalt rúgják a genfiek kapujába. A magyaroknak nagy előnyükre volt az első félidőben a nagy szél, mig a második félidőben a szél ellen játszottak s ezért folyton a genfiek támadnak és állandóan a magyarok kapuja előtt folyik a játék. Meg is szerzik a genfiek a második, a harmadik kiegyenlí­tő goalt, majd egy szabad rúgás folytán a negyediket. A végső eredmény tehát 4:4 ellen. Megjegyezzük, hogy a genfiek csak tiz emberrel játszottak, mert Forgan, bal szélső csatázójuk mindjárt megérkezésük után megbetegedett és kórházba kellett szállí­tani. A ferencvárosiak csapatában a legjobban játszott Borbás Gáspár továbbá Schwartz és Kovács csatázó, Gabrovic hátvédő és Procskó kapuvédő. Versenybí­ró Ordódy (B. T. K.) volt.

(Budapesti Hí­rlap)

A genfi Servette football-csapat ma mutatkozott be Budapesten, a Ferencvárosi Torna-klubbal való mérkőzése alkalmával. A mérkőzés a soroksári-uti pályán folyt le, ahova a rossz idő miatt csak kevés számú közönség ment ki. A pálya is nagyon felázott, a kellemetlen idő is befolyásolta a verseny lefolyását, következésképpen az eredményt is. Az első félidő a F. T.-k.-nak kedvezett, akik négy goalt löktek a Servette egy goalja ellenében. A második félidőben azonban fordult a kocka és a Servette került felül. Kevés idő után három goalt csinált, mialatt a magyarok egyet sem bí­rtak rúgni, úgy hogy a végső eredmény 4:4 volt

(Pesti Napló)

Ma délután négy órakor a csömöri-uti versenypályán a Magyar Úszó- Egyesület mérkőzött a Servette Football-Klub válogatott csapatával. Az eredmény az első félidőben egy goal zérus ellen, a második félidőben öt goal zérus ellen a genfiek javára. Végső eredmény 6:0 a genfi Servette Football-Klub javára. A szép számú közönség a verseny után percekig éljenezte a Ferencvárosi Torna-Klub kitűnő csapatát, a melynek legénysége tudvalevőleg a legszebb eredményt érte el a genfiekkel szemben, beadva nekik négy goalt négy ellen. Ilyenformán most a ferencvárosi és a műegyetemi a legjobb magyar csapat.

(Budapesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső