1901.IV.21. FTC – MUE 3:5

Magyar Úszó-Egyesület I. 5:3 győz Ferenczvárosi Torna-Club I. ellen.
M. U. E. II. 3:1 győz F. T. C. II. ellen.

1901. április 21., 16:00, Soroksári út, FTC — MUE 3:5 (2:0)
vezette: Ordódy Béla (BTC)
FTC: ? – Borbás, Pokorny, ?
MUE: ? – Relle, Friedmann, Halmay, Vidor
Gól:  ?, Pokorny, ? illetve Relle (2), Friedmann (2), Halmay

D. u. 2 órakor a Ferenczvárosi T. C. és a  M. U. E. II-ik csapatai mérkőznek a ferenczvárosi pályán, d. u. 4 órakor pedig nevezett egylet első csapatai ugyanott fognak küzdeni az I-ső osztályú csapatok bajnokságáért. Az első csapatok mérkőzése nagyon nyí­ltnak látszik a ferenczvárosiak legutóbb mutatott kitűnő formája után í­télve, mert a M. U. E. viszont nélkülözni kénytelen két jó játékosát: Rayt és Gilbyt, mert előbbi még nem kapott engedélyt a szövetségi tanácstól, hogy a bajnoki küzdelmekben a M. U. E. csapatában játszhasson, utóbbi pedig a bajnokságért a M. F. C.-bal játszik.

*

Budapest, április 21.

Az érdekesnek í­gérkező küzdelem a borús idő daczára szépszámú közönséget vonzott a ferenczvárosi pályára. Az első csapatok mérkőzése az I-ső osztályú bajnokságért folyt és mindkét egylet lehető legjobb csapatát állí­totta ki a küzdtérre.

Az első félidő elején inkább a Ferenczvárosiak támadnak és rövid idővel kezdet után a M. U. E. hátvédeinek tétovázó játéka alkalmat nyújt a Ferenczvárosiaknak a vezető goal megszerzésére. Újabb felállás után megint a F. T. C. támad és a Borbás által szépen centerezett labdát Pokorny védhetlenül lövi a M. U. E. kapujába. Ezután a M. U. E. fokozott erővel támad, a Ferenczvárosiak azonban résen állanak és nemcsak sikerrel védenek, hanem több í­zben veszélyesen támadnak is. Közben véget ért az első félidő 2:0 aránynyal a F. T. C. javára.

A második félidőben a M. U. E. gyors tempóval támad és alig három percznyi játék után Relle a labdával a F. T. C. kapujába szalad. Ezen goal megkapásában nagy része van a Ferenczvárosiak kapusa határozatlanságának. Felállás után a M. U. E. megint támad és hamarosan Relle útján másodszor is berepül a labda a ferenczvárosi kapuba. A M. U E. újból támad és folytatólagos támadásai eredménye a harmadik goal, melyet Friedmann szerzett meg csapatának.

A vezető goal megszerzése után a M. U. E. csapata alábbhagy a gyors tempóval és meglehetős kényelmesen játszik, a mi alkalmat nyújt támadásra a Ferenczvárosiaknak, a kik pillanatig sem késlekednek azt kihasználni és csakhamar veszélyben forog a M. U. E. kapuja. A kapuvéd kétszer gyönyörűen véd, az egyik védés azonban a kapuban történvén, a biró megadja a goalt. A játék vége felé közeledik, a M. U. E. csatárai összeszedik magukat és szép kombináczióval támadnak. Az okos játék hamarosan meg is hozza gyümölcsét és a kapu előtt folytatott remek passzjáték után Friedmann lövi a negyedik goalt. Felállás után M. U. E. erélyesen támad és Halmay keresztül dribblizvén az ellenfél védelmén, mintegy 20 méterről élesen lövi a labdát a kapuba, megszerezvén ezzel az ötödik goalt csapatának.

Biró Ordódy Béla (B. T. C.) volt.

A mi a csapatok játékát illeti, az minden tekintetben kielégí­tő volt. A Ferenczvárosiak nagyon haladtak az utóbbi időben és legjobb csapatainknak ide s tova nagyon komoly ellenfeleivé válhatnak. Főként ügyesek a passzolásban és a helyezkedésben. A M. U. E. csapata jól passzol, helyezkedik és az egyesek elég ügyesek a dribblingben is, de a csapat sokszor nagyon lanyhán játszik, í­gy játszott az első félidőben, viszont a második félidőben nem lehetett ráismerni a csapatra. Különösen szépen játszott a M. U. E. az utolsó tí­z perczben, a mikor mintaszerű összjátékot produkált.

Megelőzőleg a második csapatok mérkőztek és itt is a M. U. E. győzött 3:1 aránynyal. Megjegyzendő, hogy a M. U. E. II-ik csapatában játszottak Gillemot, Gilly és Ray, a kik nem játszhatván ezúttal az első csapattal, beállottak a másodikba. Viszont a II-ik csapat legjobbjai, mint Vidor, Friedmann és Relle, az első csapatban játszottak.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ